Instagram'ınız Hacklendiğinde Ne Yapmalısınız?

Instagram hesabınızın güvenliği için önlemler almak önemlidir. Hesabınız hacklenmeden önce yapılması gereken tüm adımları gerçekleştirmeyi unutmayın!

İşinizi pazarlamak ve tanıtmak için Instagram'ı kullanıyorsanız, Instagram hesabınızın saldırıya uğraması veya çalınması stresli bir deneyim olabilir ancak gerçek şu ki, Instagram hesaplarının saldırıya uğraması yaygındır, bu nedenle hesabınızı korumak için uygun önlemleri almak çok önemlidir. 

 

Instagram Hesabınızın Hacklenmesi Ne Anlama Gelir?

 

Genel olarak, Instagram hesabınızın hacklenmesi, birisinin izniniz olmadan hesabınıza eriştiği ve hesabınızı yetkisiz şekillerde kullandığı anlamına gelir.

 

Instagram Hesapları Neden Hacklenir?

 

Bir bilgisayar korsanının hesabınızı çalmayı seçmesinin birçok nedeni vardır ancak ana nedenlerden bazıları spam dağıtmak, takipçilerinizi para için dolandırmak veya takipçilerinizin verilerini çalmaya çalışmaktır. 2022 yılında 1 milyondan fazla sosyal medya hesabı hacklendi. 2021'de sosyal medya korsanlarının kurbanı olanların %84'ünün sorun yaşadığı sosyal medya mecrası Instagram.

 

Bu kadar yaygın bir sorun olduğundan, Instagram hesabınız saldırıya uğradığında atmanız gereken adımlar ve hesabınızı bilgisayar korsanlarından korumak için en iyi uygulamalar için okumaya devam edin.

 

Instagram Hesabınız Hacklenirse Ne Yapmalısınız?

 

1.    Hesabınızla ilişkili telefon numarası ve e-posta adresinin değişmediğinden emin olmak için ayarlarınızı kontrol edin

 

Instagram herhangi bir şüpheli etkinlik fark ederse, hesabınızın kontrolünü yeniden ele geçirmenize yardımcı olmak amacıyla sizinle iletişime geçmek için kullanacakları kanallar bunlardır. Bilgisayar korsanlarının bunu önlemek için önce bu bilgileri değiştirmesi yaygındır, bu nedenle hala oturum açtıysanız, iletişim bilgilerinizin değiştirilmediğinden emin olmak ilk eyleminiz olmalıdır. Bunu

 

Ayarlar > Hesap > Kişisel Bilgiler bölümüne giderek kontrol edebilirsiniz.

 

Hesabınızdaki e-posta adresi değiştiğinde Instagram sizi bilgilendirecektir böyle bir durumda security@mail.instagram.com adresinden bir e-posta alıp almadığınızı da kontrol etmelisiniz. Böyle bir durumda, bu mesajdaki 'hesabımı koru' seçeneğini seçerek bu değişikliği geri alabilirsiniz. Bu e-posta, hesabınızdan çıkış yaptıysanız veya şifreniz değiştirildiyse bir giriş bağlantısı veya güvenlik kodu talep etmenize de olanak tanıyacaktır.

 

2.    E-posta Hesabınızı Koruyun

 

Farklı düzeylerde saldırılar söz konusudur ve bazı durumlarda hesabınızı ele geçiren kişi veya kuruluş e-posta adresinizi de ele geçirmeye çalışabilir. Hesabınızı geri almak için Instagram ile hesabınızla ilişkili e-posta üzerinden iletişim kurmanız gerekecektir, bu nedenle Instagram'dan gelen tüm güvenlik güncellemelerine erişebildiğinizden emin olmak için bu e-posta hesabının şifresini sıfırlayın.

 

3.    Instagram'dan bir giriş bağlantısı talep edin

 

Hesabınızdan çıkış yaptıysanız ve geri giremiyorsanız, yeniden erişim sağlamak için diğer güvenlik seçeneklerinden birini deneyebilirsiniz. Deneyebileceğiniz ilk şey Instagram'daki giriş sayfasını ziyaret etmek ve 'Giriş Yapmak İçin Yardım Alın' seçeneğini seçmektir. Buradan giriş bilgilerinizi girmeniz istenecek ve Instagram size bir giriş bağlantısı gönderecektir. 

 

Bu seçeneklerden hiçbiri işe yaramazsa veya artık bir giriş bağlantısı veya güvenlik kodu talep etme erişiminiz yoksa, Instagram'dan ek yardım alabileceğiniz https://www.instagram.com/hacked/ adresini ziyaret edin.

 

4.    Takipçilerinizi Bilgilendirin

 

Bilgisayar korsanları genellikle takipçilerinize ulaşarak dolandırıcılık amacıyla para veya özel bilgi talep ederler, bu nedenle takipçilerinizi hesabınız hacklenmişken gelebilecek şüpheli mesajlardan haberdar olmaları için bilgilendirmeniz çok önemlidir. Diğer platformlarınızda bir gönderi paylaşmanızı veya varsa e-posta listenize bir mesaj göndermenizi öneririz.

 

Instagram Hesabınızı Hacklenmekten Nasıl Korursunuz?

 

Instagram hesabınızı saldırıya uğramaktan korumanın en iyi yolu, uygun önleyici tedbirleri almaktır. İşte hesabınızı korumak için yapabileceğiniz bazı şeyler.

 

1.    İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Açın

 

İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), çevrimiçi bir hesaba erişmeye çalışan kişilerin söyledikleri kişi olduklarından emin olmak için tasarlanmış ekstra bir güvenlik katmanıdır. Instagram bağlamında 2FA, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra giriş işlemine ek bir adım ekler.

 

Instagram hesabınızda 2FA'yı güvenlik ayarlarınızdan kurabilirsiniz. Şifrenizi girdikten sonra Instagram'ın size e-posta veya telefonunuza bir güvenlik kodu göndermesi seçeneğine sahipsiniz veya Instagram'ın önerdiği gibi, her giriş yaptığınızda güvenlik kodları oluşturmak için üçüncü taraf bir uygulama kurabilirsiniz.

 

2.    Şüpheli Uygulamalara Erişimi İptal Edin

 

Instagram, hesabınızı takipçilerinizi artırmak için kullanabileceğiniz uygulamalar gibi yetkisiz uygulamalara bağlamaya karşı katı politikalara sahiptir. Bu hesaplar hesabınızı güvenlik saldırılarına maruz bırakabilir, bu nedenle hesabınızla bağlantılarını kesin. Bunu

Ayarlar > Güvenlik > Uygulamalar ve Web Siteleri'ni ziyaret ederek yapabilirsiniz. Ayrıca, hesabınızın yetkilendirmediğiniz başka cihazlara bağlı olmadığından emin olmak için ayarlarınızı kontrol edin.

 

3.    Instagram Şifrenizi Düzenli Olarak Yenileyin

 

Zayıf parolalar, hesapların saldırıya uğramasının ana nedenlerinden biridir. Hesabınızın saldırıya uğrama olasılığını azaltmak için şifrenizi her üç ayda bir değiştirmenizi öneririz.

 

Instagram hesabınız sizin varlığınızdır, bu nedenle onu bu ipuçlarıyla koruyun.

Sosyal Linkler

Bize Katılın