Instagram'da Tanıdıklarınızı Bulmanın Yolları

Instagram'da eski arkadaşlarınızı ve tanıdıklarınızı nasıl bulacağınızı öğrenin. Bu rehberle sosyal medya bağlantılarınızı artırın!

Sosyal medya, eski arkadaşlar, uzak akrabalar ve sık görüşemediğiniz insanlarla iletişimde kalmak için harikadır. Ancak, bu kişileri Instagram ve diğer çevrimiçi platformlarda bulmak bazen zordur. Sadece eski telefon numaraları veya e-posta adresleri varsa, onları çevrimiçi izlemek mümkün mü? Instagram'da kişileri nasıl bulacağınızı görmek için bu hızlı rehberi okumaya devam edin.

Instagram'da Kişileri Bulabilir Misiniz?

Instagram'da birinin sosyal medya kullanıcı adını biliyorsanız, onları bulmak kolaydır ancak kişileri Instagram'da bulabilir misiniz? Evet, telefon rehberinizi platformla senkronize etmeye istekli olduğunuz sürece bu mümkündür. Oberlo'ya göre, çevrimiçi kullanıcıların %49.7'si arkadaş ve ailelerinin hayatlarını takip etmek için sosyal medyayı kullanıyor. Instagram, bunun için harika bir yoldur. Burada, gönderiler ve IG Hikayeleri aracılığıyla hayatlarındaki güncellemeleri görebilir veya doğrudan mesajlarla iletişim kurabilirsiniz. Mevcut telefon rehberinizdeki kişilerle bağlantı kurmaktan daha iyi bir yol var mı? Neyse ki, Instagram bu süreci çok kolay hale getiriyor ve buna "kişileri senkronize etme" deniyor. Temel olarak, bu özelliği açtığınızda, Instagram'a telefon rehberinize tam erişim izni verirsiniz. Ardından, algoritma bu numaralara ve e-posta adreslerine bağlı hesapları platformda arar. Daha sonra, bu kullanıcıları takip etmenizi önerir.

Instagram'da iPhone ve Android'de Kişiler Nasıl Bulunur?

Eski arkadaşlar ve henüz takip etmediğiniz meslektaşlarla yeniden bağlantı kurmak için kişilerinizi Instagram ile senkronize etmeye hazır mısınız? İşte Instagram'da kişileri nasıl bulacağınız (iPhone ve Android):

  1. Instagram uygulamasını açın.
  2. Sayfanızın alt sağ köşesindeki profil resminize tıklayarak akışınıza gidin.
  3. Profilinizde üstteki üç yatay çizgiye tıklayarak ayarlara gidin.
  4. Menüde en üstte yer alan Hesaplar Merkezine tıklayın.
  5. Meta Hesaplar Merkezinde, Bilgileriniz ve İzinleriniz bölümüne tıklayın.
  6. Kişileri yükle seçeneğine tıklayın.
  7. Sonraki sayfa mevcut tüm Meta hesaplarınızı göstermelidir. Instagram profilinize tıklayın.
  8. Telefon rehberinizi Instagram ile senkronize etmek için Kişileri bağla etiketli düğmeyi açın.

Ve işte bu kadar! Şimdi, bir kişinin adını Instagram arama çubuğuna yazabilir ve platformda olup olmadıklarını görebilirsiniz. Instagram ayrıca, tanımadığınız kişileri takip etmenizi önermeye başlayacaktır.

Telefon rehberinizdeki kişilerin Instagram'da olduğunu bildiren bildirimler almak ister misiniz? Bu güncellemeleri almak için bildirimleri açın! İşte nasıl yapılacağı:

  1. Instagram uygulamasında, ana ekranın alt sağ köşesindeki profil simgesine tıklayın.
  2. Profilinizde, hamburger simgesine tıklayın.
  3. "Instagram'ı nasıl kullanıyorsunuz" bölümünde, Bildirimler'e tıklayın.
  4. Anında bildirimler menüsünde, Takip ve takipçiler'e tıklayın.
  5. Hesap önerileri altındaki Açık düğmesini seçin.

Hepsi bu kadar! Şimdi, Instagram'da kişilerinize dair bildirimler almaya başlayacaksınız.

Instagram'dan Kişilerinizi Nasıl Ayırırsınız?

Sürekli "Instagram'da kişileri nasıl bulurum" diye arattıktan sonra bir gün fikrinizi değiştirdiniz mi? Telefon rehberinizi Meta Hesaplar Merkezinden ayırmanın bir yolu var mı? Evet, telefon rehberinizi Instagram'dan ayırmak kolaydır. Sadece yukarıdaki adımları tersten yapın. İşte nasıl yapılacağı:

  1. Instagram uygulamasında Meta Hesaplar Merkezine gidin.
  2. Bilgileriniz ve İzinleriniz bölümüne tıklayın, ardından Kişileri yükle seçeneğine tıklayın.
  3. Kişileri bağla etiketli düğmeyi kapatın.

