İçerik Oluşturmak için Chat GPT Nasıl Kullanılır?

ChatGPT, sosyal medya içeriğinizi zenginleştirmek için kullanışlı. Başlıklar, içerik özetleri ve brief'ler oluşturabilir. Ancak, doğruluk kontrolü önemlidir!

Bugünlerde herkes Yapay Zeka (AI), özellikle de ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) hakkında konuşuyor ve daha fazla verimlilik ve daha fazla çıktı için bunu iş akışlarına dahil etmenin yollarını arıyor. Şüphesiz bu hayret verici bir konsept. Ancak sayısız faydasının yanı sıra bazı uyarılar da var. Sonuçta teknoloji bir yönüyle insanlar gibidir ve kusursuz değildir. Şimdi, bununla birlikte sosyal medya içeriğinizi harekete geçirmek için yapay zekayı kullanmak aslında çok yararlıdır ve bunu sizin için nasıl yapacağımızı inceleyeceğiz. Yapay zeka ile ilgili hatırlanması gereken en önemli nokta, yapay zekanın "her şeyi yapan" bir kısayol değil, "yardım" için kullanıldığıdır. Yine de emek harcamanız ve içeriğinizin özgün olduğundan emin olmanız gerekecek.

 

Kasım 2022'de piyasaya sürülen ChatGPT, OpenAI ve Microsoft tarafından geliştirilen bir yapay zeka sohbet robotudur. Sohbet tarzında çalışmak üzere tasarlanan ChatGPT, soruları birkaç saniye içinde yanıtlıyor ve hatta kullanıcıların daha sonra başvurması için sohbetleri saklıyor. Sosyal medya içeriği oluşturma söz konusu olduğunda, ChatGPT yaratıcılığı körüklemeye yardımcı olan bir takım arkadaşı gibidir.

 

ChatGPT bazen yanıtların yanlış ve hatta "saçma" olabileceği konusunda uyarıyor. Diğer birkaç sınırlama arasında 2021'den sonraki olaylar için sınırlı bir bilgi veritabanının yanı sıra zararlı veya önyargılı içerik üretme potansiyeli de yer alıyor. Bu nedenlerle, kaynak gösterilen ve kullanılan içeriğe bağlı olarak, kullanıcıların gerektiğinde içeriği kontrol etmesi zorunludur. Bu makalenin odak noktasında, ChatGPT'nin içerik oyununuzu geliştirebileceği eğlenceli yolları keşfedeceğiz.

 

ChatGPT ile Sosyal Medya Başlıkları Nasıl Oluşturulur?

 

Pazartesi sabahı erken saatlerde kendinizi yaratıcı hissetmiyor ve bir anlık yazar tıkanıklığı mı yaşıyorsunuz? ChatGPT'ye giriş yapın ve yardım isteyin. İşte altyazı yazmaya nasıl yardımcı olabileceğine dair bir örnek:

 

Siz: Motive edici pazartesi günü için bana bir sosyal medya başlığı yazın

 

ChatGPT: Yeni hafta, yeni fırsatlar! 💪 Bu #MotivasyonelPazartesi gününe olumlu bir zihniyet ve durdurulamaz bir kararlılıkla başlayalım. Hedeflerinizi gerçeğe dönüştürecek güce sahipsiniz. Oraya çıkın ve bunu gerçekleştirin! 🔥💼✨ #MondayMotivation #GoalCrusher

 

Bakın nasıl bazı emojiler ve hashtag'ler bile ekliyor! Peki ya yanıt profilinize gerçekten uygun değilse? Bir arama çubuğu gibi değil de bir sohbet gibi çalıştığı için, bu şekilde bir revizyon isteyebilirsiniz:

 

Sen: Kahve dükkanı için daha spesifik bir şeyiniz var mı?

 

ChatGPT: Kalkın ve öğütün, kahve severler! Pazartesi günleri elinizde dumanı tüten bir fincan motivasyonla daha güzeldir. Haftaya [Kahve Dükkanı Adı]'nda taze başlayın ve hayallerinizi her seferinde bir yudumla besleyin. Verimli ve kafeinli bir #MotivationalMonday için! 🚀☕ #CoffeeCheers #MondayMood

 

ChatGPT ile Brief'ler Nasıl İçeriklendirilir?

 

ChatGPT kısa biçimli içeriğin ötesine geçebilir ve içerik özetleri gibi daha ayrıntılı içeriklerin oluşturulmasına yardımcı olabilir. Bir yazar ekibiyle çalışıyorsanız ve çeşitli konular için içerik özetleri oluşturmanız gerekiyorsa, makale taslağını planlamanıza yardımcı olması için ChatGPT'yi kullanmak çok zaman kazandırabilir ve süreçleri kolaylaştırmaya yardımcı olabilir. Sadece "Hakkında bir makale için içerik özeti oluşturun..." yazarak, üzerinde çalışabileceğiniz organize bir bilgi taslağı alacaksınız. Fıstık ezmesi hakkında bir makale için içerik özeti istediğimde ChatGPT'nin bana verdiklerinin kısaltılmış bir örneğini burada bulabilirsiniz:

 

Akılda kalıcı ve ilgi çekici örnek bir başlık: "Fıstığın Cazibesi: Fıstık Ezmesinin Lezzetli Dünyasını Açığa Çıkarmak"

 

Okuyucunun kimin için yazdığını bilmesine yardımcı olmak için önerilen bir hedef kitle.

Giriş, besin değeri, mutfakta kullanım alanları, çeşitleri, alerjiler ve daha fazlası gibi makaleye dahil edilmesi gereken kilit noktaların bir listesi.

Son olarak, önerilen kelime sayısı ve makalede kullanmak için kaynak olarak kullanılacak fotoğraf türleri gibi ek bilgiler sağlandı.

 

ChatGPT ile Doğruluk Kontrolü Nasıl Yapılır?

 

ChatGPT'yi içerik araştırması gibi diğer görevler için kullanırken göz önünde bulundurulması gereken bir şey, sağlanan bilgiler için bir kaynak listesi sağlamamasıdır. Önce içeriği okumadan ve doğrulamadan basitçe kopyalayıp yapıştırmanız tavsiye edilmez. ChatGPT'den sağlanan içerik için bir kaynak sağlaması istendiğinde yanıt şu olmuştur:

 

"Belirli alıntılar sağlamak için harici kaynaklara veya internete doğrudan erişimim yok. Sağladığım bilgiler, Eylül 2021'deki son bilgi güncellememe kadar olan bilgileri içeren, üzerinde eğitim aldığım genel bilgi ve metin verilerine dayanmaktadır."

 

Sonuç

 

Bu yeni bir teknoloji olduğundan, yol boyunca birçok gelişme olacağı kesindir. Bir yıldan kısa bir süre önce piyasaya sürülmesinden bu yana, ChatGPT'nin daha az hata yaptığını ve şiir yazmak gibi konularda biraz daha yaratıcı olduğunu iddia eden daha yeni, ücretli bir sürümü olan GPT-4 var. GPT-5'in daha da yeni bir versiyonu hakkında bazı konuşmalar yapıldı ancak OpenAI'nin CEO'su ve kurucu ortağı Sam Altman bu yılın başlarında bunun gerçekleşmeyeceğini, en azından bir süre için gerçekleşmeyeceğini söyledi. 

Sosyal Linkler

Bize Katılın