Vlog, Fotoğrafçılık ve Aksiyon Çekim Kameraları

En iyi fotoğraf makinesi hangisi? Vlog, fotoğrafçılık, aksiyon ve daha fazlası için en iyi kameralar hakkında her şeyi öğrenelim!

Hangi kameranın benim için en iyisi olduğunu nasıl bilebilirim?

 

Günümüzde aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce fotoğraf makinesi var. Hepsi bir vitrine yığılsa, hepsini ayıklamak bir ömür sürerdi. Ayrıca, bir iPhone'un çektiği fotoğrafların nesi yanlış, değil mi? Araştırmanın içinde kaybolmak ve en başta neden bir fotoğraf makinesi satın almak istediğinizi gözden kaçırmak kolay olabilir.

 

Öyleyse, biraz açalım. Bir fotoğraf makinesinin sizin için doğru olup olmadığını veya ilk etapta bunu düşünmeniz gerekip gerekmediğini nasıl anlarsınız?

 

·      Başka türlü elde edemeyeceğiniz görüntü kalitesini arayın. Akıllı telefonunuz da aynı şeyi yapıyorsa bir fotoğraf makinesine yatırım yapmanıza gerçekten gerek yok! Cep telefonunuz benzer kalitede fotoğraflar çekiyorsa ve eşit miktarda özellik sunuyorsa, kameraya gerçekten ihtiyacınız var mı? Size görüntü kalitesi ve telefonunuzla eşleşemeyecek özellikler sunan bir şey arayın.

 

·      Rahat olduğundan emin olun. Onu çok fazla tutacaksınız. Ergonomisi nasıl? Hareket halinde çekim yaparken düğmelere ulaşmak zor olacak mı? Yanınızda taşımanız pratik mi?  Günlük hayatınıza nasıl uyum sağlıyor?

 

·      Fotoğraf makinenizin geleceğini düşünün. Sabit lensli bir şey seçmediyseniz, ek lenslerin ne kadara mal olacağını düşünün. Kolayca temin edilebiliyorlar mı? Artık üretiliyorlar mı?

 

·      Bütçeniz konusunda dürüst olun. Bir limit belirleyin ve ona sadık kalın. Hepimizin hayalindeki ekipman vardır ama gerçekçi olun. En son modeli alabiliyorsanız alın. Bulamazsanız, bir önceki versiyon muhtemelen indirimli fiyattan satışa sunulacaktır.

 

Fotoğrafçılık için en iyi fotoğraf makinesi hangisidir?

 

Hareketsiz görüntüler çekmek için bir fotoğraf makinesi arıyorsanız, Piyasada çok sayıda model var. İşte tüm beceri setlerini kapsayan birkaç seçenek.

 

Yeni başlayanlar için: Sony Alpha a6000

 

Sony Alpha a6000 fiyatı 500 ila 649 dolar arasında ucuz olmayan bir fiyata satılıyor. Ancak yeni başlayan biri olarak daha iyi bir kamera donanımı bulmakta zorlanabilirsiniz. 179 noktalı otomatik odaklama sistemi, 11FPS'de kesintisiz çekim ve hem dijital hem de Clear Image zoom'da süper net sonuçlar sunan a6000, ilk kez 2014'te çıkan aynasız bir fotoğraf makinesi gibi görünmüyor. Elbette 4K video çekmiyor ama yeni başlayanlar için fotoğrafçılık söz konusu olduğunda bunun yerini hiçbir şey tutamaz.

 

Orta seviyedekiler için: Canon EOS R

 

Eğer a6000 gibi bir modelden bir üst modele geçmek istiyorsanız, Canon EOS R'den başkasına bakmanıza gerek yok. 1.799$'lık fiyatıyla, özellikleri bu fiyatı hak ediyor. Düşük ışıkta otomatik odaklama harika. Esnek LCD panel, çekimleri neredeyse her açıdan ön izlemenizi sağlıyor. Peki WiFi özelliği var mı? Tabii ki var.

