Bilmeniz Gereken X(Twitter) Güncellemeleri

Twitter Blue, yeni karakter sınırı, haber kaynağı güncellemesi, konu etiketleri ve daha fazlası! Sosyal medya yöneticileri için güncel Twitter özellikleri!

Bir markanın Twitter hesabını yöneten bir sosyal medya yöneticisi, içerik oluşturucusu veya küçük işletme sahibiyseniz, platformun son zamanlarda Vahşi Batı'ya çok benzediğini düşünebilirsiniz.

 

2022 yılında Elon Musk Twitter'ı satın aldığını duyurdu ve o zamandan bu yana platformda, markaların platform için nasıl içerik oluşturmaları ve platformda çevrimiçi varlıklarını nasıl büyütmeleri gerektiği üzerinde büyük etkileri olan önemli değişiklikler oldu. Tüm değişikliklerin bir özeti için okumaya devam edin.

 

Twitter'ın satın alınmasından bu yana yeni özellikler, değişiklikler ve güncellemeler şunlardır:

 

1.    ‍Twitter Blue'nun Tanıtımı

 

Elon Musk'ın satın alması ve CEO olarak atanmasının ardından duyurduğu ilk değişikliklerden biri Twitter Blue oldu. Bu ücretli abonelik, bir dizi premium özellik ve çok sevilen mavi doğrulama rozeti sunuyor.

 

Twitter Blue, hesap güvenliği ve yanıtlarda, bahsedenlerde ve aramalarda öncelik dahil olmak üzere bir dizi avantaj içeriyor. Ancak Twitter Blue abonelerine sağlanan tüm avantajlar arasında en heyecan verici olanı (nihayet) tweetleri düzenleyebilme ve genişletilmiş yeni karakter sınırı olabilir.

 

Tweetleri Düzenleme: Twitter Blue aboneleri, yeni düzenleme özelliği sayesinde artık yazım hatası olan bir tweeti paylaşma ve silip yeniden yayınlamak zorunda kalma utancıyla yüzleşmek zorunda kalmayacak. Tek uyarı, tweetleri yalnızca sınırlı bir zaman diliminde düzenleyebilmenizdir. Örneğin, yazım hatalarını gidermek veya etiket eklemek gibi küçük değişiklikler yapmak istiyorsanız, bunu tweet'i yayınladıktan kısa bir süre sonra yapmanız gerekecek. Ücretli aboneler, tüm Twitter kullanıcıları için standart bir özellik haline gelebilecek bu yeni tweet düzenleme özelliğine erken erişim hakkına sahip.

 

Yeni Karakter Sınırı: Bazı kullanıcılar SÜPER uzun tweetler paylaşabilirken sizin nasıl hala Twitter'ın standart 280 karakter sayısıyla sınırlı kaldığınızı hiç merak ettiniz mi? İşte cevabınız! Twitter Blue aboneleri artık 10.000 karaktere kadar tweet paylaşabiliyor.

 

2.    Haber Kaynağı

 

Twitter klasik "Ana Sayfa" ve "Son" sekmelerini değiştirerek yeni "Sizin İçin" ve "Takip Edilenler" sekmelerini tanıttı. Instagram'ın kısa süre önce klasik kronolojik akış da dahil olmak üzere birden fazla akışı yeniden sunması gibi, 'takip edenler' sekmesi yalnızca tanıdığınız kişilerden gelen tweetleri gösterir. 'Sizin için' sekmesi, takip etmediğiniz hesaplardan gelen tweetleri algoritmaya dayalı olarak önerilen şekilde gösterir.

 

3.    ‍Daha Fazla Metrik

 

Twitter, her tweet'in altında görebileceğiniz metrik sayısını güncelledi. Önceden, bir tweetin yalnızca kaç kez beğenildiğini veya retweet edildiğini görüyordunuz. Bu yeni güncelleme ile artık akışınızdaki her tweet için yanıt, beğeni, retweet, yer imi ve görüntüleme sayısını görebilirsiniz.

 

4.    ‍Konu Etiketleri

 

Twitter ayrıca kullanıcıların ilgilendikleri konuları takip etmelerini sağlayan konu etiketlerini de kullanıma sundu.

 

‍Nasıl çalışır: Profil menünüzde, Anasayfa zaman akışınızda ve arama sonuçlarında çeşitli Konuları takip etmeniz için yönlendirmeler görürsünüz. Konuyu takip edebilirsiniz ve Twitter akışınızda ilgili Tweetleri, etkinlikleri ve reklamları paylaşır. Bu özellik, istedikleri kitleye ulaşmak için içeriklerinde hitap etmeleri gereken trend konuları belirtmek üzere konulardan yararlanabilecek olanlara büyük pazarlama olanakları sunar. 

 

5.    ‍Twitter Çemberi

 

Twitter Circle, Instagram'daki yakın arkadaşlar özelliğine benzer. Twitter Circle ile hesaplar, belirli içerikleri hedef kitlelerinin 150 kişiye kadar olan küçük bir kısmıyla paylaşabilir. Twitter Circle'ınızda kimlerin yer alacağını siz seçersiniz ve yalnızca eklediğiniz kişiler Circle'da paylaştığınız Tweetleri yanıtlayabilir ve bunlarla etkileşime girebilir.

 

6.    Tweetlere Video ile Tepki Verin

 

Twitter, kullanıcıların tweetlere bir video ile tepki vermelerini sağlayan bir özellik sunarak TikTok'un kitabından bir sayfa çıkarıyor. Instagram da bu özelliği 2022 yılında kullanıma sunmuş ve takipçilerle doğrudan etkileşim kurması nedeniyle bu platformlarda oldukça popüler olmuştu. Pazarlama açısından bakıldığında, bu özellik içerik oluşturuculara ve markalara Twitter içeriklerine daha fazla video eklemenin etkili bir yolunu sunuyor.

 

7.    ‍Alt Metin ve Görsel Açıklamaları

 

İçerik erişilebilirliği için bir kazanımdan bahsediyoruz! Artık tweet'lere alt metin ve görsel açıklamaları ekleyebilir, içeriğinizi daha farklı kişilerin görmesini sağlayabilir ve markanızın Google'da daha fazla keşfedilebilir olmasına yardımcı olmak için mükemmel SEO fırsatları sunabilirsiniz.

 

8.    ‍Twitter Abonelikleri

 

Son birkaç yıldır sosyal medya platformları, içerik oluşturucuların içeriklerinden para kazanmalarını desteklemek için daha fazla çaba sarf ediyor. Twitter'ın abonelik özelliği de bu çabalara bir yenisini ekliyor.

 

Twitter hesapları artık takipçilerine uygulama üzerinden özel içerik almak için abone olma seçeneği sunabiliyor. Aboneler, abone oldukları kişiye verdikleri yanıtlarda rozet alıyorlar. Şu anda bu özelliğe erişmek için başvuruda bulunmanız gerekiyor.

 

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın