2024 Yılında Bilinmesi Gereken 24 Pinterest İstatistiği

Demografik bilgiler, kullanıcı davranışı ve daha fazlası için bu önemli Pinterest istatistikleriyle Pinterest'in işletmeniz için nasıl çalışabileceği öğrenin!

Pinterest, birçok farklı sektör ve marka türü için harika bir görsel sosyal medya platformudur. Ancak Pinterest'in markanız için uygun olup olmadığına karar vermek için bazı Pinterest istatistiklerine göz atmak iyi bir fikirdir.

 

Sosyal medya istatistikleri hakkında temel bir anlayışa sahip olmak, sosyal medya platformunu kullanan insanların türü, kitlenize uyup uymadıkları ve insanların her platformdaki markalardan ne bekledikleri hakkında bir fikir verir.

 

Bu makale boyunca demografi, davranış, işletme istatistikleri ve daha fazlası gibi Pinterest istatistiklerini ele alacağız.

 

Her Pazarlamacının Bilmesi Gereken Pinterest İstatistikleri

 

1. Pinterest en çok kullanılan 15. sosyal medya platformu

 

Kullanıcı sayısı bakımından Pinterest, Ocak 2024 itibariyle dünya genelinde en popüler 15. sosyal medya platformu konumunda. İlk dört sırada elbette Facebook, YouTube, WhatsApp ve Instagram yer alıyor. (WhatsApp ve Instagram üçüncülük için berabere durumdalar).

 

Pinterest diğer bazı sosyal medya platformları kadar devasa olmasa da bu onun değerli olmadığı anlamına gelmiyor. Aslında, bir sonraki istatistik olarak Pinterest'te var olmak için zorlayıcı bir nedenimiz var.

 

2. Pinterest'ten alışveriş yapan her 3 kişiden 1'inin geliri 100 bin doların üzerinde

 

Pinterest, sosyal ticaret için mükemmel şekilde hazırlanmış bir platform. Platformun kullanıcılarının üçte birinin yıllık geliri 100.000 doların üzerinde olduğu için, ürünler için platforma göz attıklarında satın almaya hazırlar. Bu da lüks markaların platforma akın etmesine neden oluyor ve platformu lüks alışveriş için bir numaralı platform haline getiriyor.

 

3. Pinterest 2023'ün 4. çeyreğinde 981 milyon dolar gelir elde etti

 

2023'ün 4. çeyreği Pinterest'in gelir açısından tüm zamanların en iyi performans gösteren çeyreği oldu ve yalnızca bu çeyrekte 981 milyon dolar gelir elde edildi. Platform ayrıca 2023 yılı boyunca 3 milyar doların üzerinde gelir elde etti.

 

Tüm bunlar Pinterest'in kârlı bir platform olduğunu, yani istikrarlı olduğunu gösteriyor. Bu platformdan yararlanabilmek için bir Pinterest pazarlama stratejisine yatırım yapmak iyi bir fikir.

 

4. Pinterest'in yıllık trend tahminleri %80 başarı oranına sahip

 

Pinterest her yıl yeni bir "Pinterest Predicts" raporu yayınlıyor ve kullanıcı aramalarına ve davranışlarına dayanarak tahmin ettikleri gelecek trendleri paylaşıyor. Platformun verileri çok güvenilir olduğu için, bu rapor dört yıl üst üste %80 başarı oranına sahip oldu. Bu da Pinterest'i, platformun hedef kitlenizin ilgi alanlarıyla alakalı olup olmadığını belirlemek için inanılmaz derecede faydalı kılıyor.

 

Pinterest'in 2024 trend tahminleri arasında şunlar yer alıyor:

 

·      Eklektik büyükbaba estetiği

 

·      Denizanası dekoru

 

·      Kitschy mutfaklar

 

·      Cafécore estetiği

 

·      Büyük boy güzellik ve aksesuarlar

 

·      Güzellikte kullanılan mavi

 

·      Yay istifleme

 

·      Badminton

 

·      70'lerden ilham alan düğünler

 

Markanızın yaklaşan trendlerden yararlanıp yararlanamayacağını görmek için 2024 tahminleri listesinin tamamına göz atın.

 

Pinterest Kullanıcı İstatistikleri

 

5. Pinterest'in aylık 498 milyon aktif kullanıcısı var

 

Pinterest'in aylık yarım milyar aktif kullanıcısı var. Bu, Facebook'un yaklaşık 3 milyar kullanıcısının küçük bir kısmı ancak Pinterest her geçen yıl istikrarlı bir şekilde büyüyor.

 

6. Pinterest yıldan yıla %7,5 büyüme kaydetti

 

Pinterest her yıl %7,5 gibi sağlıklı bir büyüme oranına sahip. Snapchat ve LinkedIn'in ardından şu anda en hızlı büyüyen üçüncü platform. Facebook hala büyümeye devam ediyor ancak her yıl %1,6 oranında büyüyor ve YouTube ile Instagram kullanıcı kaybediyor.

