Instagram Profil Resmi Nasıl Olmalıdır?

Instagram profil resmi, ilk izlenimde kritik bir rol oynar. İyi bir ilk izlenim için gözlerin gösterilmesi, çene hattının vurgulanması ve gülümse önemlidir!

"İlk izlenimi yaratmak için asla ikinci bir şansınız olmaz" sözünü hiç duydunuz mu? Aynı şey Instagram profil resimleri için de geçerli.

 

Yeni kullanıcıları akışınıza çekmek söz konusu olduğunda, profil resminiz en öne satfa duruyor. Küçük bir damga olabilir ancak Instagram kullanıcılarına markanızın neyle ilgili olduğunu göstermek için elinize geçen ilk şanstır.

 

York Üniversitesi Psikoloji Bölümü, hangi yüz taktiklerinin en iyi ilk izlenimi yarattığını araştıran bir çalışma gerçekleştirdi. Temel olarak, cana yakın, yardımsever ve çekici görünmek istiyorsunuz. Çalışmanın tamamı, referans alabileceğiniz bir yüz ifadeleri tablosu sunuyor.

 

İşte takip etmeniz gereken bazı ipuçları:

 

·      Gözlerinizi gösterin. Gözlerinizi hafifçe kısmak (buna kısmak denir) rahat ve kendinden emin görünmenizi sağlayabilir.

 

·      Çene hattınızı vurgulayın.

 

·      Kocaman gülümseyin (ve dişlerinizi gösterin).

 

·      Fotoğrafları yalnızca başınızı ve omuzlarınızı veya başınızdan belinize kadar gösterecek şekilde kırpın.

 

Markanızı profil resminizde nasıl sunduğunuz, birinin daha fazlasını görmek için Instagram akışınıza tıklayıp tıklamayacağını belirleyecektir. Aslında, profil resmimiz, ilk izleniminizi nasıl sunduğunuz üzerinde tam kontrole sahip olduğunuz tek örnek olabilir. Bu yazıda, bunu nasıl değerlendireceğinizi göstereceğiz.

 

Logo mu Yüz mü?

 

Profil fotoğrafınız olarak logonuzu mu yoksa bir fotoğrafınızı mı kullanmanız gerektiği markanıza göre değişir. Logonuz zaten çok tanınırsa, profil fotoğrafınız olarak onu kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak Instagram markalarla daha kişisel (ve görsel) bir düzeyde bağlantı kurmakla ilgili olduğundan, takipçilerinizin gördükleri ilk görsel bir logo değil de samimi yüzünüz olduğunda sizinle bağlantı kurmaları daha kolay olabilir.

 

Bu gerçekten de platformda nasıl algılanmak istediğinize bağlı. Çok sayıda çalışanı olan işletmeler, insanların bir bireyden ziyade şirketleriyle etkileşime geçmesini isteyeceklerinden muhtemelen bir logo tercih edeceklerdir.

 

Instagram profil resminiz için özel olarak yeni bir logo tasarlamanız gerekebileceğini unutmayın. Logonuzun o küçük daireye sığması ve yine de okunaklı olması gerekecektir. Bu format yatay logoları küçük ve okunması zor hale getirir. Optimum görünürlük için daire veya kareye benzeyen bir şey tercih edin.

 

Profil Fotoğrafınıza Marka Unsurlarını Nasıl Sızdırabilirsiniz?

 

İşte marka öğelerini profil fotoğrafınıza gizlice yerleştirmenin 3 yolu:

 

1.    Estetiğinizi eşleştirin

 

Profil resminiz akışınızın estetiğine uygun olmalıdır. Akışınızda kullandığınız renk paleti, filtre veya düzenleme stilinin aynısını profil resminize de uygulayın. Marka renklerinizi kullanmak, markanızın genel kişiliğini yansıtmak için harika bir yoldur. Bunu, marka renklerini arka planınıza dahil ederek de yapabilirsiniz. Logonuzu profil resminize gizlice yerleştirmek istiyorsanız arka plan resminize eklemeyi deneyebilirsiniz.

