Kısa Form İçerikler Neden Önemlidir?

Sosyal medya devleri kısa form içeriğe odaklanıyor! İçeriklerin kısalığı etkileşimi artırıyor. Kısa form içerik trendiyle ilgili tüm detaylar için tıklayın!

Kısa biçimli içerik çok moda. YouTube ve Instagram gibi platformlar TikTok'un içerik formatını çoktan benimsedi ve kendilerine ait hale getirdi. Hatta Instagram, videonun diğer içerik formatlarından daha fazla etkileşim alması nedeniyle yeni bir video öncelikli yaklaşım kullanıyor. Ancak kısa biçimli içeriklerin başarısı video ile sınırlı değil. Instagram'da infografikler, IG Hikayeler, memler gibi en iyi performans gösteren içeriklerin çoğu kısa formlu içeriktir. Doğrudan konuya giren bir şey yayınladığınızda, büyük bir etkileşim ve erişim bekleyebilirsiniz.

 

Hedef kitlenizin kullanabileceği sosyal medya içeriği miktarı akıllara durgunluk veriyor. Rekabet edebilmek için pazarlamacıların hızlı, sadede gelen, eğlenceli ve hemen ilgi çekici içerikler oluşturması gerekiyor. Artık yumuşak girişler yok. Hemen konuya girmek 2023'de her zamankinden daha önemli. Aslında, 2023'de hedef kitlenizin tek istediği konu. İster bir kameraya konuşuyor ister bir sonraki meme'nizi hazırlıyor olun, kabartmayı bırakmanın zamanı geldi.

 

Kısa Formda İçerik Oluşturmaya Yönelik İpuçları ve Püf Noktaları

 

1.    Doğru Konuyu Seçin

 

Kısa form tüm içerik konuları için doğru değildir. Sıfırdan kısa biçimli içerik oluştururken, atıştırılabilir fikirleri düşünmeniz gerekir. Bunlar hızlı ipuçlarınız, nasıl yapılırlarınız ve memlerinizdir. Fikrinizi seçtikten sonra, bunun kısa biçimli bir gönderide düzgün bir şekilde aktarılabileceğinden emin olun. En son isteyeceğiniz şey, sırf kısa bir şey yayınlamak uğruna, yarısı eksik olduğu için sizi etkilemeyen bir içerik yayınlamaktır.

 

2.    Uzun Formlu İçeriklerden Çalın

 

Uzun formattaki içeriği kısa formata dönüştürmek, çabalarınızı en üst düzeye çıkarmanın harika bir yoludur. Ancak yine de fikrin kısa formatla iyi uyum sağladığından emin olmanız gerekir. Buradaki fark, tek parça uzun biçimli içeriğinizi, her biri kendi ana fikrine sahip birden fazla kısa biçimli parçaya ayırabilmenizdir. Belki de aynı videoda veya blog gönderisinde bir nasıl yapılır, bir hikaye ve birkaç hızlı ipucu vardır. Her bir bölümü kendi kısa biçimli içerik parçası haline getirebilirsiniz.

 

Bonus İpucu: Hızlı ve kolay bir düzenleme süreci için Canva ve Reels planlayıcısını kullanmayı deneyin.

 

3.    Güçlü Başlıklar Yazın

 

Başlıklar her zaman önemlidir ancak kısa biçimli içeriklerde çok önemlidir. Hatta yeni bir rol üstlenirler. Kısa biçimli içerik başlıkları, içeriği tek bir cazip satırda özetlemek yerine, izleyicileri cezbederken aynı zamanda hikayenin bir parçası olmalıdır. Birçok Reels ve TikTok içerik oluşturucusu bunu, videolarının ilk satırını son satır haline getirerek başarır, böylece içerik döngüye girer.

 

4.    Mikro Hikaye Anlatımı Uygulayın

 

Kısa biçimli içerik, daha az zamanda daha çok şey söylemek ve yapmakla ilgilidir. Hikayeleri bir dakikanın altında anlatabilirsiniz; sadece farklı bir şekilde anlatmanız gerekir. Örneğin, bir hikaye zamanı videosu çekip bunu bir ReelS haline getiriyorsanız, videonun daha kısa bir versiyonunu kesip yapıştıramazsınız. Aslında bu şekilde tutarlı bir hikaye anlatmak neredeyse imkansızdır. Bunun yerine, videonuzu izleyin ve hikayeyi farklı bir şekilde anlatın. Hikayenin her bölümünü tek bir cümleyle özetleyin ve bir dakikadan daha kısa bir sürede aynı noktaya ulaşmak için bunları bir araya getirin.

 

5.    Tekrar Düzenleyin

 

Kısa biçimli içeriklerde son bir düzenleme turu her zaman iyi bir fikirdir. Boş alanları, gereksiz dolgu sözcüklerini ve izleyicilerin dikkatini dağıtan her şeyi (sadece birkaç saniye için bile olsa) kesin.

 

İçerik oluşturma bugünlerde farklı görünüyor; sosyal medya içeriği oluşturma ve tüketme şeklimizi yeniden düşünmek zorundayız. Bu hızlı tempolu bir dünya ve mesajınızı saniyeler içinde iletemezseniz, büyük olasılıkla kaybolacaktır. Satmak eğlendirmektir! Başarılı markalar, uzun süredir devam eden pazarlama hedeflerine ulaşmak için yapmaları gerekenleri yeniden tasarlıyor ve daha kısa içerik parçalarıyla çok şey başarıyorlar.

Sosyal Linkler

Bize Katılın