LinkedIn'de Hashtag'ler İşe Yarıyor mu?

LinkedIn'de doğru, özgün ve ilgili hashtag'ler seçin, hashtag'leri içeriğin sonunda kullanın ve içeriğinizi LinkedIn trendlerine uyarlayın!

LinkedIn'in 2024 yılında 770 milyondan fazla kullanıcıya sahip olacağı tahmin edilmektedir. Linkedln insanların ağ kurmak, öğrenmek ve iş bulmak için kullandıkları en iyi 10 sosyal medya ağından biridir.  Bazı kullanıcılar LinkedIn'de sıradan kişisel içerikler paylaşmaktan hoşlansa da paylaşımların çoğu işle ilgilidir ve eğlence amaçlı değildir. Bu nedenle, LinkedIn'de hashtag kullanım şekli diğer sosyal medya ağlarından biraz farklıdır.

 

Bu makalede, LinkedIn içeriğinizde hashtag kullanmanın faydalarını inceleyecek ve işinize yaramaları için size bazı ipuçları ve püf noktaları sunacağız.

 

LinkedIn Hashtag'leri

 

LinkedIn'de hashtag, diğer sosyal medya ağlarında gördüğünüz standart “#” sembolü ve ardından boşluksuz bir kelime veya kelime öbeğidir. Hashtag'ler sosyal medya gönderilerinde kullanılır çünkü kullanıcıların ilgilendikleri içeriği bulmalarına yardımcı olurlar. Örneğin, veterinerlikle ilgili bilgi arayan bir kişi LinkedIn arama alanına #veteriner yazarak bu hashtag'i içeren çeşitli gönderiler görebilir. Hashtag'ler ayrıca #istanbulveteriner gibi kullanarak İstanbul bölgesindeki veteriner hekimlerle ilgili yerel aramalar için de yararlı olabilir. Nasıl kullanırsanız kullanın, LinkedIn'deki hashtag'lerin çabaya değer olduğu ve içeriğinize dahil etmenin iyi olduğu konusunda fikir birliği vardır.

 

İşte LinkedIn'de hashtag kullanmanın en iyi yolu hakkında bazı ipuçları.

 

Hashtag Yerleştirme

 

LinkedIn içeriğinizde hashtag'lerinizi nereye yerleştireceğinize karar verirken uzmanlar, dikkat dağıtıcı olabileceğinden bunları içeriğin içinde değil, gönderinin sonunda kullanmanızı önerir. LinkedIn içeriğinizdeki hashtag'lerin dosya klasörü etiketleri gibi çalıştığını düşünün.

 

Hashtag'lerle Bilinçli Olun

 

Yalnızca eğlence amaçlı içerik paylaşırken #KediBanaBunuYaptırdı gibi eğlenceli bir hashtag kullanmak isteyebilirsiniz. Bu durumda hashtag işlevden daha çok ifade için kullanılır. LinkedIn'de, içeriğin çoğu hedeflenen bir iş amacına yönelik olduğundan, hashtag'ler içeriği düzenlemek için daha çok etiket işlevi görme eğilimindedir. Hangi hashtag'i kullanacağınıza karar verirken, iletmek istediğiniz mesaj ve profilinize kimleri çekmek istediğiniz konusunda bilinçli olun. Hashtag seçiminizde dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da daha geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmak için çeşitli genel ve özel hashtagler kullanmaktır.

 

Profil Hashtag'leri

 

Diğer bazı sosyal medya ağlarının aksine, LinkedIn'de İçerik Oluşturucu Modundaysanız profilinizde hashtag kullanabilirsiniz. İçerik Oluşturucu Modu'nu açmanın faydası, sizi sektörünüzdeki diğer kişilerle buluştururken erişiminizi ve etkinizi artırmanıza yardımcı olabilmesidir. İçerik oluşturucu modundaki LinkedIn profilleri için kullanıcılar profillerine eklemek üzere en fazla beş hashtag seçebilirler. LinkedIn'de içerik oluşturucu modunun ne anlama geldiğini ve bunun bir şey olup olmadığını öğrenmek için bu makaleyi okuyun.

 

Markanız İçin Bir Hashtag Oluşturun

 

LinkedIn'i diğer sosyal medya uygulamalarından ayıran unsurlardan biri, profesyonel olarak size odaklanmasıdır. LinkedIn profilleri tüm başarılarınızı, becerilerinizi ve profesyonel ağlarınızı sergilemek için tasarlanmıştır. Kendi kişisel markanızı oluşturup büyütürken, kendiniz için benzersiz bir hashtag oluşturun ve bunu içeriğinizde kullanın.

 

Sonuç

 

Hashtag'lerin nasıl ve nerede kullanılacağını anlamak, sosyal medya için etkili içerik oluşturmanın ilk parçasıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da ilgili içerikleri görebilmek ve alanınızdaki kişilerle bağlantı kurabilmek için hangi hashtag'leri takip etmek istediğinizi seçmektir. Alanınız ve uzmanlığınızla ilgili hashtag'lerin yanı sıra mevcut kariyer aşamanızla ilgili hashtag'leri de takip edin.

 

Yukarıdaki veterinerlik örneğine bağlı kalarak, veterinerlik alanına ilgi duyan veya bu alanda çalışan biriyseniz, takip etmek için #veterinary ve #vetmed gibi hashtag'leri seçersiniz. İş arayan bir veteriner hekimseniz, profilinize hashtag olarak #opentowork eklemek isteyebilirsiniz.

 

Şimdi "LinkedIn içeriğimde gerçekten hashtag kullanmam gerekiyor mu?" sorusunu yanıtladıktan sonra, gönderilerinizle bazı akıllı konuşmalar başlatmanın zamanı geldi. Planoly, LinkedIn içeriğini planlamayı çok kolay hale getirerek zamandan tasarruf sağlar ve içerik performansını en üst düzeye çıkarır.

Sosyal Linkler

Bize Katılın