Instagram'ın Gelişmiş Reels Düzenleyicisi

Instagram'ın geliştirdiği Reels editörü ile ilgili detaylar, kullanım kolaylıkları ve üçüncü taraf düzenleme araçlarıyla karşılaştırması ve faydaları!

Görünüşe göre, Instagram Reels ekibi fazla mesai yapıyor çünkü bir anda üç yeni özellik kazandık. 14 Nisan 2023 tarihinde Meta, Instagram Reels için üç yeni özellik duyurdu: trendler, düzenleme ve hediyeler.

 

İşte Meta'nın hızlı özellik özeti:

 

·      Instagram Reels'a trend olan ses ve hashtag'ler aracılığıyla ilham bulmak için özel bir hedef ekliyoruz.

·      Reels içgörülerine iki yeni metrik ekliyoruz: Toplam ve ortalama izlenme süreleri.

·      Reels'daki hediyeleri daha fazla ülkeye getiriyor ve içerik oluşturucuların hayranlarının hediyelerini tanımasını sağlayacak bir özellik ekliyoruz.

 

Bu yazıda, yeni ve geliştirilmiş Reels editörünü inceleyeceğiz. Yenilikleri ve TikTok ile üçüncü taraf düzenleme araçlarına kıyasla nasıl olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

 

Yeni Instagram Reels Editörü Nedir?

 

Instagram'ın yeni Reels editörü artık tüm iOS ve Android cihazlarda kullanılabiliyor. Video klipleri, sesleri, çıkartmaları ve metinleri tek bir düzenleme ekranında birleştirerek Reels düzenleme sürecini basitleştirmek için tasarlandı.

 

Bu yeni format, daha yumuşak geçişler için Reels öğelerini doğru anlara hizalamayı ve zamanlamayı kolaylaştırmak üzere katmanları kullanıyor. Her şeyin aynı ekranda olması, içerik oluşturucuların görsel nüanslarla daha yaratıcı olmalarını sağlayacaktır.

 

Çok katmanlı görünüm kesinlikle TikTok'un editörünü anımsatıyor, ancak bu artık her iki platformda da aynı deneyimi bekleyebileceğiniz anlamına gelmiyor. TikTok'un GIPHY, yeşil ekran ve seslendirme araçları hala tercih ediliyor, ayrıca Instagram'ın telif hakkı kuralları sayesinde TikTok'ta müzik bulmak hala daha kolay.

 

Yeni Reels Düzenleyici vs Üçüncü Taraf Editörler

 

Üçüncü taraf düzenleme araçları birçok nedenden dolayı kullanışlıdır:

 

·      İçerik takviminizdeki birden fazla videoyu bilgisayarınızda telefondan daha kolay düzenleyebilir ve organize edebilirsiniz.

·      TikTok ve Instagram Reels'ın aksaklıklar yaşadığı ve içerik kaybettiği bilinmektedir.

·      Üçüncü taraf araçlar, uygulama içi editörlerden daha iyi şablonlara ve düzenleme özelliklerine sahip olabilir.

 

Instagram editörünü geliştirdikçe, insanların harici araçları tercih etmelerinin ana nedeni, günlük iş akışlarında bir cep telefonunu ne kadar kullanmak istediklerine indirgenebilir. Sonuçta, Instagram, tüm sosyal medya platformları gibi dikkatinizi çekmek ve mümkün olduğunca uzun süre tutmak için tasarlanmıştır.

 

Bir araştırma görevi için Instagram'ı açtığımızda, ilk başta neden orada olduğumuzu hatırlamadan önce sadece beş dakika boyunca kaydırma yaptığımız zamanların sayısını sayamayız. Eğer siz de aynı şeyi düşünüyorsanız, bilgisayarda üçüncü taraf bir araçla düzenleme yapmak dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırabilir, üretkenliği artırabilir ve videoları düzenleyip yüklemeyi çok daha kolay hale getirebilir.

 

Instagram Dışı Düzenleme Araçlarını Kullanmak Reels'ların Erişimine Zarar Verir mi?

 

Bir süredir bu konuda net bir yanıt arıyorduk ve Adam Mosseri nihayet yakın tarihli bir açıklama yaptı. Reels'larınızı üçüncü taraf bir uygulamada (veya yalnızca film rulonuzda) düzenlemek ve ardından Reels düzenleyicisini kullanmadan yayınlamak erişiminizi olumsuz etkilemeyecektir. Ancak herhangi bir tür filigran içeren bir video yayınlamak erişiminize zarar verecektir.

 

Yeni Instagram Reels Editörü Hayatınızı Nasıl Kolaylaştırabilir?

 

İşte bir Instagram Reels'ını çekme ve düzenleme sürecini basitleştiren yeni özelliklerden bazıları:

 

1.    Klipleri Hizala

 

Hizala düğmesi, düzenleme ekranına geçmeden önce kullanabileceğiniz Reels efektlerinden biridir. Tüm karenin üzerinde önceki klibin yarı saydam bir kaplamasını görüntülemek için tıklayın. Geçişlerinizi yumuşatmak için klipleri doğru hizalamak için bunu kullanabilirsiniz.

 

2.    Hareket Kontrolü

 

Ayrıca efektler sütununda yer alan Hareket Kontrolü aracı, elinizi kaldırarak çekimi başlatmanızı ve durdurmanızı sağlar. Bu eller serbest kayıt özelliği, tripodla çekim yaparken fiziksel olarak durdur tuşuna basmak, kaydetmek ve ardından kendinizi kadrajda yeniden konumlandırmak istemediğinizde çok kullanışlıdır. Kliplerinizden kırpmanız gereken daha az şey olacağı için çekim sırasında ve düzenleme sürecinde zaman kazandırır.

 

3.    Çift

 

Çift efekt, aynı anda her iki kamerayla da çekim yapmanıza olanak tanır. Yani yüzünüzü ve dizüstü bilgisayarınızda ne yaptığınızı göstermek istiyorsanız, her ikisini de aynı anda çekebilirsiniz. Ayrıca insanların tepkilerini kaydetmek için de kullanabilirsiniz.

 

4.    Filigran Olmadan Kaydet

 

Instagram Reels editörü ile, düzenlediğiniz videoyu yayınlamadan önce filigran olmadan kaydedebilirsiniz. Bu, Reels'larınızı TikTok, YouTube Shorts, Pinterest vb. üzerinde yeniden kullanmak istediğinizde filigranı kaldırma zorluğunu ortadan kaldırır.

 

Düğme, düzenleme ekranının üst kısmında, Müzik, efektler, çıkartmalar ve metinden hemen önce yer alır.

 

Bunu TikTok'ta biraz ustalıkla yapabilirsiniz (videoya basılı tutun, "ekranı temizle" ye basın, ardından ekran kaydı yapın), ancak Instagram Reels basit bir kaydetme düğmesine sahip olarak bu işlemi çok daha hızlı ve kolay hale getirir.

 

Sonuç

 

Mosseri, oluşturma sürecini kolaylaştırmanın Instagram'ın ana hedeflerinden biri olduğunu tekrar tekrar vurguluyor. Platform, içerik oluşturucu deneyimi için aktif olarak geliştirmelere öncelik veriyor.

 

Günün sonunda, editör seçiminiz sadece kişisel bir tercihtir. İçerik tarzınıza ve iş akışınıza en uygun özellikleri not alarak her bir düzenleme aracıyla oynayın.

 

Yine de Instagram Reels'ı test etmeye devam edin; duyuruda ileride daha gelişmiş düzenleme özellikleri için planlar olduğu belirtildi.

Sosyal Linkler

Bize Katılın