Instagram Reels Pazarlama Stratejisinin Anahtarı

Instagram'da Reels'larla Etkileşiminizi Artırın! Kısa ve öz videolarla stratejik tanıtım yaparak daha fazla erişim ve etkileşim elde edin!

Instagram sosyal stratejinize video içeriği ekliyorsunuz ancak çok fazla etkileşim almadınız veya hatta erişiminizi artırmadınız mı? Yalnız değilsiniz. Bazen tek bir Instagram Reels'ı viral olabilir veya kendi başına binlerce kişiye ulaşabilirken, çoğu zaman videonuzu insanların önüne çıkarmak için bir stratejiye ihtiyacınız vardır.

 

Sosyal medyanın ücretsiz olması harika, çünkü tüm kullanıcıların herhangi bir ücret ödemeden içerik oluşturmasına ve etkileşim kurmasına olanak tanıyor. Bununla birlikte, işletmeler için sosyal medyaya biraz yatırım yapmak büyük ödüller kazandıracaktır. İçerik tanıtımını da içeren bir sosyal medya pazarlama bütçesi oluşturarak erişiminizi en üst düzeye çıkarabilir ve daha azını şansa bırakabilirsiniz. Esasen, paylaşımlarınıza daha fazla güç katabilirsiniz. Bu makalede, Instagram Reels'larına odaklanacağız ve bunları nasıl tanıtacağımıza bakacağız. Neden Reels'lar? Daha önce de bahsettiğimiz gibi, sosyal medyada artık video ön planda!  

 

Neden Instagram'da Reels'ları Tanıtmalısınız?

 

Yeni başlayanlar için, Reels'ları yayınlamak kitle erişiminizi artırır. Reels'lar Instagram uygulamasında 100'den fazla ülkedeki kullanıcılara sunulmaktadır. İstatistikler, Reels kullanıma sunulduktan sonra kullanıcıların her ay yaklaşık %1'lik bir artıştan %4'ün üzerine sıçradığını gösterdiğinden anlaşılmaktadır ki, Instagram Reels'ı başlatırken ne yaptığını biliyordu. insanlar kısa biçimli video içeriğini seviyor! Bir videoyu akışımızda gönderi olarak yayınlamak varken neden Reels yayınlamamız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Cevap erişim ve etkileşim! Reels'ların normal video gönderilerinden %22 daha iyi performans gösterdiği kanıtlanmıştır. Instagram Reels'larına biraz zaman ve para yatırmanın akıllıca bir sosyal medya hamlesi olduğuna ikna oldunuz mu? Evet! Hadi daha fazla ayrıntıya dalalım!

 

Temel bilgilerle başlayabilir ve Instagram uygulamasından Reels'a nasıl erişileceğinin üzerinden geçebiliriz.

 

Instagram'da Reels Nasıl Kullanılır?

 

Kısa, eğlenceli videolarınızı doğrudan uygulamadan oluşturmak için ana ekranın altındaki Reels'lar simgesine tıklayın. Ayrıca üstteki artı simgesine tıklayabilir ve içerik seçenekleri menüsünden Reels'ı seçebilirsiniz. Ardından, sağ üst köşedeki kamera simgesine tıklayın. Buradan müziği, video süresini (90 saniyeye kadar) ve yüz ve el efektleri gibi diğer biçimlendirme özelliklerini seçin. Kendinizi kaydediyorsanız, pozisyon almanıza zaman tanımak için otomatik zamanlayıcıyı ayarlayabilirsiniz. Hazır olduğunuzda, telefonunuzun alt kısmındaki kayıt düğmesine tıklayın.

 

Klip kaydedildikten sonra metin, anketler, grafikler ve daha fazlasını ekleyerek düzenleyebilirsiniz. Reels'larınızda memnun olduğunuzda, "bitti" düğmesine tıklayın ve yayınlanacaktır.

 

Şimdi, bir Reel'in nasıl tanıtılacağına bir göz atalım.

 

Instagram Reels'ları Nasıl Tanıtılır?

 

İşletmeler Reels'larını güçlendirebilir ve bunları reklama dönüştürerek her zamankinden daha fazla kişiye ulaşabilir. İşte Reels'larınızı güçlendirmek için temel bilgiler:

 

·      Bir işletme profilinizin olması gerekir.

·      Reels'lar 60 saniye veya daha kısa olmalıdır.

·      Reels'ların 9:16 en boy oranına sahip olması gerekir (yani dikey olarak çekilmiş olmalıdır)

·      Yalnızca orijinal müzik ve diğer telif hakkıyla korunan fikri mülkiyete sahip Reels'lar güçlendirilebilir.

 

Reels'larınızı güçlendirmek için, yayınladıktan sonra profilinizde bulun ve "Gönderiyi Öne Çıkar"a tıklayın. Bu kadar basit!

 

Instagram Reels reklamları oluştururken aklınızda bulundurmanız gereken bazı özellikler şunlardır.

 

1.    Ses açık. Instagram, Reels'ların yaklaşık %80'inin ses açıkken görüntülendiğini bildiriyor.

 

2.    Başlık atın. Reels'ları ses olmadan izleyen %20'lik kesim için, videoyu altyazılı metin içeren kapsayıcı bir video haline getirin.

 

3.    Instagram tarafından sağlanan eğlenceli efektleri kullanın. Yeşil ekran gibi özellikler gerçekten etkili bir Reels yaratabilir. Reels'ın ruh halini ve havasını oluşturmaya yardımcı olan başka popüler araçlar da mevcuttur.

 

4.    Özgün olun. Bu moda bir kelime değil, gerçek! Kişisel bağlantı içeren reklamların tıklanma oranı, videoda kişi olmayanlara göre %25 daha yüksektir.

 

Reels'ınızı oluştururken, Instagram'ın yasadışı ürün veya hizmetler, ayrımcılık, tütünle ilgili ürünler, silahlar ve yetişkinlere yönelik içerikler gibi belirli içeriklerin yasaklanması gibi kurallarına dikkat edin.

 

Hangi içeriğin tanıtılacağına karar verirken, Reels'ların çok iyi performans gösterdiği kanıtlanmış olsa da, sosyal medyanın özelliği kitleye özel olmasıdır. Bu, bazı işletmelerin kitlelerinin statik gönderilerle daha fazla etkileşim kurduğunu görebileceği anlamına gelir. Kitlenizin neyi tercih ettiğini nasıl bileceksiniz? Test edin. Sosyal medya stratejinizi geliştirirken, hem Reels'lar hem de statik gönderiler için ücretli promosyonlar ekleyin ve ardından performansı ölçün. Veriler, başarılı ve kârlı bir sosyal medya pazarlama planının anahtarıdır. Trendlere bakın ancak yalnızca sizinle ilgili olanları takip edin.

Sosyal Linkler

Bize Katılın