Clipchamp Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Clipchamp, Microsoft'un ücretsiz bir video düzenleme programıdır. Metin ekleme, video kırpma veya seslendirme gibi işlevlerin nasıl kullanacağınızı öğrenin!

Clipchamp Nedir?

 

Clipchamp, Microsoft'a ait çevrimiçi, doğrusal olmayan bir video düzenleme aracıdır. İster çok deneyimli bir düzenleyici olun ister bu süreçlere yeni başlamış bir meraklı olun, programın amacı post prodüksiyon sürecini basitleştirmektir.

 

Clipchamp’in zaman çizelgesi g örünüş açısından Adobe Premiere Pro gibi programlara benzemekle beraber ya da belli bir yaştaysanız, size çok özlenen Windows Movie Maker'ı hatırlatabilir. Ayrıca ekran kayıtlarınızı veya web kamerası videolarınızı doğrudan Clipchamp'e kaydedebilirsiniz.

 

Clipchamp Yeni Başlayanlar İçin Kullanılış mı?

 

Clipchamp erişilebilirliği sayesinde hem yeni başlayanlar hem de biraz daha deneyimli kişiler için idealdir. Sıfırdan video düzenleme süreçlerine başlayanlar için Clipchamp programı tüm istekleri karşılayabilir veya daha profesyonel süreçlere başlamak isteyenler için Clipchamp yeterli olacaktır.

 

Clipchamp Ücretsiz mi?

 

Clipchamp hem ücretsiz hem de ücretli kullanım sunuyor. Ücretsiz sürüm, kendi medya dosyalarınızla içerik oluşturmanıza ve Clipchamp'in stok görüntülerine erişmenize olanak tanır. Ayrıca projenizi 1080p çözünürlüğe kadar dışa aktarabilirsiniz.

 

Clipchamp'ın ücretli tüm paketini kullanmak istiyorsanız, 11,99 $ 'lık Premium paketine kaydolmanız gerekir. Bu size 4K kalitesinde dışa aktarımın yanı sıra daha fazla premium efekt ve filtre sağlıyor.

 

Clipchamp'i Filigran Olmadan Kullanabilir misiniz?

 

Clipchamp'i filigran olmadan kullanabilirsiniz. Tüm bunların Premium plana dahil olduğunu düşünebilirsiniz ancak yine de Clipchamp'te tek kuruş harcamadan filigransız içerik oluşturabilirsiniz.

 

Clipchamp Dosyaları Nereye Kaydediyor?

 

Clipchamp'i ücretsiz kullanıyorsanız çalışmanızı cihazınıza manuel olarak kaydetmeniz gerekir. Bu durumda diğer dosyalarda yaptığınız gibi yapın ve tipik adlandırma kurallarınızı kullanın, akılda kalıcı bir yere kaydedin ve ekstra güvenli hissetmek istiyorsanız yedekleyin. Bu adımları gerçekleştirmezseniz Clipchamp projenizi genellikle varsayılan olarak doğrudan İndirilenler klasörünüze gönderir.

 

Clipchamp Premium kullanıyorsanız, medya dosyalarınız ve projeleriniz otomatik olarak projenizin OneDrive'daki Varlıklar klasöründe saklanacaktır. Ancak bu orijinal dosyaların (video, müzik, resim vb.) hala yerel cihazınızda depolandığı varsayımına dayanarak çalışır.

 

Clipchamp'i birden fazla cihazda kullanmak istiyorsanız, İçerik Yedekleme'yi (Content Backup) etkinleştirebilirsiniz. Bu yalnızca Premium katmanı aracılığıyla yapılabilir ve size Clipchamp projelerinize uyumlu herhangi bir cihazdan erişme özgürlüğü verir.

 

Clipchamp Uygulaması var mı?

 

Clipchamp web tabanlıdır ancak bir uygulaması da vardır. Bir Microsoft ürünü olduğu için, Windows 11 ve sonraki sürümlerin bir parçası olarak Windows’a dahil edilmiştir. Android için Google Play'de ve iPhone için App Store'da da uygulama mevcuttur.

 

Kısa bir süre sonra inceleyeceğimiz uygulama özelliklerinin tamamını deneyimlemek için Windows, Mac, Chromebook ve Linux cihazlarda çalışan tarayıcı içi sürümü kullanmanızı öneririz.

 

Clipchamp Nasıl Kullanılır?

