Instagram Hikayelerine Nasıl Bağlantı Eklenir?

Instagram Hikaye bağlantıları içerikte yaratıcılığı ve takipçilerle olan etkileşimi artırır. Influencerların vazgeçilmezi hikaye linklerini öğrenelim!

Instagram'ın en sevilen özelliği olan yukarı kaydırma özelliğine "elveda" deyin ve Instagram bağlantı çıkartmalarına "merhaba" deyin. Bu özellik artık takipçi sayısı, doğrulama durumu veya eski kaydırma özelliğine daha önce erişimi olup olmadığına bakılmaksızın tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Herkesin Instagram Hikayeleri aracılığıyla bağlantı paylaşma erişimine sahip olması, her hesaba daha büyük hesaplarla aynı şekilde büyüme fırsatı veriyor. Şimdi Instagram'ın bağlantı paylaşma özelliğinin faydalarına ve bu özelliği Instagram Hikayelerinize nasıl ekleyebileceğinize bakalım.

 

Instagram Link Sticker

 

Neden Instagram bağlantı çıkartmalarına geçildiğini ve kaydırmaya kıyasla bağlantı çıkartmalarının herhangi bir ek faydası olup olmadığını merak ediyor olmalısınız.  Instagram'a göre, Instagram hikaye çıkartmaları, kullanıcıların Hikayelerini nasıl oluşturdukları ve oluşturdukları konusunda önemli bir rol oynamaktadır. İşte kaydırmaya kıyasla Instagram bağlantı çıkartmalarını kullanmanın birçok faydasından bazıları.

 

İşlevselliği Geliştirir

 

Anket çıkartması, soru çıkartması ve daha fazlası gibi diğer Instagram Hikayesi çıkartmaları ile aynı işlevi görürler. Bağlantı çıkartmalarını görsellerinize ve yaratıcılığınıza dahil etmek daha kolaydır çünkü daha fazla yaratıcılık özgürlüğü vardır. Bağlantı çıkartmalarını yeniden boyutlandırabilir ve çerçeve içinde istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz. Yukarı kaydırma özelliği ile bunu yapamazsınız. Ayrıca Hikayelerinize yalnızca bir Hikaye çıkartması eklemekle sınırlı değilsiniz. Bir bağlantı çıkartmasına ek olarak birden fazla çıkartma ekleyebilirsiniz.

 

Hikayelerin Etkileşimini Artırır

 

Bağlantı çıkartmaları, yukarı kaydırma özelliğinde olduğu gibi Hikaye çerçevesinin altında yer almadığından, kullanıcılar artık içinde yukarı kaydırma bağlantısı olmayan diğer Hikayelere verdikleri gibi yanıt verebilir veya tepki gösterebilirler. Bu, takipçilerinizin doğrudan yanıt verebileceğiniz anlamlı geri bildirimler vermesi için bir şans.

 

Instagram Bağlantı Çıkartmaları Hikayelere Nasıl Eklenir?

 

1.    Adım: Ekranınızın sağ üst köşesindeki '+' simgesine dokunun. Ardından pencerenin sağ alt kısmındaki 'Hikaye'ye dokunun. Hikayenizde paylaşmak istediğiniz görseli ekleyin. Ardından Instagram bağlantı çıkartmanızı eklemek için 'Çıkartma' simgesine dokunun.

 

2.    Adım: Instagram Hikayeleri çıkartmaları penceresini açtıktan sonra, arama çubuğunun altında 'Bağlantı' yazan çıkartmaya dokunun.

 

3.    Adım: Sizden 'Bağlantı Ekle' seçeneğini isteyen yeni bir pencere açılacaktır. Hikayeleriniz aracılığıyla bağlantı vermek istediğiniz URL'yi ekleyin ve 'Bitti'ye dokunun. 

 

4.    Adım: Bağlantı etiketiniz, Hikayelerinizde paylaştığınız görsele veya çerçeveye otomatik olarak eklenecektir. Bunu özelleştirebilir ve ekranın herhangi bir yerine yerleştirebilirsiniz. Görselinizi özelleştirmeyi tamamladıktan sonra sağ alt köşedeki 'Gönder' seçeneğine dokunun. Ardından 'Hikayeniz'in yanındaki 'Paylaş'a dokunun.

 

Tüm Hesaplarda Kullanılabilir

 

Kaydırma özelliğiyle karşılaştırıldığında, Instagram bağlantı etiketleri popülerlik veya takipçi sayısından bağımsız olarak her hesaba bağlantı paylaşma olanağı verir. Tüm işletmeler ve içerik oluşturucular, web sitesi trafiğini artırmak, satış yapmak ve takipçi kazanmak gibi bağlantıları takipçileriyle paylaşmaktan yararlanabilir. Bununla birlikte, her hesabın bağlantı paylaşımına erişimi olduğundan, Instagram yanlış bilginin daha fazla yayılmamasını sağlamak için izleme yapacaktır. Herhangi bir hesap bağlantı etiketi aracılığıyla yanlış bilgi paylaşmaya devam ederse, Instagram bağlantı etiketi ayrıcalıkları iptal edilecektir.

 

Artık Instagram Hikayeler'in bağlantı etiketlerini kullanarak nasıl başarılı bir şekilde bağlantı paylaşacağınızı bildiğinize göre, Hikayeler'i web sitenize veya bir satış ortağı koduna trafik çekmenin bir yolu olarak kullanmaya başlayın. Fırsatlar sınırsız!

Sosyal Linkler

Bize Katılın