Facebook İşletme Sayfası Nasıl Ayarlanır?

Facebook, 2004'ten beri var ve 3 milyar kullanıcısıyla hala güçlü. İlgi çekici içeriklerle sayfanızı optimize edin ve müşteri hizmetleri için kullanın!

2004 yılında faaliyete geçen Facebook, Myspace'i saymazsak, en uzun süredir var olan sosyal medya platformudur. Sürekli olarak ortaya çıkan tüm yeni sosyal medya platformlarıyla, özellikle de genç demografik gruplarla birlikte biraz geri planda kalmış gibi görünse de, bunun sizi platformda daha fazla çaba sarf etmekten alıkoymaması için birkaç neden var. Facebook hala burada ve içerik oluşturucular için hala muazzam bir potansiyele sahip.

 

Neden Facebook Kullanmalısınız?

 

Peki, neden platform için daha fazla çaba sarf edelim? Yeni başlayanlar için, Facebook'un dünya çapında üç milyar kullanıcısı var ve bu kullanıcıların iki milyarı her gün uygulamada aktif. Başkalarıyla bağlantı kurmak, işlerini paylaşmak ve hatta nüfuz kazanmak isteyen insanlar için bu, göz ardı edilmemesi gereken büyük bir kitle. Ayrıca Facebook, içerik oluşturucuların kitlelerini büyütmelerine ve hatta içeriklerinden para kazanmalarına yardımcı olan araçlara sahiptir. Kullanıcılar profillerinde profesyonel modu açabilir ya da içerik oluşturucu araçlarına erişmek için bir sayfa oluşturabilirler. Sayfalara ve bunların nasıl optimize edileceğine daha detaylı bir şekilde göz atalım. Son olarak, Meta'nın bir parçası olarak Facebook, yine Meta'nın bir parçası olan Instagram ile entegre olarak çapraz gönderi yapmayı ve çok kanallı stratejinizi yönetmeyi süper kolay hale getiriyor.

 

Facebook İşletme Sayfanızı Optimize Etmenin 8 Yolu

 

1.     İlgi Çekici İçerik Yayınlayın

 

Araştırmalar, Amerikalıların her gün Facebook'ta ortalama 33 dakika geçirdiğini gösteriyor. İster inanın ister inanmayın, bu diğer platformlardan daha fazla ve etkileşimin daha yüksek olabileceğini gösteriyor. Facebook sayfanızı ilgi çekici içeriklerle optimize edin ve daha uzun içeriklerden kaçınmayın. Devam edin ve Nasıl Yapılır videonuzu Facebook'ta yayınlayın ve ardından başka bir platform için kısaltılmış bir versiyonunu düşünün.

 

2.     FB Sayfanızı Müşteri Hizmetleri Temas Noktası Yapın

 

Facebook sayfanızı müşteri hizmetleri için kullanın. Araştırmalar hem müşterilerin hem de işletmelerin müşteri hizmetleri sorunlarını ele almak için Facebook'u kullandığını gösteriyor. İletişim bilgileri ve bağlantılar da dahil olmak üzere tüm bilgilerinizin güncel olmasına dikkat edin. Ayrıca, eylem düğmenizin web siteniz veya iletişim sayfanız gibi ilgili bir yere bağlandığından emin olun.

 

3.     Müşteri Yorumlarını Sergileyin

 

Facebook'ta yorum isteyin. Utangaç olmayın ve insanların sizin ve markanız hakkında söylediği tüm harika şeyleri sergileyin!

 

4.     Facebook İşletme Kategorinizi Tanımlayın

 

Sayfa kategorinizin doğru olduğundan emin olun.

 

5.     Topluluk Katılımına Öncelik Verin

 

Gönderilerinizle etkileşime geçin ve sayfanızda sohbet akışını sürdürün.

 

6.     Değerli Gönderileri Sabitleyin

 

Önemli içerikleri sayfanızın üst kısmına sabitleyin. Örneğin, yakın zamanda bir promosyon, yarışma başlattıysanız veya bir duyuru yaptıysanız, bunun ardından gelecek tüm içerik tarafından gömülmesini istemezsiniz, bu yüzden sabitleyin.

 

7.     DM'ler için Otomatik Yanıtlama Ayarlayın

 

Mesajlara otomatik yanıtlar oluşturun. Tüm anlık mesajlarınıza ulaşmak biraz zaman alabilir, bu nedenle yararlı bilgiler içeren otomatik bir yanıt oluşturarak anında yanıt verebilirsiniz. Otomatik yanıtta web sitenize veya bir SSS sayfasına bağlantı verebilir ve insanların yakında kişisel olarak yanıt vereceğinizi bilmelerini sağlayabilirsiniz.

 

8.     Gösterişli bir URL oluşturun

 

Facebook sayfaları oluşturulduğunda, onlara bir numara verilir ve URL'de bu görünür. Sayfanızı facebook.com/YOURNAME gibi özel bir URL ile adlandırma seçeneğini kullanın.

 

Facebook'ta Ne Tür İçerikler Yayınlanmalı?

 

Artık Facebook sayfanızı optimize etmek için bir fikir bankanız olduğuna göre, platformda iyi performans gösterme eğiliminde olan içerik türlerini inceleyelim. Facebook'ta statik fotoğraf gönderileri hala çok iyi performans gösteriyor. Sosyal medyada videonun önemi hakkında çok konuşuyoruz ve kesinlikle stratejinizin bir parçası olmaya devam etmeli. Bununla birlikte, kullanıcının etkileşim kurmak için ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri içeren bir görsel iyi bir seçenektir. Çok sayıda bağlantı paylaşmak cazip olsa da bu bağlantıların iyi performans göstermediğini unutmayın. Her gönderide, kullanıcının başka bir işlem yapmasına gerek kalmadan ihtiyaç duyduğu tüm bilgilere nasıl ulaşabileceğini düşünün.

 

Videolara gelince, kısaca Canlı Facebook videolarından bahsedelim. Bunlar sosyal medya içerik planınıza dahil etmek için iyi bir içerik türü olmaya devam ediyor. Kitlenize ne zaman canlı yayına geçmeyi planladığınızı önceden bildirin ve heyecan yaratın. Önceden kaydedilmiş videolara gelince, eğer bir içerik oluşturucuysanız ve bunları kaydedip diğer sosyal medya platformlarında yayınlamak için zaten çok çalışıyorsanız, bunları Facebook'ta da yeniden kullanın!

 

Biraz ilham mı arıyorsunuz? Facebook kısa süre önce Profesyonel Kontrol Paneline, içerik oluşturuculara kolayca Reels'lar oluşturmaları için trend hashtag'ler, müzik ve şablonlar sağlayan bir İlham Merkezi ekledi.

 

Instagram'da çok aktif olan bir içerik üreticisi olsanız bile, içeriğinizi Facebook'ta da yayınlamak ek bir avantajdır ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Sosyal Linkler

Bize Katılın