 

Clipchamp'in özelliklerini kısa bir süre sonra anlatacağız ancak bunu yapmadan önce nasıl kullanılacağını gözden geçirelim:

 

1.    Hangi cihazı kullandığınıza, web veya uygulama sürümünü kullanmak isteyip istemediğinize bağlı olarak, Clipchamp uygulamasını indirmeniz gerekebilir. Clipchamp'i indirin ve/veya açın.

 

2.    Kaydolun ve giriş yapın. Clipchamp'e bir Microsoft, Google veya e-posta hesabıyla erişebilirsiniz. Henüz kaydolmadıysanız buradan kaydolun, ardından başlamak için giriş işlemini takip edin.

 

3.    Yeni bir proje açın, ardından medyanızı seçin. Yerel dosyalarınızı veya OneDrive'ı tarayabilir ya da sürükleyip bırakabilirsiniz.

 

4.    Medyanızı gerektiği gibi zaman çizelgesine ekleyin. Stil açısından Clipchamp, Adobe Premiere Pro gibi programlara benzer. Daha önce video düzenleme yazılımı kullandıysanız, Clipchamp'in zaman çizelgesine aşina olacaksınız.

 

5.    Metin, geçişler ve efektler ekleyin. Bu süreyi içeriğinize ham çekimlerden farklı bir hava katmak için kullanın. Clipchamp'in ücretli, Premium sürümünün burada daha fazla esneklik sağladığını unutmayın.

 

6.    Logolar ve başlıklar ekleyin. İ'lerin noktasını koyup t'lerin üstünü çizerken, içeriğinizi daha erişilebilir kılacak logolar, alt üçüncüler, altyazılar ve daha ince ekstralar hakkında düşünün.

 

7.    Uygun şekilde yeniden boyutlandırın ve projenizi kaydedin. Ücretsiz sürümü kullanıyorsanız, yalnızca 1080p'ye kadar dışa aktarabileceğinizi unutmayın.

 

Clipchamp'te Hangi Özellikler Mevcut?

 

Clipchamp'in ne olduğunu, ne kadara mal olduğunu ve projenizi nasıl başlatacağınızı öğrendiğinize göre, Clipchamp'in temel özelliklerinin bir özetini yaparak bitirelim.

 

Clipchamp'te Video Nasıl Kırpılır?

 

Clipchamp'te video kırpma, yazılımın temel işlevlerinden biridir. Şimdi nasıl yapıldığına bakalım:

 

1.    Video dosyalarınızı içe aktarın, ardından gerekli görüntüleri proje zaman çizelgenize sürükleyip bırakın.

 

2.    Yeşil renkle vurgulanması için ilgili videoya tıklayın. Başlangıçtan itibaren kırpmak için sol tutamacı sağa sürükleyin. Sondan kırpmak için sağ tutamacı sola sürükleyin. Çok fazla görüntü çıkarırsanız, Geri Al düğmesine tıklayabilir veya tutamacı geri sürükleyebilirsiniz.

 

3.    Boşlukları doldurun. Birden fazla klibi kırptıysanız, proje zaman çizelgenizde boşluklar olabilir. Bunları sürükleyip bırakarak manuel olarak doldurun veya boşlukları yumuşatmak için Boşluk Giderme aracını kullanın.

 

Clipchamp'te Video Nasıl Kesilir?

 

Kesme, Clipchamp'in bir diğer önemli özelliğidir ve çekimlerinizi düzenlemeye ve karenizdeki istenmeyen arka plan görüntülerinden kurtulmanıza yardımcı olur. Clipchamp'te videoyu nasıl keseceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

 

1.    Video dosyalarınızı içe aktarın, ardından gerekli görüntüleri proje zaman çizelgenize sürükleyip bırakın.

 

2.    İlgili videoya tıklayın, ardından proje ön izlemesine tekrar tıklayın. Araç çubuğundaki Kes düğmesine dokunun, ardından çekimlerinizin yeni kesilmiş alanından memnun kalana kadar kırpma tutamaçlarını dışarı sürükleyin.

 

3.    Dosyayı 1080p olarak dışa aktarın. Artık başka projelerde kullanmaya hazırdır veya doğrudan sosyal medyaya yükleyebilirsiniz.

 

Clipchamp'te Metin Nasıl Eklenir?

 

Clipchamp projelerine metin eklemek, bitmiş ürüne bir parlaklık katmaya yardımcı olur. Özellikle altyazılar ve açıklamalı alt yazılar, içeriğinize başka türlü erişilemeyecek bir erişilebilirlik düzeyi kazandırabilir.

