DM Nedir? Instagram Mesajları için Kullanılan Bu Terim

DM nedir ve Instagram DMs'nin diğer dijital iletişim yöntemlerinden farkı nedir? Tüm detayları bu rehberde keşfedin.

"Let me slide into her DMs!(DM göndermeme izin ver)" "Don’t be a stranger—hit me up in the DMs! (Yabancılık çekme beni DM’lerinden ara!)" Bu ifadeleri, biriyle mesajlaşma hakkında konuşurken çok duyarız. Sosyal medyada günlük konuşmalarda sıkça kullanılan bir terimdir. Ancak, DM gerçekten nedir? Ve Instagram DMs'ini diğer dijital iletişim yöntemlerinden farklı kılan nedir? Tüm bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!

Sosyal Medya Platformlarında DM Nedir?

Dijital jargon konusunda pek bilgi sahibi değilseniz, "Sosyal medyada DM nedir?" diye sorabilirsiniz. Basitçe söylemek gerekirse, "DM" "direct message" (doğrudan mesaj) kısaltmasıdır. Online olarak belirli bir kişiye doğrudan gönderilen özel bir mesajdır.

Sosyal medyadaki diğer iletişim biçimlerinin aksine, DM'ler özeldir. Bu nedenle, mesajlarınızda kamuya görünme endişesi taşımadan açık ve samimi olabilirsiniz.

"DM" terimi o kadar yaygın olarak kullanılmaktadır ki, Merriam-Webster Sözlüğü bile bu terimi listelemiştir. Peki, saygın sözlüğe göre DM nedir? Hem isim hem de fiil olarak kullanılabilir. İsim olarak, birine gönderilen çevrimiçi mesaj anlamına gelir. Fiil olarak ise, "Bugün ona DM atacağım" şeklinde dijital olarak birine mesaj gönderme eylemi anlamına gelir.

Sosyal medyada birine DM gönderme yeteneği, arkadaşlar ve hayranlar için kişiselleştirilmiş mesajlar göndermenin harika bir yoludur. Diğer sosyal medya kullanıcılarıyla etkileşimde bulunmanızı ve çevrimiçi olarak ağ kurmanızı sağlar. Markalar, müşteri hizmetleri çabaları için özellikle faydalı bulabilirler, çünkü birçok ürün sorunu DM üzerinden çözülebilir.

Instagram'da DM Nasıldır? IG Direct Mesajlarının 5 Ana Özelliği

"Instagram'da DM nedir ve diğer sosyal medya DM'lerinden daha iyi yapan nedir?" diye sorabilirsiniz. Instagram DM, çevrimiçi sıradan bir doğrudan mesajdır. İstediğiniz kişiye doğrudan ve özel olarak bir mesaj gönderebilirsiniz. Ayrıca Instagram DM aracılığıyla fotoğraflar, emojiler, sesli mesajlar, GIF'ler ve daha fazlasını gönderebilirsiniz.

Ancak, bu tipik özel mesaj özelliklerinin yanı sıra, Instagram DM'lerinin de birçok harika özelliği vardır. İşte arkadaşlarınızla iletişim kurarken ve etkileşimde bulunurken kesinlikle keyif alacağınız bazı özellikler.

1. Arkadaşlar Arasında Mesajlaşma için Grup Sohbetleri

Aynı konular hakkında arkadaşlarınıza ayrı ayrı mesaj göndermek yorucu olabilir. Bu yüzden Instagram, kullanıcıların 250 kişiye kadar grup sohbetleri yapmasına olanak tanır. Arkadaş grupları ve aileler için planları tartışmak ve birbirlerine ilginç içerikler göndermek için mükemmeldir.

Harika olan şey, grup sohbetinin adını bile değiştirebilirsiniz. Grup DM'lerinizi, arkadaş grubunuzun kullandığı ilginç isimlerle etiketleyin. Grup sohbeti adlarına emojiler de ekleyebilirsiniz. Grup DM'lerinizi organize etmenin ve her sohbetin amacını bir bakışta bilmenizi sağlamanın harika bir yoludur.

2. Daha Hızlı İletişim için Video Görüşmeleri

Birine ulaşmak ve onunla mümkün olan en hızlı şekilde konuşmak mı istiyorsunuz? Instagram DM'nin video görüşme özelliğini deneyin. FaceTime gibi, ancak Instagram'da.