 

7. 84,6 milyon kullanıcı ABD'de bulunuyor.

 

ABD merkezli bir işletmeniz varsa Pinterest sizin için harika bir seçenek olabilir. ABD'li kitle Pinterest'in açık ara en büyük kitlesi. 498 milyon kullanıcısının 84,6 milyonu (%17) ABD'de bulunuyor.

 

Pinterest için sonraki en popüler dört ülke aşağıdaki gibidir:

 

·      Brezilya: 28,05 milyon kullanıcı

 

·      Meksika: 19,45 milyon kullanıcı

 

·      Almanya: 15,88 milyon kullanıcı

 

·      Fransa: 10,65 milyon kullanıcı

 

Pinterest Kullanım İstatistikleri

 

8. Kullanıcıların %78'i Pinterest'in kendilerini pozitif hissettirdiğini söylüyor

 

Pinterest kullanıcılarının büyük çoğunluğu (yaklaşık 10'da 8'i) platformu kullanmaktan olumlu bir his alıyor. Ayrıca, bir başka araştırma, sağlıklı bir dozda ilham almak için Pinterest'e göz atmanın tükenmişliği ve stresi önlemeye yardımcı olabileceğini gösterdi.

 

Pinterest'in pek çok faydası var ancak kullanıcılarının mutlu ve huzurlu olması en önemli faydalarından biri olmalı.

 

9. Haftalık kullanıcıların %85'i Pinterest pinlerinden alışveriş yaptı

 

Pinterest kullanıcıları platform üzerinden alışveriş yapıyor, haftalık Pinner'ların %85'i bir markadan gördükleri bir pin'e dayanarak satın alma işlemi gerçekleştirmiş. Ürünlerinizi öne çıkaran panolar oluşturmak, onları daha fazla kullanıcının önüne çıkarmanıza yardımcı olarak birilerinin satın alma şansını artırabilir.

 

10. Pinner'ların %85'i platformu yeni bir proje başlatmak için kullanıyor

 

Kullanıcıların %85'i yeni bir projeye başlayacakları zaman platforma girdiklerini söylüyor. Bu, kendin yap ilhamı, kullanılacak ürünler veya bir şeyin nasıl yapılacağına dair talimatlar için olabilir. Ama gittikleri yer Pinterest. Pin oluştururken ve paylaşırken bu bilgiyi kendi avantajınıza kullanın.

 

Pinterest Kitle ve Demografi İstatistikleri

 

11. Kullanıcıların %76,2'si kadındır

 

Kullanıcıların 4'te 3'ünden fazlası kadın, %17,2'si erkek ve %6,6'sı belirtilmemiş veya başka bir cinsiyetle tanımlanıyor. Eğer kadınlar hedef demografinizin büyük bir bölümünü oluşturuyorsa, Pinterest onları bulmak için mükemmel bir platformdur.

 

12. Pinterest'in en büyük kitle segmenti 25-34 yaş arası kadınlar

 

Pinterest'in kitlesinin en büyük bölümünü 25-34 yaş arası Y kuşağı kadınlar oluşturuyor ve bu kesim küresel kitlenin %28,5'ini oluşturuyor. İkinci en büyük segment ise kullanıcı tabanının %18'inden fazlasını oluşturan 18-24 yaş arası kadınlardır.

 

13. Pinterest'in 25,1 milyon Z kuşağı kullanıcısı var

 

2020'de yapılan projeksiyonlara göre, platformun bu yıl yaklaşık 25,1 milyon Z Kuşağı kullanıcısı olması ve tüm kullanıcı tabanının yaklaşık %5'ini oluşturması bekleniyor. Bu rakamın 2020'de 16,4 milyon ve 2023'te 23 milyon olması, Z Kuşağı tüketicilerinin platforma katılmaya devam ettiğini gösteriyor.

 

Pinterest Reklam ve Pazarlama İstatistikleri

 

14. Pinterest diğer platformlara göre 2 kat daha iyi ROAS sağlıyor

 

Pinterest reklamlarının, perakende markaları için diğer dijital platformlara göre 2 kat daha yüksek ROAS (reklam harcaması getirisi) sağladığı gösterilmiştir. Pinterest'te Pin'leri tanıtarak paranızın karşılığını daha fazla alın.

 

15. Kullanıcılar haftada 1,5 milyardan fazla Pin kaydediyor

 

Pinterest kullanıcıları her hafta 1,5 milyardan fazla Pin'i 10 milyardan fazla Pinterest panosuna sabitliyor. Bu kullanıcılar ev dekorasyonu, yemek tarifleri, ürün ilhamı ve daha fazlasını planlıyor.

 

16. Markalar dönüşüm başına 2,3 kat daha verimli maliyet görüyor

 

Diğer sosyal medya platformlarına göre daha iyi bir reklam performansı elde edin. Pinterest reklamları, diğer sosyal medya sitelerine göre dönüşüm başına 2,3 kat daha verimli bir maliyet oluşturur.

