Instagram Video Rehberi

Video ile markanızın etkileşimini artırın. Müşterilerin %84'üne göre video, satın alma kararını etkileyen güçlü bir araçtır. Detaylar için yazımızı keşfedin!

Müşterilerin %84'ü bir markanın videosunun kendilerini bir ürünü satın almaya ikna ettiğini söylerken, Instagram video yolculuğunuza başlamak için bundan daha iyi bir zaman olamaz. Video içerikler sosyal medyada en çok paylaşılan içerikler olmaya devam ediyor. Instagram'ınıza daha fazla video, Reels ve Hikaye eklemenin inceliklerini ve kitlenizi büyütmeniz için en iyi uygulamaları öğrenin.

 

Instagram Video İçeriği Neden Kalıcı ?

 

Dans meydan okumalarının eğlenceli olmasının yanı sıra, video aynı zamanda markanızın kişiliğini sergilemenin, eğitmenin veya ürünleri sergilemenin bir yoludur. Bu araştırmaya göre, sosyal medya video içerikleri metin ve görsel içeriklerin toplamından %1200 daha fazla paylaşım alıyor. Bu yüzden kendinize sormanız gereken en uygun sorunun "neden video olmasın?" olduğunu düşünüyoruz.

 

Instagram'ın yerleşik video özelliklerinin en güzel yanı, hem erişilebilir olması hem de kullanımının nispeten basit olabilmesi. Instagram Hikayeleri, anında ilgi çekici, hızlı içerik oluşturmanıza yardımcı olacak filtreler ve bumeranglar gibi yerleşik özelliklere sahiptir. Z kuşağını hedeflemek için Instagram Reels'ları oluşturma konusunda kararsız kaldıysanız, bu kuşağın 143 milyar dolarlık tahmini bir harcama gücüne sahip olduğunu bilin. Tamam, şimdi dikkatinizi çektiğimize göre, işte Instagram'da daha fazla video içeriği oluşturma ve paylaşma kılavuzumuz.

 

Instagram Video Özellikleri Nelerdir?

 

Instagram'ın geniş video özelliklerinin sizi uzaklaştırmasına izin vermeyin. Her video içeriği türü farklı bir amaca hizmet eder ancak markanızı veya işletmenizi pazarlamak için eşit derecede güçlü olacaktır. 

 

1.    Reels

 

Reels'lar, Instagram'daki en heyecan verici video biçimlerinden biridir. TikTok'a benzer şekilde, çoğunlukla popüler kültür trendleri, viral sesler ve eğitim içeriği için zengin bir yol ile ilişkilendirilirler. Videonuzu doğrudan Instagram'da kesip düzenleyebilme özelliği, izleyicilerinizin dikkatini çekmeyi hem kolay hem de yatırıma değer hale getiriyor. Bir reels yüklemek için ekranınızın altında bulunan gezinti çubuğunuzdaki orta simgede yer alan reels'lar simgesine veya sağ üst köşedeki '+' simgesine dokunun. Burada çekim yapabilir, düzenleyebilir ve Reels videonuzu tamamlamak için favori filtrelerinizi ve seslerinizi ekleyebilirsiniz.

 

Reels özellikleri şunları içerir:

 

·      1080×1920 çözünürlük

·      En boy oranı 16:9'dur

·      Maksimum dosya boyutu 4GB

·      MP4 ve .MOV dosyalarını kullanarak yükleme

·      Maksimum video süresi 90 saniyedir.

 

2.    Instagram Grid Video 

 

Grid videoları muhtemelen En aşina olduğunuz şey ve en uzun süredir var olan ve ızgaranıza fotoğraf gönderdiğiniz şekilde eriştiğiniz şey. Bu videolar, bir hikaye anlatmak, bir ürünü sergilemek veya kitlenizi eğlendirmek için derme çatma videolardan yüksek prodüksiyonlu videolara kadar çeşitlilik gösterebilir. Videoları çekip doğrudan Instagram'da paylaşarak veya video kitaplığınızı kullanarak yükleyerek Instagram gridinizde paylaşın.

