Video projeleriniz için KineMaster kullanmak ister misiniz? Ne olduğunu, filigran içerip içermediğini, ana özelliklerini ve daha fazlasını öğrenin.
KineMaster nedir?
KineMaster, iOS ve Android için kullanılabilen bir mobil video düzenleme uygulamasıdır. Standart şablonlar ve araçlardan, AI arka plan kaldırmaya kadar her şeyi içeren KineMaster, mobil düzenlemenizi mümkün olduğunca zahmetsiz hale getirmeye yöneliktir. Artılarını, eksilerini ve temel özelliklerini kısaca tartışacağız, ama önce: KineMaster kimler için uygundur?
KineMaster yeni başlayanlar için uygun mu?
KineMaster kullanıcı dostu bir uygulama, bu da onu yeni başlayanlar için harika kılıyor. Arayüz, bir video düzenleme uygulamasından bekleyeceğiniz gibi ve önyükleme için tam ekran düzenleme sunuyor, bir masaüstünde düzenleme yapıyormuş gibi hissetmek istiyorsanız, bu sizin için uygun bir uygulama.
Zaman çizelgesi, araçlar ve efektlerin hepsi açıkça işaretlenmiş, bu da KineMaster'ı ayak parmaklarını daldıran veya bir süredir video düzenleme ile uğraşmayanlar için ideal bir uygulama haline getiriyor. iMovie, Clipchamp ve CapCut gibi programlardan biraz farklı olsa da tanıdık pek çok şey bulacaksınız.
KineMaster yeni başlayanları da meşgul edecek yeterli özelliklere ve araçlara sahip. Filtreler, renk ayarlamaları ve daha fazlası ile düzenlemeler yapabilirsiniz, uygulama merkezine dalmak isterseniz, daha gelişmiş araçlar da bulacaksınız.
KineMaster profesyoneller için uygun mu?
Genel olarak, işletmeler standart içerik oluşturma için KineMaster'ı kullanmazlar. Çoğu zaman, Adobe Premiere Pro gibi iş akışlarına entegre edilmiş masaüstü tabanlı bir programa sahip olurlar.
Ancak bu, yalnızca yeni başlayanlar için olduğu anlamına gelmez. TikTok gibi platformlar kurumsal stratejide daha merkezi hale geldikçe, profesyonel içerik oluşturucular ve işletmeler CapCut gibi mobil uygulamaları benimsiyor. Bu şekilde, kısa biçimli, dikey video pazarını hedeflemek için mobil videoları dilimleyebilirler. Aşağıda KineMaster'ın özelliklerine bir göz atın ve sizin için uygun olup olmadığını görün.
KineMaster ücretsiz mi?
KineMaster uygulaması ücretsiz olarak indirilebilir ve kullanılabilir. Android kullanıcıları uygulamayı Google Play'den indirebilirken, iPad veya iPhone'u olanlar App Store'a gidebilir.
Bununla birlikte, KineMaster'ın ücretsiz sürümünü kullanmak sınırlamalarla birlikte gelir. Dikkat çekilmesi gereken en önemli şeylerden biri, oluşturduğunuz herhangi bir içerikte görünecek olan filigran ve zaman zaman reklamlar da göreceksiniz.
Bunun da ötesinde, ücretsiz sürüm premium varlıklar içermiyor ve size bulut depolama alanı sağlamıyor. Bu dünyanın sonu değil ve uygulamayı sadece deniyorsanız, bir kuruş harcamadan bir fikir edinebilirsiniz.
Yeni bir KineMaster kullanıcısıysanız, genellikle tam deneyim için ücretsiz bir deneme sunulur. Deneme üç gün sürer ve sonrasında ücretli sürüme geçersiniz.
KineMaster Premium'un ücreti ne kadar?
KineMaster Premium filigranı ve reklamları ortadan kaldırır, premium varlıklara sınırsız erişim sunar ve size 10 GB bulut depolama alanı sağlar. Aylık veya yıllık olarak kullanılabilir: ilki için 9,99 ABD doları ve ikincisi için 49,99 ABD doları.
KineMaster'ı filigran olmadan kullanabilir misiniz?
Aylık veya yıllık KineMaster Premium planına abone olursanız, içeriğiniz bu süre boyunca filigransız olacaktır. İnsanların paralarını ayırmalarının ana nedenlerinden biri budur, bulut depolama ve premium efektler kullanışlıdır ancak filigranı kaldırmak içeriğinize profesyonel bir parlaklık kazandırır.
KineMaster'ın dezavantajları var mı?
KineMaster birçok kişi tarafından seviliyor ancak hiçbir uygulama mükemmel değildir. Küçük de olsa en yaygın şikayetlerden biri, doğrudan erişim satın alamamanızdır. Bazı kullanıcılar KineMaster Premium'a abone olmak yerine tek seferlik bir ücret ödemeyi tercih ediyor.
Bu akılda tutulmaya değer ancak sizi KineMaster'ı indirmekten alıkoymamalı. Ne de olsa ücretsiz ve denemekten zarar gelmez.
KineMaster nasıl kullanılır?
KineMaster'ın temel özelliklerini bir saniye içinde ele alacağız ancak bunu yapmadan önce, nasıl kullanılacağını gözden geçirelim:
1. KineMaster'ı indirin ve/veya açın. Rahatınıza bakın, biraz daha fazla alan istiyorsanız iPad'inizi açın ve uygulamayı çalıştırın.
