İçeriğinizde Deneyebileceğiniz 4 Yeni Instagram Özelliği

Bu yeni özellikler, algoritmanın öncelik verdiği kullanıcılara dahil olmayı ve sosyal medya deneyiminizi zenginleştirmenin harika bir yolu olabilir!

Instagram, kullanıcı deneyimlerini geliştirmeyi vaat eden dört yeni özelliği Ağustos ayında uygulamaya eklediğini duyurdu. Bu özellikler arasında fotoğraf karusellerine film müzikleri ekleme, gönderilerde ve Reels'larda işbirlikçi sayısını artırma, Reels'larda "Seninkini Ekle" çıkartmalarıyla etkileşimi artırma ve dünya çapında kullanılabilirliği artırılmış genişletilmiş bir müzik kitaplığı yer alıyor. Aynı gün duyurulan tüm bu yeni özellikler, kullanıcıların başkalarıyla daha iyi bağlantı kurmasına ve iş birliği yapmasına yardımcı olmak için tasarlandı.

 

Instagram'ın blogunda belirttiği gibi, "Her zaman Instagram deneyiminizi geliştirmenin yolları üzerinde çalışıyoruz. Instagram'da içerik oluşturmayı ve paylaşmayı daha kolay ve eğlenceli hale getiren özellikler geliştirmeye devam edeceğiz."

 

Bu yeni özelliklerden bir an önce yararlanmaya başlamak istemeniz için özellikle bir neden var. Instagram kullanıcıların yeni özellikleri benimsemesini istediğinden, algoritması yeni özellikleri kullanan kullanıcılara öncelik veriyor. Bununla birlikte, bu yeni özellikler oldukça havalı, bu nedenle başka birçok nedenden dolayı bunları kullanmaya devam etmek isteyeceksiniz. Şimdi nelerin yeni olduğuna, bunları kimlerin kullanabileceğine ve deneyiminiz için ne gibi avantajlar sağladığına bir göz atalım.

 

1.    ‍Fotoğraf Karusellerinize Müzik Eklemek

 

Bu, tüm Instagram kullanıcılarının fotoğraf karusellerine müzik eklemelerine olanak tanır. Buradaki fikir, müzik zevklerinizi de dahil ederek Reels'a daha da fazla kişilik katmaktır. Karusel için fotoğraflar seçildikten sonra, müzik eklemeyi seçebilirsiniz. Şarkılar kullanılmadan önce ön izlenebilir ve düzenleme yetenekleri sayesinde bir kullanıcı şarkının 90 saniyelik belirli bir bölümünü seçebilir, böylece tam olarak istediklerini elde edebilir.

 

Bu özellik herkes tarafından kullanılabilir, ancak bazıları diğerlerinden daha fazla fayda sağlayabilir. Örneğin, performans sanatçıları bu özelliği kullanarak şarkılarının kliplerini eşlik eden görüntülerle birlikte yayınlayabilirler.

 

2.    Post ve Reels’lar Üzerinde İş birliği

 

Artık hem özel hem de genel hesaplar, tek bir gönderi veya Reels üzerinde iş birliği yapmak için en fazla üç kullanıcı ekleyebiliyor. İş birliği, içeriğinizin daha fazla yerde görünmesini ve daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamanın en iyi yollarından biridir. Bir kullanıcı bir iş birliğini kabul ettiğinde, gönderi her hesabın kılavuzunda görünür. Tek bir ortak çalışandan daha fazlasını ekleyebilme olanağı sayesinde potansiyel erişim neredeyse üçe katlanır.

 

3.    Reels'larda "Seninkini Ekle" Etiketi

 

Bu yeni özellik, yaratıcıların ve sanatçıların, yayınlanan bir Reels'a bir istem ekleyerek takipçilerini içerikte kendilerine katılmaya davet etmelerini sağlar. Bu, insanların Reels'larda yayınlanan sorulara yanıt vermesine olanak tanıyan nihai hayran katılımı aracıdır! Bu özellik için içerik fikirleri arasında eğlenceli bir meydan okuma ve etkinlik promosyonları yer alır. Örneğin, bir şey hakkında gönderi yapmak yerine, katılımcıları "[Etkinlikte] en çok neyi dört gözle bekliyorsunuz?" gibi bir soruyla heyecanlarını artırmaya davet edin. İnsanlar yanıt vermeye başladığında, içerik oluşturucu veya sanatçı tüm etkileşimi görecek ve ardından sergilemek için en iyi 10 favorisini seçebilecektir.

 

4.    Genişletişmiş Müzik Erişimi

 

Instagram, müzik kütüphanesine erişimi dünya çapında daha fazla ülkeye genişletiyor. Ayrıca Meksika ve Brezilya'da Spotify ile bir ortaklık kurarak Instagram Reels'ta kullanılan en iyi 50 şarkıyı Spotify'da yeni bir Reels Müzik Listesi ile öne çıkarıyor. Instagram'daki geniş müzik kütüphanesinin keyfini çıkaran kullanıcılar, müziğin videolara nasıl hayat verdiğini bilirler. Hangi sesleri kullanacağınıza karar vermenize yardımcı olması için, müzik simgesine tıklayarak trend olan veya popüler olan şarkılara bakın ve başka hangi Reels'ların de bu şarkıları kullandığını görün.

 

Umarım Instagram'ın bu gibi yeni özelliklerinin sosyal medya deneyiminiz için daha da fazla olanak sağladığını görebilirsiniz.

Sosyal Linkler

Bize Katılın