Instagram Yapay Zeka Chatbot Deneyimi

Yapay Zeka eğlenceli ve etkileşimli sohbet deneyimi sunuyor. Özellik, içerik oluşturuculara ve markalara benzersiz fırsatlar sunabilir!

Instagram bu yazın başlarında DM'lerde yeni bir Yapay Zeka ile Sohbet deneyimini test etmeye başladı. Bu özellik ilk olarak 2023 yılının Haziran ayında sızdırıldı. Bu yazıda, Instagram Yapay Zeka Aracıları hakkında şu ana kadar bildiğimiz her şeyi paylaşıyoruz.

 

Instagram'ın Yapay Zeka Temsilcileri nedir?

 

Instagram'ın yeni yapay zeka sohbet robotu deneyimi, kullanıcıların daha eğlenceli ve ilgi çekici bir deneyim için yapay zekayı sohbetlere entegre etmelerine olanak tanıyor. Sohbet robotu (şu ana kadar AI Agent olarak adlandırıldılar) soruları yanıtlayabilir ve tavsiyelerde bulunabilir. Kullanıcılar, aralarında Abraham Lincoln'den esinlenilen bir tanesinin de bulunduğu 30 yapay zeka kişiliği arasından seçim yapabiliyor. Instagram, AI sohbet işlevinin yaratıcılığa ilham vererek ve mesaj yazma sürecine yardımcı olarak kullanıcıların kendilerini ifade etmenin en iyi yolunu bulmalarına yardımcı olacağını umuyor.

 

Instagram'ın AI Agent Özelliği Nasıl Çalışıyor?

 

Özelliğin en dikkat çekici kolaylığı, kullanıcıların bu özelliği kullanmak için sohbetten çıkmak zorunda olmaması. Instagram'ın yapay zeka sohbet robotuna erişmek için tek yapmanız gereken sohbet kutusuna @AI yazmak. Otomatik olarak 7/24 sohbetiniz için yanıtlar üretebilen bir bota yönlendirileceksiniz.

 

Instagram'ın Yeni Yapay Zeka Sohbet Botu Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

 

Bu özellik henüz test aşamasında. The Verge'e göre ekran görüntüleri, yaklaşan uygulama özelliklerini tespit etme konusunda güvenilir bir geçmişe sahip olan Alessandro Paluzzi tarafından sızdırıldı.

 

Markalar ve İçerik Üreticileri Instagram'ın Yapay Zeka Temsilcilerini Nasıl Kullanabilir?

 

Markalar yeni özelliği, arama ve içerik önerilerini iyileştirmek için kullanabilir; bu da etkileşim ve harcanan kullanıcı süresi gibi metriklere yardımcı olabilir. Yeni yapay zeka, markaların müşterilerle etkileşim kurma şeklini de kolaylaştırabilir.

 

Bu yıl gördüğümüz yapay zeka tarafından üretilen içerik seli göz önüne alındığında, sosyal medyada yapay zeka etiketleri kavramı ilginç. Tüm kitleler yapay zeka ile değiştirilmiş olarak etiketlenen içerikleri beğenmeyeceğinden, markalar kendi topluluklarındaki duyarlılığa dikkat etmeli ve buna göre hareket etmelidir.

 

Bu etiketin Instagram uygulaması dışında yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri tanıyıp tanımayacağı henüz belli değil.

 

Sonuç

 

Yapay Zeka Temsilcileri henüz çok yeni olmalarına rağmen, markalar ve içerik oluşturucular için Instagram oyununu değiştirecekleri şimdiden belli. İçerik ilhamı ve müşteri hizmetleri için fırsatlar şimdiden heyecan verici.

Sosyal Linkler

Bize Katılın