Metin mesajlarından yüz yüze video görüşmelerine geçmek, arkadaşlar ve aile ile sohbetlerinizi bir üst seviyeye taşımak için harika bir yoldur. Gün boyunca mesajlaşmaktan çok daha kolay hale getirir. Sadece güvendiğiniz kişilerden arama yapmayı ve aramaları kabul etmeyi unutmayın.

Karşılıklı DM'leriniz olan herhangi biriyle video görüşmeleri başlatabilirsiniz. Ancak, bu yalnızca doğrulanmamış hesaplarla sınırlıdır. Doğrulanmış profillerle video görüşmesi yapamazsınız.

3. Arkadaşlarınızla Harika Instagram İçeriğini Doğrudan Paylaşma

Instagram mesajlarının en kullanışlı özelliklerinden biri, arkadaşlarınıza Instagram gönderilerini DM yoluyla paylaşabilmenizdir. Sevimli feed fotoğraflarından komik, relatable Reels'lere kadar, birkaç tıklama ile gönderileri arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. Bu paylaşılan içerik, DM'nizde görünür.

Arkadaşlarınız ve ailenizle ilginç içerikler paylaşmak, sosyal medyada sohbet başlatmanın harika bir yoludur. Ayrıca sevdiğiniz bir markanın ürünlerini veya trend müzik önerilerini paylaşmak için de mükemmeldir.

4. Özel İletişim için Vanish Modu

Mesajlarınızı özel tutmak mı istiyorsunuz? Vanish moduna geçerek arkadaşlarınızla kaybolan mesajlar gönderebilirsiniz. Vanish modunda gönderdiğiniz hiçbir şey sohbet geçmişinize kaydedilmez. Sırları paylaşmak, eğlenceli fotoğraflar göndermek ve gizli bilgileri paylaşmak için mükemmel bir yoldur.

Özel iletişiminiz, normal sohbet moduna dönene kadar silinmez. Bu yüzden vanish modunu nasıl kapatacağınızı bildiğinizden emin olun.

5. İstenmeyen DM'leri Uzak Tutmak İçin Mesaj Talepleri

Instagram DM'leri, platformu güvenli ve olumlu bir ortam haline getirmeye yardımcı olan harika güvenlik özelliklerine sahiptir. Örneğin, tanımadığınız biri size mesaj gönderdiğinde, bu mesaj doğrudan mesaj talep klasörüne gider. Buradan mesajları onaylayabilir veya silebilirsiniz.

Bu, sizin için ilgili olan mesajlarla rastgele kişiler tarafından gönderilen mesajları ayırt etmenizi sağlar. DM'lerinizi, yalnızca "güvenli" olan mesajları görmenizi sağlayan bir filtre gibi çalışır. İstenmeyen DM'ler bazen zararlı veya saldırgan olabilen mesajlar, mesaj taleplerine gider.

Bu, istenmeyen metinleri, dolandırıcılık mesajlarını ve spam'leri uzak tutmak için mükemmeldir. Bu şekilde, sadece sizin için anlamlı olan DM'lere odaklanabilirsiniz.

Dikkat: Sahte Instagram DM'lerine ve Spam Mesajlara Karşı Dikkatli Olun

Instagram DM'leri süper havalı ve kullanışlı özelliklere sahip olabilir, ancak aynı zamanda sosyal medya tehlikeleri için bir yol olabilir. İlginç hesaplarla ağ kurarken ve etkileşimde bulunurken, sahte Instagram DM'leri veya spam mesajlara karşı dikkatli olun.

Tanıdığınızı iddia eden yabancılardan gelen mesaj taleplerini, kim olduklarını doğrulamadan kabul etmeyin. Aldatıcı kişileri DM'lerinize kabul ederseniz, dolandırıcılık ve kimlik avı saldırılarının içinde bulabilirsiniz. Şüpheli olduğunuzda, Instagram'da size istenmeyen mesajlar gönderen şüpheli kullanıcıları her zaman bildirin.

Instagram DM'lerini Nasıl Silebilirsiniz?

Birine DM gönderip hemen pişman mı oldunuz? Endişelenmeyin—Instagram DM'lerinin bir diğer harika işlevi, bireysel mesajları geri alabilmeniz ve hatta tüm sohbetleri silebilmenizdir. İşte Instagram DM'lerini nasıl sileceğiniz ister tek seferlik bir metin ister tüm sohbet geçmişi olsun.