 

Instagram Grid video özellikleri şunları içerir:

 

·      1080×1920 çözünürlük

·      Yatay en boy oranı 16:9, kare en boy oranı 1:1, dikey en boy oranı 4:5

·      Maksimum dosya boyutu 4GB'tır.

·      .MP4 ve .MOV dosyalarını kullanarak yükleme

·      Maksimum video süresi 10 dakikadır, doğrulanmış hesapları için bu süre 60 dakikadır.

 

3.    Instagram Hikayeleri

 

Instagram Hikayeleri, platformdaki diğer video türlerine göre daha spontanedir. Instagram Hikayelerini hedef kitlenizle doğrudan konuşmanın bir yolu olarak düşünün. Zamanında yapılan güncellemeleri veya sahne arkasında neler olup bittiğine göz atmayı düşünün. Instagram Hikayelerinizde videoları doğrudan çekip paylaşarak veya video kitaplığınızdan video yükleyerek paylaşın. Instagram Hikayeleri, 60 saniyeden uzun videoları 60 saniyelik kliplere böler.

 

Instagram Hikayeleri özellikleri şunları içerir:

 

·      1080×1920 çözünürlük

·      En boy oranı 16:9'dur

·      Maksimum dosya boyutu 4GB

·      MP4 ve .MOV dosyalarını kullanarak yükleme

·      Ücretli içerik için maksimum video süresi 2 dakikadır.

·      Organik içerik için maksimum video süresi 60 saniyedir.

 

4.    Instagram Live

 

Instagram Live, kullanıcıların ve markaların uygulama içinde canlı tartışmalar veya paneller düzenleyebildiği bir yayın özelliğidir. Canlı yayına geçmek için ekranınızın sağ üst köşesindeki '+' simgesine basın ve ardından 'canlı' düğmesine dokunun. Instagram Live'ın nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

 

Instagram Live özellikleri şunları içerir:

 

·      En boy oranı 16:9'dur

·      Maksimum dosya boyutu 4GB

·      Maksimum video süresi 240 dakika, 4 saattir.

 

Her Instagram Video Özelliğini Aynı Şekilde Kullanmayın

 

Instagram'ın video özelliklerinin hepsi farklı bir amaca hizmet eder ve bu nedenle aynı videoyu her türde yeniden paylaşmak size gerçekten hizmet etmeyecektir veya bir seçenek bile olmayabilir.

 

Biraz ilhama mı ihtiyacınız var? İşte işletmenizi veya markanızı büyütmek için Instagram'da daha fazla video oluşturmaya ve paylaşmaya başlamanın birkaç yolu.

 

Grid Video: Takipçilerinize belirli bir ürünün nasıl kullanılacağını göstermek veya heyecan verici bir lansmanın önizlemesini sunmak için telefonunuzda bir eğitim videosu çekin. Bunların mükemmel olmasına gerek yok, takipçileriniz daha fazlasını öğrenmekle ilgileniyor!

 

Instagram Hikayeleri: Haftalık olarak, güne hazırlandığınız sahne arkası anları paylaşın veya şirketinize bir göz atın. AR filtreleri veya bumeranglar gibi yerleşik özelliklerle kitlenizin ilgisini canlı tutmak için Hikayeler'de düzenli olarak paylaşım yapın. Lifelapse gibi uygulamalar da ürünleri sergilemenin ilgi çekici bir yolu için durdurma hareketleri oluşturmayı kolaylaştırır.

 

Reelslar: Bunlar eğitici nasıl yapılırlardan kişiliğinizi sergileyen veya sektörünüze hitap eden aptalca trendlere kadar çeşitlilik gösterebilir. Piyasadaki yeni bir evi gezmek veya yeni ürünlere yakından bakmak gibi küçük anları yakalayın.

 

Instagram Live: Periyodik olarak, kitlenizle doğrudan bir tartışma yapmak için canlı yayına geçmekten korkmayın. Güven oluşturmak ve güçlü bağlantılar kurmak için kullanıcıları canlı olarak yanıtlamanız için soru sormaya teşvik edin.

 

Instagram'ın video özellikleri özetle bu kadar! Sosyal medya video pazarlamanıza bugün başlayın ve bir takipçiyi kısa sürede müşteriye dönüştürün.

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın