2024'ün En İyi 8 Video Düzenleme Uygulaması ve Yazılımı

Göze çarpan profesyonel video içerikler için hangi programları kullanmanız gerektiğini ve ücretsiz olarak alıp alamayacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin!

2024 yılında herkes çevrimiçi bir video yükleyebilir ve görüntüleme alabilir. Ancak göze çarpan profesyonel içerikler oluşturmak istiyorsanız, oyununuzu geliştirmeniz ve bazı video düzenleme uygulamaları veya yazılımları yüklemeniz gerekir. Ne kullanmanız gerektiğini ve ücretsiz olarak edinip edinemeyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

 

Yeni başlayanlar için en iyi ücretsiz video düzenleme uygulamaları ve video düzenleme yazılımı

 

Piyasada ücretli ve ücretsiz birçok seçenek var. Bazı ücretsiz video düzenleme yazılımlarının sınırlamaları olsa da size sadece sopa ve taş veriliyor gibi değil. Yeni başlayanlar için çok sayıda yüksek kaliteli, profesyonel standartlarda video düzenleme uygulamaları ve yazılımları bulabilirsiniz. İşte bunlardan birkaçı.

 

Apple iMovie

 

Ücretsiz video düzenleme uygulamaları söz konusu olduğunda, Apple iMovie hafif bir öğrenme eğrisine sahiptir. Süper kullanıcı dostu, 4K videoyu destekliyor ve projelerinize Mac, iPad ve hatta iPhone'unuzdan erişmenizi sağlıyor. Henüz düzenlemenin inceliklerine dalmadıysanız, önceden ayarlanmış filtreler gibi bir dizi harika efektle birlikte geliyor.

 

iMovie, kodlama söz konusu olduğunda ışık hızında çalışıyor ve size doğrudan YouTube ve Vimeo gibi platformlarda yayınlama seçeneği sunuyor. Bununla birlikte, Apple yazılımı olduğu için, her zamanki saçmalıkla birlikte gelir ve yalnızca Apple'ın ekosistemindeyseniz kullanabilirsiniz. iMovie sezgisel ve kullanımı kolay olsa da size çoklu kamera, 360° video veya hareket izleme düzenleme şansı vermiyor.

 

Ancak yeni başlayanlar için paha biçilmez bir araç ve göz yormuyor.

 

Mobil cihazlar için video düzenleme

 

iPhone'unuzda iMovie'yi kullanabilseniz de, mobil düzenleme için optimize edilmiş özel uygulamalar var. Elbette David Fincher bir sonraki filmini cep telefonunda çekmiyor ama siz David Fincher değilsiniz henüz. Kurguyu yeni öğreniyorsanız, mobil cihazlar öğrenmenin kolay bir yolu olabilir ve kelimenin tam anlamıyla her gün kullandığınız bir cihazda hile ve tekniklerde nasıl ustalaşacağınızı anlamanıza yardımcı olabilir. PowerDirector arkanızda.

 

iOS ve Android için PowerDirector

 

PowerDirector'ın masaüstü düzenleme paketinden uyarlanan bu iOS ve Android dostu uygulama, tüm paketten bir parça uzakta. Doğrusal zaman çizelgesi ve sürükle-bırak işlevi düzenlemeyi daha net hale getiriyor ve kaliteden asla ödün vermiyor: HD 1080p kalitesinde dışa aktarabilirsiniz, HD ise ayda 5,99 $, her çeyrekte 9,99 $ veya yılda 35 $ ücretli abonelik ile kullanılabilir.

 

Ücretli sürüm ayrıca reklamları ve filigranları kaldırıyor, ses denoising teknolojisine erişim sağlıyor, özelleştirilebilir metin stilleri ve daha fazlasını sunuyor. Yine de reklamlarla başa çıkabilirseniz ücretsiz uygulama tam bir cevher. Giriş ve çıkışlarınız için şablonlar, doğrudan telefonunuza kaydedilen seslendirme, bir dizi efekt ve geçiş ve YouTube ve Facebook'a doğrudan dışa aktarma seçenekleri elde edersiniz. İçerik paylaşmayı planlıyorsanız, ücretsiz uygulamadaki filigranlar biraz sıkıntı yaratıyor, ancak bir 'başlangıç' uygulaması olarak PowerDirector harika.

