Instagram'da Keşfete Nasıl Düşülür?

Instagram keşfet sayfasına çıkmak için Instagram algoritmasının nasıl çalıştığını ve ipuçlarını anlamak, etkileşimi ve görünürlük açısından önemlidir!

Instagram'da keşfet sayfasına çıkmak, kullanıcılar için daha fazla görünürlük ve etkileşim anlamına gelir. Instagram'ın algoritması, içerik üreticilerinin ve markaların keşfet sayfasında öne çıkmasını belirli faktörlere dayanarak belirler. İşte keşfet sayfasına çıkmak için etkili stratejiler ve ipuçları:

 

Instagram Keşfet Algoritması Nasıl Çalışır?

 

·      Takip ettiğiniz hesaplar

·      Takip ettiğiniz kişilerin etkileşimde bulunduğu içerikler

·      Sıklıkla etkileşimde bulunduğunuz gönderi türleri

·      Yüksek etkileşimli gönderiler

 

Ana çıkarım: Keşfet Sayfası algoritmasının en çok etkileşim alan içerikleri tercih edeceğine güvenebilirsiniz.

 

Keşfet sayfasına girmek size daha fazla etkileşim ve erişim, daha fazla takipçi ve hatta doğru CTA’ları eklerseniz daha fazla dönüşüm kazandıracaktır. Keşfedilebilirlik ve marka bilinirliği, Instagram’da büyümek isteyen markalar için çok önemli fırsatlardır. Kullanıcılar keşfet sayfasında ilham verici içerikler görür, takip eder ve sonunda sadık müşteriler haline gelirler. Keşfet sayfasında yer almak organik büyümeye yol açar ve Instagram’da sadık bir kitle oluşturmanın anahtarıdır.

 

Instagram Keşfet Sayfası & Instagram Reels Akışı

 

Instagram keşfet sayfası, tıpkı diğer içerik biçimlerinde olduğu gibi reels'lar içerir. Keşfet sayfanızda yer alan reels'ların sayısı, reels'larla ne sıklıkta etkileşimde bulunduğunuza ve takip ettiğiniz kişilerin reels'larla ne sıklıkta etkileşimde bulunduğuna bağlıdır.

 

Reels akışı, yalnızca reels için tasarlanmış keşfet sayfası (veya Sizin İçin TikToks Sayfası) gibidir. TikTok FYP ile aynı kaydırılabilir formata sahiptir.

 

Instagram Keşfet Sayfasına Girmenin 3 Yolu

 

1.    Katılımı Önceliklendirin

 

İçeriğiniz ne kadar ilgi çekici olursa keşfet sayfasına çıkma şansınız da o kadar artar. Bu, içeriğinizi mümkün olduğunca ilgi çekici hale getirmeniz gerektiği anlamına gelir.

 

İlgi çekici içerik, hedef kitlenizi yakından tanımakla başlar. Etkileşiminizi artıran faktörleri belirlemek için analizlerinizi gözden geçirin. En iyi etkileşimi sağlayan ideal tonu, içerik formatını, estetiği, altyazıları vb. daraltın.

 

Video, keşfet'te otomatik olarak oynatıldığı için genellikle statik içerikten daha ilgi çekicidir. Karuseller de genellikle yüksek etkileşim sağlar. Ancak en iyi strateji, kendi kitlenizin davranışlarına göre belirlenendir. Hedef kitlenizin gönderilerinizi paylaşması ve kaydetmesi için son derece değerli içeriklerle denemeler yapın.

 

2.    Aktif Bir Topluluk Oluşturun

 

Instagram bir bütün olarak bağlantıları teşvik etmek için tasarlanmıştır. Uygulamanın özelliklerinin çoğu içerik oluşturucular ve mevcut kitleleri arasındaki bağlantıları kolaylaştırmaya odaklanırken, keşfet sayfası özellikle kullanıcılar ve daha önce hiç tanışmadıkları ancak muhtemelen yankı uyandıracak içerik oluşturucular arasında ilk kez etkileşim kurmak için tasarlanmıştır.

 

Bunu ve etkileşimin önemini göz önünde bulundurarak, mevcut topluluğunuzla mümkün olduğunca çok etkileşimde bulunmak, algoritmaya kitlenizin içeriğinizi değerli olarak algıladığını gösterir ve Keşfet Sayfası önerileri için zemin hazırlayan sinyaller sağlar.

 

Instagram'da Daha Katılımcı Bir Topluluk Nasıl Oluşturulur?

 

Topluluğunuzla genellikle nasıl etkileşim kurduğunuzu inceleyin ve bu etkileşimlerin seviyesini yükseltmenin yollarını arayın.

