Instagram Gönderilerine Müzik Nasıl Eklenir?

Instagram müzik özelliğini kullanarak gönderilerinize nasıl ses ekleyebileceğinizi öğrenin ve içeriğinizin görünürlüğünü artırın!

Sosyal medyada en zor kararın profil şarkınızı seçmek olduğu o basit günlere geri dönmeyi diliyorsanız, Instagram kullanıcıların statik akış gönderilerine müzik ekleyebilmelerini sağlayan müzik özelliğini sevebilirsiniz. 

 

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde müzik, TikTok sayesinde sosyal medya deneyimimizin merkezi bir bileşeni haline geldi ve bu da hikayeleri paylaşmak ve eğlendirmek için en sevdiğimiz medyadan müzik veya ses parçalarını dahil etme şeklimizi tamamen değiştirdi. İster trend olan bir TikTok dansı yapıyor olun, ister The Office'ten komik bir alıntıyı dudak senkronizasyonu yaparak yeniden bağlamsallaştırıyor olun, ister en son 'life lately' vlog'unuzun arka plan müziği olarak bir DJ'in müzik karışımını kullanıyor olun, müzik yalnızca sosyal medyayı nasıl kullandığımızı değil, aynı zamanda onun için nasıl içerik oluşturduğumuzu da dönüştürdü.

 

Instagram'ın müzik özelliği, kitlelerimizle statik içerikle etkileşim kurma şeklimizi dönüştürmek için müzikten nasıl yararlanabileceğimizi keşfetmek için bir başka fırsat olabilir. Instagram'ın müzik özelliği ve bu özelliği kullanmanın içeriğinize nasıl bir görünürlük artışı sağlayabileceği (ya da sağlayıp sağlayamayacağı) hakkında bilmeniz gereken her şey için okumaya devam edin.

 

Instagram, genişletilmiş müzik özelliğini Kasım 2022'de kullanıma sunmaya başladı ve 2023'ün başlarında yavaş yavaş tüm hesaplara yayıldı. Bu yeni özellikle birlikte, gönderiniz için varlıkları seçtikten sonra artık normal filtre simgesinin yanında bir müzik notası simgesi göreceksiniz.

 

Ayrıca bu özelliğin simgesini, 'yayınla' düğmesine basmadan önce gönderinizin son ayrıntılarını hazırladığınız 'yeni gönderi' bölümünde de göreceksiniz.

 

Instagram'ın müzik özelliğini statik gönderiler için kullanmak, bir Reels'a müzik eklemeye benzer. İşte nasıl çalıştığının hızlı bir dökümü:

 

1.Adım: Profilinizdeki '+' düğmesini seçerek gönderinizi her zamanki gibi hazırlamaya başlayın.

 

2. Adım: Gönderinize eklemek istediğiniz fotoğrafları ve/veya görselleri seçin, ardından 'ileri' düğmesini seçin.

 

3. Adım: Ekranınızın üst orta kısmında bir müzik simgesi görmelisiniz. Gönderinize eklemek üzere müzik aramak için bu düğmeyi seçin. Daha önce kaydettiğiniz müziklere de erişebileceksiniz.

 

4. Adım: Eklemek istediğiniz müziği seçtikten sonra, gönderiniz için şarkının veya sesin hangi bölümünü çalmak istediğinizi seçebilirsiniz. Uzunluğu 90 saniyeye kadar ayarlamak için sesin solundaki düğmeyi seçebilirsiniz.

 

5. Adım: 'İleri' düğmesini seçin ve gönderinizi her zamanki gibi taslak haline getirin!

 

Evet - bu kadar basit!

 

‍İşte Instagram'ın statik gönderiler için müzik özelliği hakkında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta:

 

Şu anda bu özellik resmi müziklere erişmenize izin veriyor ancak popüler Reels seslerini kullanmanıza izin vermiyor. Bu, gönderilerinizde komik veya trend olan ses parçalarını kullanamayacağınız anlamına geliyor.

 

Bir işletme hesabıyla erişebileceğiniz müzik türlerinde bir sınırlama yokturn ancak her hesabın kullanabileceği müzik türü için farklı izinleri vardır bu nedenle yönettiğiniz hesaplar için bunu test edin.

 

Reels'larına müzik eklemek daha fazla görünürlük sağlayabilirken statik gönderilerde müzik kullanmak için durum böyle değildir. Şu anda ses kullanılan statik gönderiler resmi ses sekmesinde görünmüyor. Ancak kullanıcının hesabı sessize alınmadığı sürece, akıştaki gönderinize dikkat çekmenin bir yolu olabilir. Ayrıca Instagram'ın orijinal içeriğe öncelik verdiğini unutmayın, bu nedenle sosyal medya gönderilerinize boyut ve canlılık katmak için harika bir araç olsa da içerik görünürlüğünü artırmak için bir strateji olarak kullanılmamalıdır.

 

Müzik, sosyal medya içeriği oluşturmak için giderek daha fazla öne çıkan bir faktör haline geliyor. İçeriğinizi yükseltmek için müzikten yararlanmanın yollarını henüz keşfetmediyseniz, başlamak için her zamankinden daha fazla fırsat var! Bu yüzden bu yeni özelliği hemen test ettiğinizden emin olun.

Sosyal Linkler

Bize Katılın