 

1.    Projenize otomatik altyazı eklemek için sağ taraftaki Altyazılar düğmesine basın ve Otomatik Altyazıları Aç'ı seçin. Burada, altyazı dilini ve küfürleri filtrelemek isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz. Bu işlem tamamlandıktan sonra altyazılarınızın boyutunu, rengini ve hizalamasını ayarlayabilirsiniz.

 

2.    Altyazılarınızı düzenlemek isterseniz, çekimlerinizin altındaki metin kutusuna tıklayın. Burada, metni kare kare değiştirebilir ve hiçbir şeyin yanlış çevrilmediğini iki kez kontrol edebilirsiniz.

 

3.    Metin seçeneğine tıklayarak başlık kartı tarzı metin ve alt üçte birlik kısımlar da ekleyebilirsiniz. Üzerinde oynayabileceğiniz ve özelleştirebileceğiniz bir dizi metin şablonu sunulacak.

 

Clipchamp'te Video Nasıl Tersine Çevrilir?

 

İster gözünüzden kaçan bir anı tekrar oynatıyor olun, ister sadece ay yürüyüşü yapıyormuş gibi yapıyor olun, Clipchamp'te videoyu tersine çevirmeniz gerekebilir. Neyse ki, bu birkaç tıklamayla yapılabilir. Klibinizi yükleyin, bir tıklama yapın, Hız seçeneğini seçin ve ardından Ters Çevir'e tıklayın. Bu, çekimlerinizi geriye doğru oynatacaktır.

 

Clipchamp'te Video Nasıl Döndürülür?

 

Clipchamp'te video döndürmek istiyorsanız, çekimlerinizi her zamanki gibi içe aktarın. Ardından, istediğiniz klibi seçin ve ön izlemede tekrar tıklayın. Bu, Döndür seçeneğini getirir ve tüm videoyu kendi ekseninde döndürmek yerine videonuzdaki görüntünün yönünü değiştiren Çevir'i de seçebilirsiniz.

 

Clipchamp'te Seslendirme Nasıl Yapılır?

 

Seslendirmeleri doğrudan Clipchamp'e kaydedebilirsiniz. Kaydet ve Oluştur sekmesini seçin, ardından kaydetmek için Ses seçeneğine tıklayın. Bu işlev işinizi görür, ancak seslendirmeniz üzerinde tam kontrol istiyorsanız, üçüncü taraf bir ses düzenleyici kullanmanızı öneririz. Ardından, seslendirmeniz üzerinde ince ayar yaptıktan sonra, onu Clipchamp'e aktarabilir ve zaman çizelgenize bırakabilirsiniz.

 

Clipchamp'te Yeşil Ekran Nasıl Yapılır?

 

Chroma-keying ve yeşil ekran, içerik oluşturmanın temel parçalarıdır. İzleyicileri yeni dünyalara taşımak istiyorsanız bunu Clipchamp'in yeşil ekran aracıyla yapabilirsiniz.

 

1.    İlk yeşil ekranlı videonuzu içe aktarın. İdeal olarak, ihtiyacınız olan her şeyi önceden yeşil ekranla çekmiş olacaksınız.

 

2.    İlk klibinizin arka planı olarak kullanılacak ikinci arka plan dosyanızı içe aktarın. Bu çekimi proje zaman çizelgesinde yeşil ekranlı çekimlerinizden farklı bir satıra yerleştirdiğinizi iki kez kontrol edin.

 

3.    Yeşil ekranlı ilk klibi seçin ve ardından Yeşil Ekran filtresini uygulayın. Bu, ilk klibinizin arka planını ikinci kliple doldurmalıdır.

 

Clipchamp'te Video Nasıl Yeniden Boyutlandırılır?

 

Clipchamp projenizi 16:9 en boy oranında yükleyecektir çünkü bu en yaygın video formatıdır. Bununla birlikte, TikTok gibi sosyal medya platformlarının yükselişiyle birlikte, 9:16 dikey video daha yaygın hale geliyor.

 

Clipchamp'te videonuzu yeniden boyutlandırmak istiyorsanız çekim ön izlemenizin sağındaki 16:9 kutusuna tıklayın. Farklı en boy oranları arasında gezinmenizi sağlayan bir açılır menü belirecektir. İçeriğiniz için doğru olanı seçin, ardından gerekirse kırpın veya yeniden boyutlandırın.

 

Tüm adımları öğrendiğinize göre, şimdi Clipchamp'e girme ve projeniz için doğru olup olmadığını anlama zamanı.

Sosyal Linkler

Bize Katılın