 

Etkileşimli Instagram hikayeleri DM'lerde sohbet başlatmak için harika bir yoldur. Kitlenizi büyütmenin bir yolu olarak anketleri ve soru etiketlerini göz ardı etmeyin. Sahip olduğunuz kitleyle etkileşim kurmak için ne kadar çok zaman harcarsanız keşfet sayfasından ekstra bir destek alma olasılığınız o kadar artar.

 

Instagram DM'leriniz onarılamayacak kadar sıcak bir karmaşa haline gelmediyse, sadık takipçilerinize yanıt vermek için fazladan zaman harcayın.

 

Yorumlarda sohbet başlatan başlıklar yayınlayın ve ardından eğlenceye katılın. Yorumlara yanıt vermek kitlenizin kendini bağlı hissetmesini sağlar, gelecekteki etkileşimi artırır ve keşfet sayfasının topluluğunuzun aktif olduğunu teyit etmesini sağlar. Mevcut takipçilerinizle etkileşime geçtiğinizde, muhtemelen onların takip ettiği kişilerin Keşfet Sayfasında yer alacaksınız.

 

Not: LinkedIn diline aşinaysanız, bunu şöyle düşünün, ilk bağlantılarınızla ne kadar çok etkileşim kurarsanız, içeriğinizin ikinci ve üçüncü bağlantılarınıza önerilme olasılığı o kadar artar).

 

3.    Etiketlerle Strateji Oluşturun

 

İyi bir etiket, Instagram kullanıcılarının yeni bir cebine giriş bileti gibidir. Gelecekteki sadık takipçilerinizin keşfet sayfasına girmek için bunları stratejik olarak kullanın. Emrinizde üç tür etiket vardır: coğrafi etiketler, hashtag'ler ve hesap etiketleri.

 

1.    Hesap etiketleri


Gönderinizde veya yorumunuzda diğer Instagram kullanıcılarını etiketlemek için kullanılan hesap etiketleri, bir Instagram kullanıcısının takipçilerinin önüne geçmek için oldukça etkili bir yöntem olabilir.

 

Hesap etiketleri, gönderinizde başka bir hesap öne çıkarıldığında kullanılır. Örneğin, bir içerik oluşturucu/marka/arkadaşınızla fotoğraf çektiyseniz, başlığınızda onlardan bahsettiyseniz veya ürünlerine yer veriyorsanız bir hesabı etiketlersiniz.

 

Hedef kitlenize uyan takipçileri olan hesapları etiketleyin, böylece keşfet sayfasında gösterilen tüm içerikler markanızla yankı uyandıracak kullanıcılara gösterilir.

 

2.    Hashtag'ler

 

Hashtag'ler Instagram'da niş bir topluluğa açılan küçük bir portal olabilir.

 

Her zaman kullanacağınız hashtagler içeriğinizle uyumlu ve içeriğin keşfet sayfasından benzer düşünen daha fazla severin önüne çıkmasına yardımcı oluyor.

 

3.    Coğrafi Etiketler

 

Coğrafi etiketler sizi etiketlediğiniz konumla ilgilenen kullanıcıların önüne çıkarır. Örneğin, Mısır Çarşısında bir fotoğraf çekerseniz, içeriğiniz çarşıyla sık sık etkileşime giren veya pazarla ilgili içerik paylaşan birinin keşfet sayfasında görünebilir.

 

Gönderinizle bir ilişkisi yoksa etiket eklemeyin. En son isteyeceğiniz şey yersiz ve spam gibi görünmektir. Bunun yerine, ay için içerik takviminizi belirlerken hangi etiketlerin geçerli olduğunu düşünün. Kitlenizin sevdiği markaların kıyafetlerini giyin. Kitlesi sizinkiyle örtüşen kullanıcılarla iş birliği yapın. İçeriğiniz ve markanızla uyumlu hashtag'ler kullanın. Hedef kitlenizin zaten ilgilenebileceği yerleri ziyaret edin.

 

Buradaki püf noktası en başından itibaren stratejik olmaktır. Doğal ve etkili olması için etiketleme stratejinizin içerik üretilmeden önce beyin fırtınası aşamasında başlaması gerekir.

 

Sonuç

 

Günün sonunda, keşfet sayfasına girmek Instagram'ın algoritmasını memnun etmek anlamına geliyor. Etkileşiminizi ve erişiminizi artırmak için Hikayeler, DM'ler ve Etiketler gibi platform özelliklerini kullanmak en iyi uygulamalardır ancak kitlenizi özgün bir şekilde anlamaya ve onlarla bağlantı kurmaya öncelik vermezseniz sizi çok uzağa götürmezler. Topluluğunuzu Instagram stratejinizin merkezinde tutmayı her aklınızda bulundurun.

Sosyal Linkler

Bize Katılın