Instagram Stratejinizi Nasıl Yenileyebilirsiniz?

Yeni yıl için Instagram stratejinizi güncellemeye hazır mısınız? Instagram denetimi yapmak ve içeriğinizi optimize etmek için bu adımları izleyin!

Yeni yıl için Instagram stratejinizi yenilemek mi istiyorsunuz? O halde bir Instagram denetimi gerçekleştirmek, neyin işe yaradığını, neyin yaramadığını ve etkileşimleri artırmak için nereleri geliştirebileceğinizi bulmak için önemli bir etkinliktir ve her zaman yapılabilir! Bu yazıda Instagram denetim süreci, hedef belirleme ve Instagram içeriğinizin performansını artırmaya yönelik ipuçlarından bahsedeceğiz. Hadi başlayalım!

 

Instagram Denetimi Nedir ve Size Nasıl Fayda Sağlayabilir?

 

Instagram denetimi, Instagram'ınızın performansını anlamak ve Instagram pazarlama hedeflerinizin iş hedeflerinizle uyumlu olmasını sağlamak için derinlemesine bir dalıştır. Takipçilerinizin nelere tepki verdiğini objektif bir şekilde görmenizi sağlar, böylece yeni bir ayın içeriğini planlama zamanı geldiğinde yankı uyandıran ve dönüşüm sağlayan içerikler oluşturursunuz. Instagram'ınızın performansını Instagram denetimi aracılığıyla düzenli olarak kontrol etmek, başarılı bir Instagram içerik stratejisi sürdürmenin anahtarıdır.

 
Instagram Denetimi Nasıl Yapılır?

 

Instagram denetim sürecinize başlamak için hedeflerinizi net bir şekilde tanımlamanız gerekir. Instagram pazarlama hedeflerinizi yazdıktan sonra, Instagram'ınızı bir bütün olarak değerlendirmenin zamanı geldi. Bu, markalaşmadan gönderi yaptığınız zamanlara kadar her şeyi içerir. Bu, nerede boşluklar olduğunu bulma ve iyileştirme için yeniden strateji belirleme şansınızdır.

 

1.    Hedeflerinizi Gözden Geçirin veya Yeni Hedefler Belirleyin!

 

Instagram denetim sürecinize başlamak için hedeflerinizi listelemeniz gerekir. Instagram pazarlama hedeflerinizi yazdıktan sonra, bunların iş hedeflerinizle uyumlu olup olmadığını değerlendirin. İş hedefleriniz değiştiyse Instagram hedefleriniz de değişebilir. Hedeflerinizi belirledikten sonra başarınızı ölçmek için temel performans göstergelerini (KPI'lar) kullanın. Ölçebileceğiniz hedefler seçmeyi unutmayın. Örneğin, hedefiniz belirli bir takipçi yüzdesine ulaşmak olabilir.

 

2.    Etkileşimi Kontrol Edin

 

Hedeflerinizi belirledikten sonra, Instagram'ınızı bir bütün olarak değerlendirmenin zamanı geldi. Instagram'ınızın etkileşimini kontrol etmek için kendinize aşağıdaki soruları sorun: 

 

·      Yorumlara, DM'lere ve etiketlere tutarlı bir şekilde yanıt veriyor musunuz?

 

·      Benzer hesaplar ve içerik oluşturucularla etkileşimde (beğenme, kaydetme, paylaşma, yorum yapma) bulunuyor musunuz?

 

·      UGC'yi (Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik) kaydediyor ve etiketlendiğiniz gönderileri yeniden paylaşıyor musunuz?

 

·      Markanız etrafında bir topluluk oluşturmaya öncelik veriyor musunuz?

 

·      Etkileşim, sadık bir müşteri tabanı oluşturmak için çok önemlidir. Takipçilerinizle etkileşime girdiğinizde, onlara markanın arkasında bir kişi olduğunu gösterir ve ilgilerini çeker.

 

 
3.    Instagram İçeriğinizi Gözden Geçirin

 

Instagram içeriğinizi gözden geçirmek, ne yayınladığınız konusunda eleştirel olma zamanınızdır. Instagram'ın birçok farklı özelliğinden ve içerik formatından yararlanıyor musunuz? Instagram hikayeleri, Reels'lar, Canlı yayınlar ve bağlantı etiketleri gibi formatların bir karışımını dahil etmek, takipçilerinizin sıkılmaması için çeşitli içerikler oluşturmanızı sağlar. İçerik formatlarının yanı sıra, bir içerik karışımınız var mı? Bir işletmeyseniz, takipçilerinizin tüm sorularını yanıtlamak için ürün fotoğrafları, eğitim videoları, ipuçları, Soru-Cevaplar paylaşmak istersiniz.

 

Not: Paylaştığınız tüm içerikler başlangıçta belirlediğiniz hedefi karşılamalıdır.