Mesaj göndermeyi geri almayla başlayalım. İşte adım adım nasıl yapacağınız:

  1. Instagram uygulamasını açın ve gelen kutunuza gidin.
  2. Geri almak istediğiniz mesajın bulunduğu sohbeti bulun.
  3. Geri almak istediğiniz belirli DM'yi bulana kadar sohbeti kaydırın.
  4. Mesaja dokunun ve basılı tutun.
  5. Unsend (Göndermeyi Geri Al) seçeneğine tıklayın.
  6. İlk kez bir DM göndermeyi geri alıyorsanız, mesajları silme hakkında bilgi içeren bir onay mesajı açılır. Bu mesaja Tamam'a tıklayın.

Şimdi, geri almak istediğiniz mesaj sohbetten kaybolmuş olmalıdır. Ayrıca, sohbet ettiğiniz kişi için de görünmez olacaktır.

Ancak, tüm sohbeti kalıcı olarak silmek istiyorsanız ne yapmalısınız? İşte nasıl yapabileceğiniz:

  1. Instagram uygulamasında gelen kutunuza gidin.
  2. DM'lerini silmek istediğiniz kişinin adını bulana kadar kaydırın.
  3. Bu DM üzerinde sola kaydırın.
  4. Sil (Delete) seçeneğine tıklayın.
  5. DM'yi silme kararınızı onaylamak için açılır soruda Sil (Delete) üzerine tıklayın.

Bunu yaptığınızda, artık sohbet listesinde DM'yi görmezsiniz. Ancak, diğer kişi gelen kutusunda DM'lerinizi görmeye devam edecektir.

Instagram DM'lerini Sildikten Sonra Nasıl Kurtarabilirsiniz?

Şimdi Instagram'da mesajları nasıl sileceğinizi biliyorsunuz. Doğal olarak, bir sonraki merak ettiğiniz şey, DM'leri sildikten sonra nasıl kurtarabileceğiniz olabilir.

Maalesef, DM'leri sildikten sonra geri getirmenin bir yolu yoktur. Çevrimiçi olarak, kişisel ayarlarınızdaki Instagram verilerinizi indirirken silinmiş mesajları görebileceğiniz yönünde yanlış bir algı vardır. Ancak, Instagram'ın kendisi, kişisel veri indirmelerinin gönderilmeyen ve silinen DM'leri içermediğini söylemektedir.

Acil bir durum nedeniyle eski DM'lere erişmeniz gerekiyorsa, Instagram desteği ile iletişime geçin.

Instagram DM'lerini Ekran Görüntüsü Alabilir misiniz?

Bir sohbette önemli mesajları yakalamak istiyorsanız, "Instagram DM'lerinin ekran görüntüsünü alabilir misiniz?" diye merak edebilirsiniz.

Evet, DM'lerin ekran görüntüsünü karşı tarafın bilmesini endişe etmeden alabilirsiniz. Instagram, sohbetlerdeki mesajlar için ekran görüntüsü bildirimleri göndermez, bu yüzden asla bilmeyeceklerdir. Bu nedenle, konuşmaları ekran görüntüleri ile belgeleme konusunda endişelenmeden devam edebilirsiniz.

DM'lerin Dışına Çıkarak Markanızı Tanıtın ve Instagram'da Büyüyün!

Instagram DM'leri, yıllar içinde sosyal medya platformunda oldukça vazgeçilmez bir özellik haline gelmiştir. İnsanlar grup sohbetleri oluşturmak, harika gönderiler paylaşmak, birinin nasıl olduğunu görmek için arama yapmak ve daha fazlası için kullanmaktadır. Sonuçta, DM'ler, sosyal medya kullanıcılarının çevrimiçi olarak diğer insanlarla etkileşime geçmelerini sağlayan bir özelliktir.

Ancak, sayfanızı büyütmek istiyorsanız, Instagram mesaj gelen kutusunun sınırlarından çıkmanız gerekir. Gerçek büyüme, insanlar içeriğinizi gördüğünde beslemelerde gerçekleşir. Hello New Media, tam da bunu yapmanıza yardımcı olur. AI kullanarak hedef kitlenizi belirliyor ve sayfanızı görmelerini sağlıyoruz. Bu ekstra görünürlük, izleyicinizi genişleterek uzun vadede takipçi sayınızı artırır. Bu nedenle, Instagram'da daha fazla takipçi kazanmak istiyorsanız, bugün Hello New Media ile çalışın!

Sosyal Linkler

Bize Katılın