 

Ayrıntılara indiğinizde bile, yüksek çözünürlüklü, 3,69 milyon noktalı OLED elektronik vizörü, çekimi yapmadan önce size en iyi önizlemeyi sunar.

 

Profesyoneller için: Nikon D850

 

Size 2.000 dolardan fazlaya mal olacaktır ancak paranız yetiyorsa Nikon D850 harika bir DSLR fotoğraf makinesidir. Bu fiyata, DSLR'lerdeki en iyi odaklama sistemlerinden birine, neredeyse karanlıkta rüya gibi çalışan otomatik odaklamaya, bir üst seviye flaş kontrol sistemine ve daha fazlasına sahip olacaksınız.

 

Hangi lens’i almalıyım?

 

Fotoğraf makinenizin lensi büyük bir fark yaratabilir. Sonuçta, ışığın bir görüntü oluşturmasına yardımcı olur ve lens esasen fotoğraf makinenizin gözüdür.

 

İki ana lens türü vardır.

 

·      Prime lens: Bunlar sabit bir odak uzaklığına sahiptir, yani daha keskin ve hızlıdırlar ve genellikle daha iyi bir görüntü kalitesi sunarlar. Zoom lenslere göre daha az çok yönlüdürler ancak artı tarafı, kullanımı ve taşınması kolaydır.

 

·      Yakınlaştırma lensi: Bunlar farklı odak uzaklıkları oluşturmak için lenslerin bir karışımını kullanır. Asal lenslere göre daha yavaş ve daha ağırdırlar.

 

Bu lenslerin her ikisi için de beş temel çeşit vardır. Her birinin farklı bir odak uzaklığı vardır ve bu da çekiminizin verimini büyük ölçüde değiştirir. İşte onlar.

 

1. Standart lenslerin odak uzaklıkları genellikle 35 ila 85 mm arasındadır. Bu, fotoğrafçılara geniş açılı, tam çerçeve sahnelerin yanı sıra yakınlaştırılmış, ayrıntılı parçalar çekme şansı sunar.

 

2. Geniş açılı lensler, her şeyi sıkı odakta tutarken kadrajınıza geniş bir alan ekler, bu da onları manzara fotoğrafçılığı için ideal lens yapar.

 

3. Makro lenler yakın çekim fotoğraflar oluşturmak için kullanılır. Bitmiş görüntü keskin olacaktır, bu da doğayı, karmaşık makineleri vb. yakalamak için harika olduğu anlamına gelir.

 

4. Telefoto lensler, nesneleri uzaktan büyüten aşırı yakınlaştırılmış objektiflerdir. Bu, görüş alanınızdan ödün vermeniz anlamına gelir ancak telefoto lensler spor fotoğrafçılığı gibi aksiyonun tam içine giremeyeceğiniz durumlar için mükemmeldir.

 

5. Özel lensler, çekimlerinize belirli bir etki katan daha niş, spesifik lenslerdir. Örneğin, 180 derecelik bir görüntü yakalayan mega genişlikte bir lens olan balıkgözü lens kullanabilirsiniz. Ya da nesneleri küçük göstermek için kameranın perspektifini büken bir tilt shift lensi tercih edebilirsiniz.

 

Profesyoneller DSLR mi yoksa aynasız mı kullanıyor?

 

Profesyonel fotoğrafçılar hem DSLR hem de aynasız fotoğraf makineleri kullanır. Her ikisinin de kendine göre avantajları olsa da bazı profesyoneller pil ömrü ve mevcut lens yelpazesi nedeniyle DSLR'den yana olma eğilimindedir. Özellikle Nikon ve Canon gibi popüler markalar için aynasızlarla elde edebileceğinizden daha geniş bir seçenek yelpazesi söz konusudur. Bununla birlikte, aynasız fotoğraf makinelerinin taşınması genellikle daha kolay, daha ucuz ve sessiz çekim yapabiliyor.