 

İçeriğinizi gözden geçirdikten sonra metriklerinizi inceleyin ve takipçilerinizin hangi içerikleri beğendiğine dair kalıpları fark etmeye başlayın. Ancak, beğenilerin, paylaşımların ve yorumların sadece göstermelik ölçütler olduğunu unutmamak önemlidir. Yine de hedeflerinizi ölçmeleri gerekir. Örneğin, kitleniz belirli bir gönderi türünü beğenebilir, ancak amacınız kayıt oluşturmaksa ve bunu yapmıyorlarsa, o zaman uygun içerik için beyin fırtınası yapmanın zamanı gelmiş demektir.

 

4.    Profilinizi ve Marka Sesinizi Değerlendirin

 

Son olarak, Instagram'daki genel marka sesinizi değerlendirin. Instagram biyografinizden, görsellerinize, logonuza, bağlantılarınıza ve daha fazlasına kadar her şeyi. Instagram'da paylaştığınız her içerik tek bir markadan gelmiş gibi mi hissettiriyor? Bir profil genellikle potansiyel bir müşterinin bir marka hakkındaki ilk izlenimidir ve markanızı Instagram'da keşfettiklerinde kalmalarını sağlamak istersiniz. Hesap değerlendirmeniz, web sitelerine veya alışveriş yapılabilir gönderilere kırık bağlantılar olup olmadığını kontrol etmelidir. Müşterilerin ve takipçilerin daha fazlası için geri gelmeye devam edecekleri hoş bir deneyim yaşamalarını istersiniz.

 

Marka tutarlılığı yalnızca Instagram anlamına gelmez. Tüm kanalların ve sosyal hesapların aynı göründüğünden ve aynı hissi verdiğinden ve hesap adlarınızın tutarlı olduğundan veya en azından kolay bulunabilir olduğundan emin olmak istersiniz.

 

Instagram İçeriğinizin Performansını İyileştirmek İçin 3 İpucu

 

Instagram denetiminizi tamamladıktan ve bilgileri gözden geçirdikten sonra, öğrendiğiniz her şeyi uygulamanın ve başlangıçta belirlediğiniz hedeflere ulaşmak için strateji oluşturmanın zamanı geldi. İşte başlamanız için üç ipucu.

 

1.    İçerik Kovaları Oluşturun

 

İçeriğinizi gözden geçirdikten sonra, hangi türlerin sizin için en iyi sonucu verdiğine karar verin ve ardından bunları içerik kümelerine ayırın. İçerik kovaları, genel sosyal stratejinize rehberlik etmek ve sosyal kanallarınız için tutarlı içerik oluşturmanıza yardımcı olmak için kullanılan temalar veya konulardır. Kovalar beyin fırtınasını daha kolay ve daha odaklı hale getirir, böylece hedeflerinize ulaşan bir içerik karışımı oluşturabilirsiniz. Ayrıca içeriğinizi marka sesiniz ve estetiğinizle uyumlu hale getirmenizi de kolaylaştırır.

 

2.    Gönderi Zamanlarını Ayarlayın

 

İçeriğinizi gözden geçirdikten sonra, hangi gönderi zamanlarının en iyi performansı gösterdiğini analiz etmek çok önemlidir. Gönderi programınızı takipçilerinizin en aktif olduğu zamanlara göre ayarlamak topluluk katılımını teşvik eder.

 

30 dakika kuralına sadık kalın. DM'lere veya yorumlara yanıt vermek için her paylaşımınızda 30 dakikanızı ayırın. Bu süre, takipçilerinize tüm dikkatinizi vermenizi sağlayarak takipçi sadakatine yol açar.

 

3.    Video İçeriği Yayınlayın

 

Bunu yeterince duymadıysanız, size tekrar söylüyoruz. Video içerikler bugünlerde en çok etkileşimi alıyor. Hatta Instagram Başkanı Adam Mosseri, video içeriğinin tüm sosyal medya platformlarında muazzam miktarda etkileşim aldığını söyledi. Reels'lar ve Instagram Video'larda yeni özellikler olduğundan, Instagram'ın algoritması daha fazla kullanıcı benimsemesini teşvik etmek için etkileşimizi artıracaktır. Kullanıcılar video içeriklerini izlemek için resim veya metin tabanlı içeriklerden daha fazla zaman harcamak zorunda olduklarından, algoritma bu içeriklere öncelik verecektir.

 

Daha genç kitlelere ulaşmak istiyorsanız, video içeriği tam size göre. Popüler trendlere atlayın veya ürününüzün genç kitleler için nasıl değerli olduğunu paylaşın.

 

Şimdi Instagram denetiminizde başarılı olmanın ve içeriğinizi Instagram pazarlama ve iş hedeflerinize uygun şekilde yeniden kategorize ederek tam potansiyelinize ulaşmanın zamanı!

Sosyal Linkler

Bize Katılın