 

YouTuber'lar video düzenleme için ne kullanıyor?

 

Birçok YouTuber videolarını düzenlemek için Apple iMovie ve Adobe Premiere Pro'yu kullanıyor çünkü giriş seviyesinde olmalarına rağmen tonlarca özellik sunuyorlar. Ancak VideoPad bu büyük isimlere karşı mücadele ediyor.

 

VideoPad

 

VideoPad çok yönlülüğü nedeniyle yeni başlayanların ilgisini çekiyor. Hem Windows hem de Mac ile uyumlu. Windows sürümü Mac sürümünden daha fazla özellik sunuyor ancak yine de yeni başlayanlar için sağlam bir seçenek. Doğrudan YouTube'a, Flickr'a, Dropbox'a ve daha fazlasına muhteşem 4K çözünürlükte dışa aktarabilirsiniz.

 

Ücretsiz sürüm 360° ve 3D video düzenleme imkânı sunuyor, yani bunu iMovie'de yapmak isteyip yapamadıysanız, para vermeden burada deneyebilirsiniz. Ancak VideoPad'in ücretsiz sürümüne sadık kalırsanız, karşınıza çıkan reklamlara da katlanmanız gerekecek. İki ücretli katman, 70$ Home Edition ve 129$ Master's Edition, reklamlardan kurtuluyor ve birden fazla ses parçası açıyor, ikincisi harici eklentilere izin veriyor.

 

Bir profesyonel gibi nasıl video düzenleyebilirim?

 

Elbette, iMovie ile birinci sınıf içerik oluşturabilirsiniz bunu kimse inkar etmiyor. Ancak becerileriniz varsa ve prodüksiyonu hızlandırmak istiyorsanız Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve ve Lightworks harika seçeneklerdir.

 

Adobe Premiere Pro

 

Adobe Premiere Pro, Gone Girl, Superman Returns ve Deadpool gibi filmlerin mükemmelleştirilmesinde kullanıldığından video düzenleme için vazgeçilmez bir programdır. Mac ve Windows'ta aylık 20,99 $ karşılığında kullanılabilir ancak bu bir yıl boyunca kilitli olduğunuz anlamına gelir. Bu yüzden gerçekten düşünün çünkü bu bir taahhüttür.

 

Genellikle yedi günlük deneme süresini yakalayabilir, böylece çeşitli özelliklerini ücretsiz olarak keşfedebilirsiniz. Bunlar arasında yapay zekâ destekli bir renk eşleştirme aracı olan Auto-Match; bir düzineden fazla dilde otomatik, düzenlenebilir altyazılar sunan Speech to Text ve çekimlerinizi farklı platformlar için ödün vermeden yeniden boyutlandırma özgürlüğü veren Auto Reframe yer alıyor.

 

DaVinci Resolve

 

DaVinci Resolve Hollywood duayenleri tarafından kullanılıyor ama bekleyin ücretsiz bir sürümü var mı? Evet, var. DaVinci Resolve soluduğunuz havayla aynı maliyete sahip filmleri düzenlemek için kullandıkları Emmy™ Ödüllü teknolojiyle tanışabilirsiniz ve hiçbir maliyeti yok.

 

Gelişmiş renk düzeltici, Fairlight ses araçları, gelişmiş dışa aktarma seçenekleri, üçüncü taraf uyumluluğu, çok kullanıcılı iş birliği ve daha fazlası gibi özelliklerle dolu olan DaVinci Resolve'u anlamak çok zor. Bir kez çözdüğünüzde, DaVinci Resolve Studio ile bir sonraki seviyeye geçebilirsiniz. Size 295 $'a mal olacak, ancak ihtiyacınız olan tüm araçlarla sizi silahlandırıyor. Üstelik Windows, Mac ve Linux ile uyumlu.

