Instagram Reels Hashtag'ler Nasıl Kullanılır?

Reels için doğru hashtag kullanımı, içeriğinizi keşfedilebilir kılar ve algoritmanın dikkatini çeker. Alakalı hashtag'lerle Reels'larınızı ön plana çıkarın!

Çoğunuz zaten biliyorsunuz ancak bugünlerde sosyal medya pazarlamasına yeni başlayan herkes için video, güçlü bir sosyal strateji aracıdır. Başarılı bir Instagram stratejisi için, Reels'lar başvuracağınız yöntem olmalıdır. Mesele şu ki, herkes bu özelliği tam potansiyeliyle nasıl kullanacağını bilmiyor ve özellikle de Instagram Reels hashtag'leri söz konusu olduğunda.

 

Hashtag'ler Sosyal Medyada Nasıl Çalışır?

 

Hashtag'lerin nasıl çalıştığını unuttuysanız, başında hashtag (veya sosyal medya öncesi nesiller için #) bulunan bir dizi kelime veya kelime öbeğidir. İçeriğinizi belirli bir kategoriye bağlar ve ilgili kitleler için daha keşfedilebilir hale getirir.

 

İşte temel bir hashtag kuralları:

 

·      Noktalama işaretlerinden, sembollerden ve boşluklardan kurtulun.

 

·      Hesabınızı herkese açık olarak ayarlayın.

 

·      Kısa tutun, ancak çok kısa olmasın (uzun kuyruklu anahtar kelimeleri düşünün) ilgili ve spesifik olun .

 

·      Diğer içerik oluşturucuların da bunları kullandığından emin olun.

 

·      Azı karar çoğu zarar, gönderinizi hashtag'lerle doldurmak spam gibi görünebilir.

 

Instagram Reels Hashtag'leri TikTok hashtag'lerinden Farklı mı?

 

Instagram Reels, etiketlenmiş tüm Reels'ları size tek bir yerde gösteren trend olan bir hashtag bölümüne sahip değildir. Hashtag arama sonuçları sayfası başına yalnızca bir Reels ve Keşfet sayfasındaki gönderi ekranı başına bir Reels görünür. İyi tarafı ne? Reels'lar için rekabet diğer gönderilere göre daha düşüktür, bu nedenle videolarınızı bu tek yuvaya yerleştirmek için daha kolay bir zamanınız olacaktır.

 

Instagram, hashtag sayfasında "Son" gönderiler için yeni bir sekme var Bu, hashtag sayfasının eski içeriklerle dolmasını önlüyor. Buradaki gerçek bonus etiketlenmiş Reels'ların artık bu hashtag'i takip eden kullanıcıların Feed'inde görünecek olmasıdır.

 

TikTok, 100 karaktere sığdırabileceğiniz kadar çok hashtag'e izin verir. Instagram ise kullanabileceğiniz hashtag sayısını 30 ile sınırlıyor. İnternette 3-5 hashtag ile yetinmek ya da tam 30 hashtag kullanmak konusunda pek çok tartışma olsa da biz Instagram @creators hesabının önerisine güveniyoruz. Onlar 3-5'i öneriyor ve 10 ila 20 arasında hashtag kullanmanın size bir faydası olmayacağını söylüyorlar. Ayrıca aşırı genel hashtag'lerden uzak durmanızı tavsiye ediyorlar (TikTok'ta #fyp gibi düşünün).

 

TikTok'ta, yorumlara hashtag eklemek, onları doğrudan başlığınıza yapıştırmaktan çok daha az etkilidir. Bunun Reels'lar için de izlenecek yol olduğuna inanılıyor.

 

Instagram Reels için Hashtag Stratejileri

 

Instagram hashtag'lerine SEO anahtar kelimelerine yaklaştığınız gibi yaklaşmak en iyisidir. Büyük bir takipçi kitlesine sahip yüksek rekabetli terimler ile içeriğinizle aşırı alakalı, düşük rekabetli ve niş terimler arasında iyi bir denge kurun.

 

Hangi hashtag'leri kullanacağınıza karar verirken, hesabınızın ne hakkında olduğunu, Reels'ınızın ne hakkında olduğunu ve hedef kitlenizin muhtemelen Instagram'da ne aradığını tanımlayarak başlayın. Ardından, sektörünüzde hangi hashtag'lerin viral olduğunu öğrenin. Son olarak, markaya veya ürüne özgü hashtag'leri ekleyin.

 

Algoritmanın temelde bir robot olduğunu unutmayın. Gözle göremez ve veriye ihtiyacı vardır. Küçük Reels algo robotuna içeriğinizin ne hakkında olduğunu göstermek için hashtag'lerinizin doğru ve açıklayıcı olması gerekir.

 

Hashtag yerleşimi söz konusu olduğunda, çoğu kullanıcı Reels başlığınızın yalnızca ilk birkaç kelimesini görür. Bu, hashtag'lerin başlığınızda nasıl göründüğü konusunda gerçekten endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.

 

Instagram Reels hashtag'leriyle ilgili zor kısım, kaç tane kullanılacağını bulmaktır. Bazıları 30'un tamamını kullanmayın derken, diğerleri yalnızca 5 tane kullanmanın kaçırılmış bir fırsat olabileceğini söylüyor.

 

Hangi gönderilerin belirli hashtag'ler için ne kadar süreyle sıralandığını görmek için Reels analiz platformunu kullanın.

 

Instagram Reels'ın kendi algoritması vardır. Bu dört faktöre göre sıralama yapar:

 

·      İlişkiler

·      Alaka düzeyi

·      Zamanlılık

·      Popülerlik

 

Alaka düzeyi, hashtag stratejiniz için en önemli sıralama faktörüdür. Hangi hashtag'leri, anahtar kelimeleri ve sesleri kullandığınızı dikkate alır.

 

Reels algoritması ile Feed algoritması arasındaki temel fark, size neleri göstermeye öncelik verdikleridir. Reels algoritması size yeni kullanıcılardan gelen alakalı içerikleri göstermek ister. Feed algoritması ise takip ettiğiniz herkesten içerik önerirken yeni kullanıcılardan gelen içeriklere de çok az yer verir. Hashtag'lerin Reels algoritması için neden biraz daha önemli olduğunu anlamaya başladınız mı?

 

İşin özü şu: Hashtag'ler içeriğinizi henüz sizi takip etmeyen kullanıcıların önüne çıkarır. Reels algoritması da öyle. Bu, Instagram Reels için hashtag'lerin temelde videonuzu turbo moduna geçirdiği anlamına gelir.

Sosyal Linkler

Bize Katılın