Instagram'da Ne Sıklıkta Paylaşım Yapmalıyım?

Instagram'da değişim kaçınılmaz, düşük etkileşimle başa çıkın! En etkili içerik türlerini belirleyin ve kitlenizin aktif olduğu zamanları saptayın!

Bugünlerde Instagram'da değişmeyen tek şey değişim. Kesintisiz platform güncellemelerinden öngörülemeyen algoritmaya kadar, milyarlarca kullanıcını sürekli değişen davranışlarına uyum sağlamaya çalıştıkça Instagram'da gezinmek daha da zorlaşmaya devam ediyor. Sonuç olarak, birçok hesap normalden çok daha düşük etkileşim ve daha yüksek takipçi kaybetme oranları görüyor.

 

Düşük etkileşim cesaret kırıcı olsa da, her şey kaybedilmiş değil! Düşük etkileşim, algoritma tanrılarının neyi, ne zaman ve ne sıklıkta paylaştığımızla ilgili bazı gerekli değişiklikleri yapma zamanının geldiğine dair bir sinyalidir.

 

Şu anda Instagram'la ilgili herkesin aklındaki en büyük sorular 1. Ne sıklıkla paylaşım yapmamız gerektiği ve 2. Adam Mosseri'nin 'Instagram artık bir fotoğraf paylaşım uygulaması değil' tavsiyesini ciddiye alıp eski sadık karusellerimizden sonsuza dek kurtulma zamanının gelip gelmediği.

 

Nihayetinde, bu cevap her hesap için değişir, bu nedenle bu blog yazısında, Instagram hesabınız için doğru gönderi sıklığını ve içerik türlerini belirlemek için gerekli adımlarda size yol göstereceğiz.

 

İçerik performansınızı takip ederek başlayın

 

Şu anda Instagram konusunda tamamen afallamış hissediyorsanız, iyi haber şu ki, analizlerinizde yaklaşımınızı nasıl değiştirmeniz gerektiğini anlamanıza yardımcı olacak tonlarca bilgiye zaten sahipsiniz. Gönderi programınızda veya sıklığınızda herhangi bir değişiklik yapmadan önce, şimdiye kadar sizin için neyin iyi performans gösterdiğini belirlemek için analizlerinize derinlemesine bir dalış yapın.

 

İşte içgörülerinizde dikkat etmeniz gereken birkaç şey:

 

1.    Kitlenizin en aktif olduğu zamanı belirleyin

 

Zamanlama her şeydir - özellikle de paylaşım programınız söz konusu olduğunda. Sadece doğru içeriği yanlış zamanda yayınlayarak tonlarca etkileşimi kolayca kaybedebilirsiniz.

 

2.    Kitlenizin en çok hangi içerik biçimleriyle etkileşime girdiğini analiz edin

 

Gönderileriniz 'viral' olmasa bile, diğerlerinden önemli ölçüde daha iyi performans gösteren bazı gönderiler mutlaka vardır, bu nedenle bunlara dikkat edin ve aralarındaki ortak noktaları belirleyin. Örneğin, reels'larınız statik gönderilerinize kıyasla görüntülenme ve etkileşim açısından hızla yükseliyor mu? Ya da karusel gönderileriniz diğer tüm statik içerik türlerinden çok daha fazla kayıt ve paylaşım alıyor mu? Bu eğilimleri not edin ve ileriye dönük olarak ne tür içeriklere yönelmeniz gerektiğini belirlerken bunları göz önünde bulundurun.

 

3.    Farklı içerik türleriyle denemeler yapın

 

Sizin için halihazırda iyi performans gösteren içerik türünü belirledikten sonra, neyin daha fazla etkileşim yarattığını görmek için farklı içerik stilleriyle oynayın.

 

Makaralar sizin için son derece iyi performans gösteriyor mu? Öyleyse trend seslerden, kameraya konuşan videolardan, öğretici videolardan ve vloglardan yararlanmayı deneyin. Kitlenizden en iyi tepkiyi neyin aldığına dikkat edin ve buna göre iyileştirme yapın.

 

4.    Tutarlı kalın

 

Tutarlı bir sosyal medya paylaşım programı sürdürmek, tutarlı bir egzersiz rutini sürdürmeye çok benzer. Ne kadar tutarlı olursanız, egzersiz yapmak o kadar kolaylaşır ve sonuçları o kadar çabuk görmeye başlarsınız.

 

Size uygun bir içerik planlama ve gruplama sistemi belirleyin ve buna bağlı kalmayı taahhüt edin. Tek başınıza hareket etmiyorsanız ve sosyal medya konusunda bilgili bir veya iki ekip üyeniz varsa, video içeriği oluştururken size destek olmaları için onları da yanınıza alın. Bu, tutarlılığınız için harikalar yaratacaktır!

 

Gönderi sıklığınızı test edin

 

Hangi saatlerde gönderi paylaşmanız gerektiğini ve kitlenizin ne tür içerikler görmek istediğini anlamak için içgörülerinizi derinlemesine inceledikten sonra, gönderi sıklığınızı test etme zamanı geldi!

 

Haftalık gönderi sıklığınıza karar verin ve bunu bir ay boyunca uygulayın. Haftada 5 kez ile başlamanızı öneririz. Gönderi sıklığınızı her ay kademeli olarak artırın. Gönderi sıklığınıza bağlı olarak etkileşiminizin ve takipçi etkinliğinizin nasıl değiştiğini takip ettiğinizden emin olun. Bunu birkaç ay yaptıktan sonra, analizlerinize dayanarak ne sıklıkta paylaşım yapmanız gerektiği konusunda daha net bir fikre sahip olacaksınız.

 

En İyi Uygulamalarınızı Unutmayın

 

Instagram'da birçok şey değişse de, her zaman aynı kalan birkaç en iyi uygulama vardır. İçeriğinizi en iyi performans ve keşfedilebilirlik için optimize ettiğinizden emin olmak için bu temel faktörleri her zaman gönderilerinize eklemeyi unutmayın:

 

Eğiten, eğlendiren ve sohbeti ateşleyen ilgi çekici başlıklar oluşturun. Ayrıca, içeriğinizin aranabilirliğini artıracak anahtar kelimeler eklediğinizden emin olun.

 

İçeriğinizin erişimini artırmak için alakalı hashtagler ekleyin.

 

Instagram'da ne sıklıkta paylaşım yapılacağı sorusunun doğru ya da yanlış bir cevabı olmasa da, daha sık paylaşım yapmanın kitlenizin içeriğinizle etkileşime geçme fırsatını artırdığını biliyoruz. Ayrıca, oluşturmanız gereken içerik türü hakkında bilinçli kararlar vermeniz için size daha fazla veri sağlar. Tutarlı ancak sürdürülebilir bir gönderi programı arasında doğru dengeyi bulun, test etmeye devam edin ve kitleniz için en iyi olanı belirlemenize yardımcı olması için içgörülerinizi kullanın.

Sosyal Linkler

Bize Katılın