 

Lightworks

 

Hem ücretsiz hem de ücretli sürümleri bulunan Lightworks'ü Mac, Windows veya Linux cihazınıza yükleyebilirsiniz. DaVinci Resolve'a göre biraz daha zor bir programdır ve yerleşik yardım içermemesi de buna yardımcı olmaz. Bu nedenle, öğrenme eğrisi biraz dik olsa da süper aktif kullanıcı forumunda ihtiyacınız olan cevapları bulabilmeniz gerekir.

 

Ücretsiz sürümü tercih ederseniz, yine de bir dizi renk ayarına, ses düzenleme aracına ve görsel efektlere erişebilirsiniz. Bununla birlikte, elde edebileceğiniz en yüksek çözünürlük 720p'dir, bu küçümsenecek bir şey değildir ancak tam 4K'ya gitmek istiyorsanız ödeme yapmanız gerekir. Pro sürümü için aylık 23,99 dolar veya tam gelişmiş, epik TV ve film prodüksiyonları yerine kişisel projeler için daha küçük bir teklif olan Create için 9,99 dolar.

 

Parayı gözden çıkarmak, gelişmiş ürün paylaşım seçenekleri, zaman çizelgesi oluşturma, ek içe aktarma özellikleri ve daha fazlası dahil olmak üzere Lightworks paketinin tamamına erişebileceğiniz anlamına gelir. Bu yazılımı The Irishman için kullandılar, Scorsese için yeterince iyiyse, muhtemelen geri kalanımız için de yeterince iyidir.

 

CapCut

 

CapCut, genellikle TikTok editörü olarak adlandırılan ücretsiz bir video düzenleme uygulamasıdır. Bunun nedeni, filtreleri, hız değişiklikleri, çıkartmaları ve düzenleme yeteneklerinin TikTok'un hızlı, hızlı tempolu tarzına oldukça iyi uymasıdır.

 

Hız Kontrolü ve Ters Video gibi özellikler içeriğinizi öne çıkarmanıza yardımcı olabilir ve hatta çekimlerinizi chroma key yapabilirsiniz, sadece cihazınızın RAM'ine dikkat edin. Büyük dosyaları düzenlemek ve işlemek için en az 8 GB RAM'e ihtiyacınız var ve bu durumda bile cihazınız gecikebilir.

 

InShot

 

InShot ücretsizdir ve yalnızca mobil cihazlar için kullanılabilir. Ücretsiz sürümü tercih ederseniz, ekranın üst kısmında reklamlar göreceksiniz. Biraz dikkat dağıtıcıdırlar ancak bununla başa çıkabilirsiniz. Bununla birlikte, InShot'ın video düzenleyicisini ücretsiz olarak kullanmak, bitmiş videolarınızın filigranlı olacağı anlamına gelir ve bundan 2,99 $ karşılığında kurtulabilirsiniz.

 

InShot'ın video düzenleme ve görsel ayarlamaları, Kontrast, Renk Tonu, Doygunluk, Gölgeler ve Keskinleştirme seçenekleri dahil olmak üzere oldukça kapsamlıdır. Ancak tıpkı filigranı kaldırmak gibi, tam erişim elde etmek için de para ödemeniz gerekiyor. Denemek için tek tek efektler ve eklemeler satın alabilirsiniz, ancak InShot'ın çalışma şeklini beğendiyseniz, daha uzun vadeli bir satın alma öneririz.

 

InShot'ın tüm ekstralarının kilidini açmak için aylık 3,99 $, yıllık 14,99 $ veya ömür boyu satın alma için 34,99 $ ödeyebilirsiniz.

 

Hem CapCut hem de InShot, Epidemic Sound'un uygulamasıyla kullanıma hazırdır. Epidemic Sound hesabınızda oturum açmanız, ardından istediğiniz parçayı indirmeniz ve seçtiğiniz video düzenleme uygulamasına aktarmanız yeterlidir.

Sosyal Linkler

Bize Katılın