 

Pinterest Trafik ve Etkileşim İstatistikleri

 

17. Pinterest aylık ortalama 1 milyarın üzerinde ziyaret alıyor

 

Pinterest, Aralık 2023'te 1 milyardan fazla aylık web sitesi ziyareti aldı ve bu da onu dünyanın en popüler web sitelerinden biri haline getirdi. Bu da kullanıcıların siteyi ayda ortalama 2 veya daha fazla kez ziyaret ettiği anlamına geliyor.

 

18. Pinterest'in web trafiğinin %38'i ABD'den geliyor

 

ABD, Pinterest'in en popüler ülkesidir, bu nedenle trafiğinin üçte birinden fazlasının ABD'den geliyor olması mantıklıdır. Pinterest.com'u en sık ziyaret eden sonraki dört ülke sırasıyla Brezilya, Rusya Federasyonu, Hindistan ve Kolombiya'dır.

 

19. Aramaların %96'sı markasız

 

Pinterest'teki aramaların neredeyse tamamı markasızdır. Bu da insanların belirli markalar yerine "kahverengi kanepe" veya "çiçekli duvar sanatı" gibi şeyler aradığı anlamına geliyor. Bu, markanızın keşfedilmesi için büyük bir fırsat sunuyor. Pinners tek bir markaya sadık değildir ve bunun yerine satın alabilecekleri yeni markalar ve ürünler bulmayı umarlar.

 

20. Pinterest'te panolara kaydedilen satın alınabilir ürünlerde yıldan yıla %50 artış görüldü

 

Pinterest, platformunu daha da alışveriş yapılabilir hale getirmek için bilinçli bir çaba sarf ediyor. Platformun çabaları boşa gitmedi, zira panolara kaydedilen alışveriş yapılabilir Pin'lerde yıldan yıla %50'lik bir artış görülüyor. Pinterest kullanıcılarının yarısından fazlası platformu alışveriş yapılacak bir yer olarak görürken, bu satın alınabilir ürünler bunu daha da kolaylaştırıyor.

 

İşletmeler için Pinterest İstatistikleri

 

21. Pinterest en popüler 5. sosyal ticaret platformudur

 

Çevrimiçi alışveriş yapanların satın alma olasılığının en yüksek olduğu en popüler beş sosyal medya platformu şunlardır:

 

·      Facebook

 

·      Instagram

 

·      TikTok

 

·      Mesajlaşma uygulamaları

 

·      Pinterest

 

Bu, markanızın Pinterest'teki sosyal satış özelliklerinden yararlanması gerektiği anlamına gelir, böylece doğrudan platformdan aldığınız dönüşüm sayısını artırabilirsiniz.

 

22. Haftalık kullanıcıların %80'i Pinterest'te yeni bir ürün veya marka keşfetmiştir

 

Pinterest, işletmelerin keşfedilmesi için mükemmel bir platformdur. Her 5 kullanıcıdan 4'ü Pinterest'te yeni bir ürün veya marka bulmuş ve bu da muhtemelen bir satın alma veya takip ile sonuçlanmıştır. Yeni bir kitle üyesine veya potansiyel müşteriye ulaşma şansınızı artırmak için ürünlerinizi Pinterest'te tanıtın.

 

23. Pinterest'te alışveriş yapanlar diğer platformlarda alışveriş yapanların iki katı harcama yapıyor

 

Pinterest kullanıcıları, Pinterest'te alışveriş yaparken diğer sosyal medya platformlarında alışveriş yaptıklarından 2 kat daha fazla harcama yapıyor. Bu da Pinterest'i mobilya ve tasarım kıyafetler ya da aksesuarlar gibi daha yüksek fiyatlı ürünler için ideal bir platform haline getiriyor.

 

Pinterest söz konusu olduğunda ürünlerinizi ortaya koymaktan çekinmeyin. Demografik veriler Pinterest kullanıcılarının daha yüksek gelire sahip olduğunu ve alışverişlerinde daha fazla harcama yaptıklarını gösteriyor.


24. Pinterest Kataloğu kullanan markalar ürünleri hakkında 5 kat daha fazla gösterim alıyor

 

Pinterest'in sosyal satış araçlarından yararlanmaya kendinizi ikna etmek için bir nedene daha ihtiyacınız varsa, bu o olsun. Pinterest Kataloglarını oluşturan markalar, oluşturmayanlara kıyasla ürün pinlerinde beş kat daha fazla gösterim alıyor.

 

Stratejinizi Belirlemek için Bu Pinterest İstatistiklerini Kullanın

 

Bu istatistikler size bir şey anlatıyorsa, o da sosyal satış stratejinizi oluşturmanın zamanı geldiğidir. Pinterest'te nasıl satış yapacağınızı öğrenin, böylece seçtiğiniz sosyal medya platformları aracılığıyla daha fazla satış ve dönüşüm elde etmeye başlayabilirsiniz.

Sosyal Linkler

Bize Katılın