 

2.    Markayı yaşayın

 

George LeClaire bir fotoğrafçı ve elinde bir fotoğraf makinesi olduğu profil resminden anlaşılıyor. Profil resminize sektörle ilgili aksesuarlar eklemek, yeni gelenlere akışınızın tam olarak neyle ilgili olduğunu gösterir. 

 

3.    Biraz kişilik ekleyin

 

Profil resminize kişilik katmak, markanızın Instagram kullanıcıları için özgün ve ilişkilendirilebilir görünmesini sağlamanın eğlenceli bir yoludur. Instagram'da gerçekten öne çıkan markalar çok fazla kişiliğe sahip. Sizin yeteneğiniz nedir?

 

Kolay yoldan iyi bir profil fotoğrafı nasıl çekilir?

 

İyi bir profil fotoğrafı çekmek için profesyonel yardıma ihtiyacınız yok. Bu ipuçlarını takip edin ve her şey hazır!

 

1.    Bir açı seçerken boyutları unutmayın

 

Instagram profil fotoğrafınız için en az 320 x 320 piksel kare bir resim kullanmanız gerekir. Platforma yüklediğinizde, bir daire olarak görüntülenecektir. Çekimlerinizi garip açılardan yapmak, o küçük dairede neyin gösterileceğini seçme zamanı geldiğinde hayatınızı zorlaştıracaktır.

 

2.    Görünür kılın (tüm vücut resimleri yok)

 

Unutmayın, başınızı ve omuzlarınızı (veya başınızdan belinize kadar) göstermek istiyorsunuz ama daha fazlasını değil. Bu, profil resimleri için en beğenilen format olmasının yanı sıra, yüzünüzü göstermenin de en iyi yoludur.

 

Tüm vücudunuzu gösteren bir fotoğraf paylaşırsanız, takipçileriniz bir çöp adam figürüne bakıyor olabilir. Fotoğraf bu kadar yakınlaştırıldığında ayrıntıları seçmek çok zordur ve ayrıntılar ilk izlenimi oluşturur.

 

3.    Arka planı değil, sizi veya şirketinizi vurgulayın

 

Elbette, bu grafiti duvar çok şirin ama Instagram kullanıcılarının yüzünüzü mü yoksa duvarı mı hatırlamasını tercih edersiniz? Cevap basit. İşletmenizi veya kişisel markanızı göstermek için bir fotoğraf çekiyorsunuz, bu yüzden odak noktası siz olmalısınız. Bu fotoğrafın her küçük pikseli, yeni takipçiler çekmek için birincil gayrimenkuldür. Dikkatleri üzerinize çekmek için nötr bir arka plan tercih edin. Cildinizle kontrast oluşturan giysiler giymek, yüzünüzün öne çıkmasına yardımcı olmanın bir başka yoludur.

 

4.    Işık ve kontrasta öncelik verin

 

Bir pencerenin önüne geçin ve yüzünüzü ışığa dönün. Doğal ışık en iyi dostunuzdur! Dışarıdaysanız, parlak bir gölge alanı tercih edin. Bulutlu günler dış mekan fotoğrafçılığı için mükemmeldir. Doğru açılardan çekildikleri sürece özçekimler sorun değildir ancak bir iş arkadaşınızı, arkadaşınızı veya güvenilir bir tripodu da gün boyunca fotoğrafçılık oynaması için görevlendirebilirsiniz.

 

5.    Yaklaşılabilir bir poz verin

 

Başınızı eğerek oynayın ve başınızı kameradan hafifçe uzaklaştırın. Bu küçük konumlandırma ipucu, samimi ve cana yakın görünmenizi sağlamada uzun bir yol kat eder.

 

Artık Instagram'da dikkatleri üzerinize çekmenin ipuçlarını ve püf noktalarını bildiğinize göre, bunların hepsini sizin için kullanma zamanı geldi. Işıklar, Kamera, Action!

 

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın