Facebook Reels'ları ile Etkileşim Nasıl Arttırılır?

Facebook Reels'in potansiyelini keşfedin! 2023 verilerine göre Facebook, 2 milyardan fazla günlük aktif kullanıcıya sahip!

Facebook bugünlerde sosyal medya pazarlama öncelikler listenizin başında olmayabilir ancak Reels stratejinizdeki küçük bir değişiklik bunu değiştirebilir.

 

2023'ün ilk çeyrek verilerine göre, Facebook'un yalnızca Kuzey Amerika'da 200 milyon günlük aktif kullanıcısı (DAU) ve dünya çapında 2 milyardan fazla DAU'su vardı. Facebook'un Ocak 2023 itibarıyla dünya genelinde 2,9 milyar aylık aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu, diğer tüm sosyal medya platformlarından daha fazla aylık kullanıcı anlamına geliyor.

 

Facebook kullanıcılarının büyük bir kısmı 18 ila 44 yaşları arasında olup en büyük yaş aralığı 25-34'tür.

 

Devasa kullanıcı tabanı ve Meta'nın Reels'lara olan sevgisi nedeniyle, Facebook Reels'lar stratejinizi canlandırmak, erişimi hızla artırmak ve marka bilinirliği oluşturmak için tek yönlü bir bilet olabilir.

 

Facebook Reels Nedir?

 

Facebook Reels'ları Instagram'dakilerle hemen hemen aynıdır ve izleyicilerle bağlantı kurmak için benzersiz düzenleme hileleri, sesler ve filtrelerin bir karışımını kullanan kısa, genellikle trend tabanlı videolar.

 

Facebook Reels'ları Nasıl Oluşturulur

 

1.    Reels'lar Sekmesini Açın

 

Facebook uygulamasını açın ve ardından ekranınızın sağ alt köşesindeki "Menü" simgesine dokunun. Ardından, "Reels" simgesine dokunun. Burası Facebook Reels'larını oluşturabileceğiniz ve görüntüleyebileceğiniz yerdir.

 

2.    Medya Ekle

 

Reels haber kaynağının sağ üst köşesindeki "Kamera" simgesine dokunun. Buradan doğrudan kayıt yapabilir veya film rulonuzdan önceden kaydedilmiş video klipleri yükleyebilirsiniz.

 

3.    Düzenleme

 

Video kliplerinizi, fotoğraflarınızı, metninizi, efektlerinizi, seslerinizi ve filtrelerinizi birleştirerek son derece ilgi çekici kısa biçimli bir video oluşturmak için Reels'lar düzenleyicisini kullanın.

 

4.    Başlık ve Hashtag ekleyin.

 

Paylaşmaya hazır olduğunuzda "İleri "ye tıklayın. Alakalı ve ilgi çekici bir başlık yazın. Videonuzun keşfedilebilirliğini artırmak için hashtag eklemeyi unutmayın.

 

5.    Paylaş

 

Facebook Reels'ınızı hem eski hem de yeni kitlenize duyurmak için "Reels'ı Paylaş "a tıklayın.

 

Facebook Reelleri İşinizi Büyütmenize Nasıl Yardımcı Olabilir?

 

Ocak 2023 verileri, ortalama bir Facebook gönderisinin %0,07 oranında etkileşim aldığını gösteriyor. İşte Facebook'un gönderi türüne göre ayrılmış küresel etkileşim oranları:

 

Resim/fotoğraf gönderileri: 0.12%

Durum gönderileri: 0.11%

Video gönderileri: 0.8%

Bağlantı gönderileri: 0.3%

Fotoğraf gönderileri ve düz metin durumları kazanırken, video hala ortalamanın üzerinde bir etkileşim oranı sağlıyor.

 

Bu istatistikler özellikle Reels için değil, tüm videolar için geçerlidir. Kısa biçimli videolar son derece ilgi çekici olacak şekilde tasarlanmıştır. Reels'larla ilgili her şey uzunluklarından filtrelerine ve özel bir akışta sunulma şekillerine kadar ve onları normal bir Facebook videosundan daha ilgi çekici hale getiriyor.

 

Ne kadar çok etkileşim alırsanız, Facebook algoritması önerilerini desteklemek için o kadar çok sinyale sahip olur. Bu da yüksek etkileşimli bir içeriğin, içeriğinizin geri kalanına göz atmak için ihtiyacınız olan desteği sağlayabileceği anlamına geliyor.

 

Instagram Reels'larını Yeniden Kullanarak Facebook Stratejinizi Nasıl Canlandırabilirsiniz?

 

1.    Kısa Formlu Video İçeriğinizi Oluşturun

 

Muhtemelen Instagram Reels veya TikTok için zaten kısa biçimli içerik hazırlıyorsunuzdur, bu da bunu kolaylaştırır. Eğer yapmıyorsanız, şimdi başlamanın tam zamanı. Algoritmalar yeni bir özellik başlattığında bunu kullanan kullanıcıları destekler. Instagram, YouTube, TikTok ve hatta Pinterest'te kısa videolar yayınlamak sosyal medya başarınızı hızlandırabilir.

 

2.    Filigran Olmadan Kaydedin

 

Üçüncü taraf bir düzenleme uygulaması kullanıyorsanız veya düzenlemenizi TikTok'ta oluşturuyorsanız, videonuzu filigran olmadan kaydettiğinizden emin olun. Bu, algoritmanın videonuzu yeniden yayın olarak işaretlemesini önleyecektir. Kullanıcılar ayrıca platformda evde görünen ve hissedilen içerikle etkileşim kurmaya daha fazla mecbur hissedebilirler. Filigranı üçüncü taraf bir uygulama ile veya kırparak kaldırabilirsiniz, ancak videonuzu filigran olmadan kaydederek bu adımı atlamak hayatınızı çok daha kolaylaştıracaktır.

 

3.    İçerik Takviminizi Oluşturun

 

Facebook Reels'ları size bolca etkileşim sağlayacaktır ancak tüm içerik takviminizi oluşturmaları gerekmez. Fotoğraf gönderileri ve düz metin durumları da Facebook'ta oldukça ilgi çekicidir.

 

İçerik takviminizi Reels'lar ve diğer formatların bir karışımıyla oluşturun, böylece algoritma videolarınızla etkileşime geçen kullanıcılara önerecek çok sayıda içeriğe sahip olur.

 

4.    Facebook Reels'larınızı Yayınlayın

 

Bu stratejinin en iyi yanı bu kadar kolay olması. Instagram Reels'larını zaten yayınlıyorsanız, bunları Facebook'ta da paylaşma seçeneği sunulacaktır.

 

Bildiğiniz ve sevdiğiniz tüm Instagram Reels özellikleri Facebook için de çalışır. Video içeriğinizi sorunsuzca yükleyin, planlayın, düzenleyin ve Reels'larınızı her iki platforma otomatik olarak gönderin.

Sosyal Linkler

Bize Katılın