2. “Ben” bölümü altında bir hesap oluşturun. Bu adım gerekli değildir ancak KineMaster'ı düzenli olarak kullanacaksanız, bilgileri daha rahat saklamanıza yardımcı olacaktır. Hesabınızı Apple, Google veya e-posta kimlik bilgilerinizle oluşturabilirsiniz.
3. Yeni bir proje açın. Videonuzu adlandırabilir ve en-boy oranını seçebilirsiniz, ayrıntılara inmek istiyorsanız, burada başka seçenekler de var.
4. Medyanızı seçin. Bunu yapmaktan memnunsanız, KineMaster'ın cihazınızın medya kitaplığına tam erişimine izin verin. Birden fazla klip içe aktarıyorsanız bu size zaman kazandıracaktır. Zaman çizelgesine daha fazla medya eklemek için seçenekler tekerleğinin üst kısmındaki “Medya” düğmesine basın. Uygulama içinde çekim yapmak isterseniz, cihazınızın kamerasını açmak için seçenekler tekerleğinin ortasındaki kırmızı deklanşör düğmesine tıklayın. Ayrıca doğrudan uygulamaya ses kaydı da yapabilirsiniz, bunun için mikrofon düğmesine dokunun.
5. Medyanızı zaman çizelgesine uygun şekilde yerleştirin ve ardından düzenlemeye başlayın. Düzenleme menüsünü açmak için kliplere tek tek dokunun, kırpın, bölün ve istediğiniz gibi ayarlayın.
6. Metin, geçişler ve efektler ekleyin. Bunlardan bazıları düzenleme menüsüyle aynı bölümde yer alırken, diğerleri “Katman” bölümünde bulunabilir.
7. Logolar ve başlıklar ekleyin. Bunlar da “Katman” bölümünde bulunabilir. İçeriğinizi daha erişilebilir kılacak alt üçte birlik kısımlar ve altyazılar gibi şeyler düşünün. Bir klibin bireysel efektler menüsü altında otomatik altyazılar da oluşturabilirsiniz. KineMaster'ın ücretsiz sürümünü kullanıyorsanız, 5-7. adımlardaki seçenekleriniz sınırlı olabilir.
8. Projenizi kaydedin. Format, çözünürlük (4K'ya kadar!) ve bit hızı gibi ayarlarla oynayın, memnun kaldığınızda videoyu cihazınıza kaydedin. Eğer KineMaster Premium kullanıyorsanız, projenizi KineCloud'a kaydedebilirsiniz.
KineMaster'ın temel özellikleri
KineMaster'ın ne olduğunu ne kadara mal olduğunu, artılarını ve eksilerini öğrendiğimize göre, şimdi de bazı temel özellikleriyle bitirelim.
Düzenleme araçları
Bu yazı boyunca bahsettiğimiz gibi, KineMaster bir sürü düzenleme aracını bir araya getiriyor. Hız ayarı, kaydırma ve yakınlaştırma, gürültü azaltma, anahtar kareleme ve daha fazlası var.
Eğer chroma key tarzı bir örtme peşindeyseniz, “Magic Remover” aracını kullanabilirsiniz. Bu, yeşil perdeye benzer bir iş yaparak çekimlerinizin arka planını kaldırır. Buradan “Arka Plan” veya “Klip Grafikleri” aracını seçebilirsiniz.
Geçişler
KineMaster'ın ücretsiz sürümünü kullanıyor olsanız bile, yine de sağlıklı miktarda geçişe erişebilirsiniz. Bunlar 3D geçişler, eğlenceli geçişler, klasik geçişler ve daha fazlası dahil olmak üzere farklı kategorilerde düzgün bir şekilde paketlenmiştir.
Şablonlar
KineMaster'ın en havalı özelliklerinden biri de hareketli ana sayfası. Trend şablonlar, önerilen filtreler, KineMaster topluluğundan ilk yüklemeler ve popüler hashtag'lerle dolup taşıyor. Bir KineMaster hesabınız varsa, başkalarının kullanması için şablonlarınızı oluşturabilir ve yayınlayabilirsiniz.
Hem geçişler hem de şablonlar için, KineMaster'ın yerleşik Varlık Mağazasında çok daha fazlası mevcut, şaşırtıcı bir miktarı da ücretsiz olarak kullanılabilir. Şablon veya geçişin yanında altın bir taç görüyorsanız, bu yalnızca KineMaster Premium aboneliği ile erişilebilir olduğu anlamına gelir.
Tam ekran zaman çizelgesi
Bundan daha önce bahsetmiştik ama tekrar konuşmaya değer. KineMaster'ın tam ekran düzenleme zaman çizelgesi harika. Mobil video düzenleme zor olabilir ancak bu özellik uygulamaya çok yönlü bir his veriyor. Masaüstü düzenleme deneyimini taklit edemezsiniz ancak bunun ücretsiz olarak kullanılmaya devam ederken olduğu kadar iyi olduğunu söylemek gerekir.
İşte KineMaster'a genel bir bakış. Mobil kullanıcılar için geliştirilmiş, kullanıcı dostu bir mobil uygulama. Ekibiniz yerleşik bir video düzenleme yazılımı kullanıyor olsa bile, neden mobil içeriğiniz için KineMaster'ı denemiyorsunuz?