Kişileri senkronize etmeyi kapatmanın, daha önce yüklediğiniz kişileri silmediğini unutmayın. Bu, sadece uygulamanın yeni kişileri düzenli olarak senkronize etmesini durdurur. Yüklediğiniz tüm kişileri kalıcı olarak silmek için bir bilgisayar kullanmanız gerekir. İşte nasıl yapılacağı:

  1. Instagram web sitesine gidin ve kimlik bilgilerinizle giriş yapın.
  2. Ekranın sol alt kısmında profil resminize tıklayarak profilinize gidin.
  3. Sayfanın üst kısmındaki Profili düzenle seçeneğine tıklayın.
  4. Ayarlar menüsünde Hesaplar Merkezinde daha fazla göster seçeneğine tıklayın.
  5. Bilgileriniz ve İzinleriniz bölümüne tıklayın.
  6. Kişileri yönet seçeneğine tıklayın.

Bir sonraki sayfa, Instagram ile senkronize ettiğiniz tüm kişilerin bir listesini gösterecektir.

  1. Kişi listesinin üst kısmında Tümünü sil seçeneğine tıklayın.
  2. Görünen açılır mesajda tüm kişilerinizi silmek istediğinizi onaylayın.

Instagram'ın silme işlemini tamamlaması üç ayı bulabilir. O zamana kadar, hala kişilerinize dair bazı bildirimler ve öneriler alabilirsiniz.

Instagram'da Tanıyabileceğiniz Kişileri Bulmanın Diğer Yolları

Telefon rehberinizi yüklemeden Instagram'da gerçek hayatta tanıdığınız kişileri mi bulmak istiyorsunuz? İşte Instagram'da tanıyabileceğiniz kişileri bulmanın bazı sinsi hesap arama yöntemleri:

  • Arama çubuğunu kullanın. Birinin Instagram kullanıcı adından tam adına ve hatta adlarını içeren hashtag'lere kadar her şeyi yazabilirsiniz.
  • Tanıdığınız kişilerle olan ortak arkadaşlarınıza göz atın. Arkadaşlarınızın takip ettiği profilleri kontrol ederek çevrenizdeki kişilerin profillerine rastlayabilirsiniz.
  • Şehrinizin konum etiketini keşfedin. Mahallenizdeki veya topluluğunuzdaki kullanıcıların hesaplarını gözden geçirin. Şehriniz hakkında gönderi paylaşırken tanıdığınız birini bulmak harika bir yoldur.

2024'te Instagram Kişileri Bulma Güncellemeleri

Bu yıl Instagram'da kişileri bulma konusunda yeni bir güncelleme olup olmadığını mı merak ediyorsunuz? Ne yazık ki, IG'de kişileri bulma yöntemleri hakkında yeni bir güncelleme duymadık. Dolayısıyla, kişilerinizi Meta Hesaplar Merkezi aracılığıyla yüklemek hala varsayılan yöntem gibi görünüyor. Blog sitemizi takip etmeye devam edin! Instagram'ın en son özellikleri hakkında sizi güncel tutacağız, bu arada Instagram'da kişilerinizi bulma yöntemleri hakkında bilgi edinin.

Kişileri Bulmak, Markanızı Büyütmenin Tek Yolu Değil

Kişileri senkronize etmek, telefon numaralarından başka bir şeyiniz olmasa bile Instagram'da arkadaş bulmanın harika bir yoludur. Instagram'a kişilerinizi yükleyerek daha fazla takip edilecek kişi bulabilirsiniz. Ardından, isimlerini tanıyıp sayfanızı geri takip etmeleri için parmaklarınızı çapraz tutabilirsiniz. Eski arkadaşlarla yeniden bağlantı kurmanın yanı sıra takipçi sayınızı artırmanın harika bir yolu. Ancak, kişilerinizi bulmak, platformda büyümenin ve daha fazla takipçi kazanmanın tek yolu değildir. Instagram'da nasıl kişileri bulacağınızı bilmek iyi bir şeydir. Ancak ana hedefiniz yığınla yeni takipçi kazanmaksa, bir sürü kişiyi takip etmek yeterli olmayacaktır. Gerçekten, otantik bir şekilde platformda büyümek için Hello New Media’nın hizmetlerinden yararlanın. Ekibimiz, sizi ve hedef kitlenizi buluşturur. İçeriğinizi, en çok beğenecek kişilere iletmek için tanıtım stratejileri kullanırız. Gönderileriniz doğru kişilere ulaşacak ve sayfanız, içeriğinizle ilgilenen yeni takipçiler kazanacaktır. Bu, ileride daha yüksek erişim ve etkileşim anlamına gelir. Bugün Hello New Media ile daha fazla takipçi kazanın!

Sosyal Linkler

Bize Katılın