 

Özetlemek gerekirse, DSLR ve aynasız arasındaki farklar çok büyük olabilir. Bunlar şunları içerir:

 

·      Boyut

 

·      Vizör

 

·      Görüntü istikrarı

 

·      Deklanşör volümü

 

·      Deklanşör hızı

 

·      Pil ömrü

 

·      Ekstra parçalar

 

·      Gerçek zamanlı özelleştirme

 

·      Giriş için bariyer

 

·      Düşük ışık koşullarında performans

 

Vlog için en iyi kamera hangisidir?

 

İster dizüstü bilgisayarınızın başında oturun ister sokaklarda dolaşın, vlog çekmek büyük bir iş. Vloggerların %60'ından fazlası haftada birkaç video yüklüyor, bu nedenle içeriğiniz konusunda ciddiyseniz mükemmel vlog kamerasına bakmanın zamanı geldi. Şimdi seçeneklere bakalım.

 

Yeni başlayanlar için: DJI Pocket 2

 

349 dolardan satılan DJI Pocket 2, muhtemelen elektrikli diş fırçanızdan daha küçük olan cep boyutunda bir kameradır. Güncellenmiş izleme teknolojisi gibi 3 eksenli gimbal kafası da pürüzsüz çekimler sağlar ve nesneniz her zaman çekimde olacaktır.

 

Aceleniz varsa, çekimlerinizi düzgün bir pakette derleyen bir AI jeneratörü de var. Mikrofon da oldukça iyi. Düşük ışıkta biraz zorlanıyor, ancak bir halka ışığınız veya uygun bir anahtar aydınlatmanız olduğu sürece sorun yaşamazsınız.

 

Orta seviyedekiler için: Fujifilm X-S10

 

Bu, fiyatta gözle görülür bir adımdır ve yaklaşık 1.000 dolara alabilirsiniz ancak Fujifilm X-S10 bir zevktir. Kırpılmamış 4K/30p video çeker, bu nedenle kaliteden gerçek anlamda ödün vermeniz gerekmez. Aynı şey gövde içi görüntü sabitleme için de geçerli. Bu yavruyu yola çıkardığınızda ne kadar sağlam olduğuna şaşıracaksınız. Yine de hava koşullarına dayanıklı değil, bu nedenle yağmurlu bir dağ tırmanışı sırasında vlog çekmek istiyorsanız iki kez düşünün.

 

Profesyoneller için: Panasonic Lumix GH6

 

Fiyat ve kullanıcı deneyimi açısından Panasonic Lumix GH6'yı haklı çıkarmak zor. Lens kiti olmadan bile 2.000 dolardan fazla satılıyor ve öğrenme eğrisi de oldukça dik. Ancak karmaşıklıkları bir kenara bıraktığınızda, bu inanılmaz bir vlog kamerası. 300FPS hızında kayıt yapabiliyor. Kaya gibi sağlam görüntü sabitleme. Elde çekim için rakipsiz çeviklik. Tartışmasız piyasadaki en iyi vlog kamerası bu ama birkaç bin doları gözden çıkarmanız gerekmektedir.

 

En iyi aksiyon kamerası hangisi?

 

Aksiyon kameraları genellikle ekstrem sporlarla ilişkilendirilen küçük, dayanıklı kameralardır. Bisikletçileri, paraşütçüleri, kayakçıları ve daha fazlasını bunları kullanırken görebilirsiniz. Kullanımı oldukça basittir ve daha önce bahsettiğimiz kameralardan önemli ölçüde daha az ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz. Bu nedenle, 2en iyi aksiyon kamerası olduğuna inandığımız kameraları listeleyeceğiz.

 

GoPro Hero9 Black

 

Makul bir 399,98 $ karşılığında 5K video çekebilen GoPro Hero9 Black, aksiyon kameraları arasında tam bir şampiyon. Pil ömrü oldukça uzun, sabitleme özelliği çekimlerinizin gimbal kullanmışsınız gibi görünmesini sağlıyor ve her zaman olduğu gibi özel GoPro uygulamasında videolarınızı sorunsuz bir şekilde düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca 33 metreye kadar su geçirmezlik özelliğine de sahip.

Sosyal Linkler

Bize Katılın