Hızlı Düzenlenebilir Sosyal Medya Gönderi Fikirleri

Bu stratejileri kullanarak Instagram'da etkili bir içerik stratejisi oluşturabilir ve takipçi kitlenizi artırabilirsiniz!

1.    Akılda Kalıcı Bir İçerik Serisi Oluşturun

 

İçerik listenize akılda kalıcı, haftalık bir içerik serisi ekleyin. Instagram hikayelerinizde haftalık bir “bana her şeyi sor” veya ürününüzü sergileyen bir Reels gibi şeyler düşünün. Bir içerik serisine sahip olmak, kitlenizi düzenli ve tutarlı bir şekilde meşgul etmenin ve bir sonraki adımda ne bekleyeceğini bilmenin kesin bir yoludur.

 

2.    Instagram Hikaye Anketleri

 

Instagram, kullanıcılarının uygulamadan çıkmak zorunda kalmadan içerik oluşturmalarına yardımcı olmak için çok çeşitli özelliklere sahiptir. En sevdiğimiz özelliklerden biri Instagram anketleridir. Instagram anketleri spontan bir yapıya sahiptir yani Instagram akışınız kadar düzenli olmaları gerekmez. Takipçilerinize belirli bir ürününüz hakkında ne düşündükleri gibi herhangi bir şey soruabilirsiniz.

 

Genel olarak Instagram hikayeleri, çok fazla çaba harcamadan hızlı ve kolay içerik paylaşmak için iyi bir yerdir. Müzik çıkartması, emoji kaydırıcı çıkartması, geri sayım çıkartması, bilgi yarışması çıkartması gibi Instagram çıkartmaları eklemek, fazla beyin gücü gerektirmeden takipçilerinizin ilgisini çekmenin basit yollarıdır.

 

3.    Instagram Hikayesi Soru-Cevap

 

Instagram anketleri ile ilgili bölümde belirtildiği gibi, Instagram hikayeleri, takipçilerin hikayeler aracılığıyla soru sormasına olanak tanıyan bir soru etiketine sahiptir. Hikayenizi yukarı kaydırarak yanıtlarınıza bakabilirsiniz. Yanıtlamak istediğiniz yanıtları seçin ve 'Yanıtınızı Paylaşın' seçeneğine tıklayın. Paylaşım, soruyu otomatik olarak hikayenize ekleyecek ve burada yanıtınızı yazabilecek ya da filme çekebileceksiniz

 

4.    Reels’lar Hakkında Öğreticiler

 

Takipçiler her zaman sektörle ilgili yeni konular veya ürünler hakkında kendilerini eğitmek isterler. Reels aracılığıyla öğreticiler veya nasıl yapılırlar paylaşarak, eğitim içeriğinizi kolayca parçalara ayırabilirsiniz. Reels, metin ve geçişler eklemenize ve video içeriğinizi düzenlemenize olanak tanır, böylece hedef kitleniz için daha erişilebilir ve sindirilebilir olur.

 

5.    Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik

 

İçerik karışımınıza kullanıcı tarafından oluşturulan içerik eklemek, tablonuza veya hikayenize güvenilir ve topluluk odaklı bir unsur veya "Instagramlanabilir an" eklemenin bir yoludur. Sadık müşterileriniz veya takipçileriniz tarafından etiketlendiğiniz gönderileri veya hikayeleri yeniden paylaşarak işe başlayın. Bu yalnızca erişim alanınızı genişletmekle kalmaz, aynı zamanda daha fazla takipçiyi müşteriye dönüştürebilir. 

 

Güzel fotoğraflar veya takipçilerinizin kaydırmayı bırakıp gördüklerinde kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak herhangi bir şey gibi diğer içerik oluşturucuların paylaşmaya değer içeriklerini yeniden programlamak akışınıza çeşitlilik katar.

 

6.    Instagram Hayatlarınızın veya Yüz Yüze Etkinliklerinizin Özetlerini Paylaşın 

 

Instagram canlı yayınlarına ev sahipliği yaparak keşfedilebilirliği artırabilir, takipçilerinizle bağlantı kurabilir ve tartışmalara ev sahipliği yaparak, yeni ürünler paylaşıp göstererek veya takipçilerinizden gelen soruları gerçek zamanlı olarak yanıtlayarak kitlenizi genişletebilirsiniz. Ancak takipçilerinizin canlı yayınınızı kaçırma ihtimaline karşı yayınınızda özetleyebilirsiniz. Tartışılan her şeyin bir özetini oluşturun. Hatta canlı oturumunuzu kaydedebilir ve katılamayan takipçileriniz için hikayenize veya Instagram TV'ye gönderebilirsiniz. Özetinizde, özet slaytlarınızdan daha derinlemesine bilgi edinmek için videoya bağlantı verebilirsiniz.

 

7.    Sahne Arkası

 

Takipçileriniz markanızın veya şirketinizin perde arkasına bakmayı sever. Akışınızda veya hikayenizde sahne arkası içeriği paylaşın.

Sosyal Linkler

Bize Katılın