LinkedIn genellikle sektör bilgilerini ve kurumsal haber ve güncellemeleri paylaşmak için en iyi kullanılan sosyal medya platformu olarak görülür. Nadiren kişinin hayatının kariyeriyle ilgisi olmayan kısımlarını gösterdiği bir yer olarak kullanılır. Bu bir çevrimiçi iş ağı platformudur. Peki, LinkedIn'i markanızı oluşturmak ve daha fazla görünürlük kazanmak için nasıl kullanabilirsiniz? Bu makalede, sağlam bir LinkedIn pazarlama stratejisi oluşturmak için nelerin gerekli olduğu ele alınacaktır.
İyi Bir LinkedIn Pazarlama Stratejisini Neler Belirler?
İyi bir pazarlama stratejisi hedeflerle başlar; özellikle de hedef kitlenizi tanımlamak ve onlara ulaşmak için bir plan hazırlamakla. Eşler arası bağlantıya ek olarak, LinkedIn ile harika bir fırsat da B2B pazarlamadır. Tüm sektörlerden işletmeler LinkedIn'de her gün aktiftir ve bir işbirliği ya da bir sonraki harika işe alımınız sizi orada bekliyor olabilir. Ne kadar potansiyel var? LinkedIn'deki en ilgili kitlenizi belirlemenize yardımcı olması için demografik bilgilere ve kullanım istatistiklerine göz atalım.
İzlenecek LinkedIn Stratejileri
1. Hedef Kitlenizi Tanıyın
LinkedIn'in dünya çapında 61 milyondan fazla işletmesi ve 900 milyon kullanıcısı bulunmaktadır. Bu sayının 199 milyonu ABD'de bulunuyor. Kullanıcıların çoğunluğunu erkekler oluşturuyor, ancak ezici bir çoğunlukla değil. LinkedIn kitlesi, çoğu üniversite mezunu olan ve hane halkı geliri ulusal ortalamanın üzerinde olan profesyonel Y kuşağı ile doludur.
Bu veri noktaları LinkedIn hedef kitlenizi belirlemek için sadece bir başlangıç noktasıdır. Diğer tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi, hedef kitlenizin kim olduğunu ve hangi içeriklerle etkileşim kurmaktan hoşlandıklarını bilmenin en güvenilir yolu kanalınızın analizlerine bakmaktır.
2. Eksiksiz Bir Profile Sahip Olun ve Güncel Tutun
Kime ulaşmaya çalıştığınızı öğrendikten sonra LinkedIn sayfanızı mümkün olduğunca güçlü olacak şekilde ayarlayın. Öncelikle, yüzünüzü gösteren net, yeni bir profil fotoğrafınız olsun, muhtemelen vesikalık tarzında bir fotoğraf. Bir şirket sayfası oluşturuyorsanız, profil fotoğrafı olarak logonuzu kullanmanızda sakınca yoktur. Ardından, göz alıcı bir profil başlığı resmi seçin. Göstermek istediğiniz çok şey varsa, burası basit bir fotoğraf kolajı için iyi bir yer olabilir. Başlığınız, içinde bulunduğunuz sektörü açıkça tanımlamalı ve ne yaptığınızı kısaca belirtmelidir. Ayrıntılar, özgün olması ve işinize olan tutkunuzu göstermesi gereken özetinizde yer alacaktır. İnsanlara daha fazlasını öğrenmek ve sizinle bağlantıda kalmak istemeleri için ilham verebileceğiniz yer burasıdır.
Bazı alanlarda içerik açısından yetersiz olsanız bile, profilinizin eksiksiz olması için olabildiğince çok profil bölümünü tamamladığınızdan emin olun. Bir şirket sayfası oluşturuyorsanız, içeriğinizi düzenlemeye yardımcı olması için mevcut sayfa sekmelerini kullanın.
3. İçeriğinize Odaklanın
LinkedIn, en son satışlarınızı sergileyeceğiniz ve sert satışlar yapacağınız bir yer değildir. Burası, birincil odak noktanızın yeni potansiyel müşterilerle boru hattını doldurmak ve profesyonel ilişkileri beslemek olacağı bir ağ oluşturma platformudur. En son ürünlerinizi yaratıcı, sahne arkası bir şekilde gösterebilirsiniz ancak satın almak için bir bağlantı göndermeyin. LinkedIn'i hedef kitlenizi eğitmek ve bağlantılar kurmak için kullanın. Satış yerine paylaşıma öncelik verin.
4. Nasıl Yapıldığını Görün
LinkedIn sayfanız için net bir vizyonunuz yoksa, LinkedIn Dizini'ndeki diğer şirket profillerine göz atın ve notlar alın. Diğer şirketlerin LinkedIn'i nasıl kullandıklarına bakmak da içeriğinizi planlamaya başlarken yaratıcı düşüncenizi besleyebilir.
Örneğin, Amazon'un şirket sayfası konumlar, açık pozisyonlar ve çalışanlar (profil oluşturmayı ve şirket sayfasına bağlantı vermeyi kabul edenler) dahil olmak üzere genel bakışını listeler. Amazon ayrıca şirket güncellemelerini yayınlamak, marka sadakati oluşturmak için etki hikayelerini paylaşmak ve insanları markaya bağlamaya yardımcı olan çalışanlarını öne çıkarmak için LinkedIn'i kullanıyor.
Four Seasons Hotels and Resorts, LinkedIn profillerinde markayı ve deneyimlerini hayata geçiren video içerikleri yayınladıkları bir "Life" sekmesi kullanıyor. "Life" sekmesindeki açılır menüde, insanlar LinkedIn'deki şirketi bir web sitesindekine benzer şekilde keşfedebiliyor.
LinkedIn'deki milyonlarca şirkete göz attığınızda, profil yapılarında ve içerik türlerinde birçok benzerlik göreceksiniz. Birçoğu çalışanları ve müşterileri arasında bir bağ kurmaya, olumlu etkilerini sergilemeye, gelecekteki çalışanlara başvurmaları için ilham vermeye ve şirket misyonunu destekleyen içerikler yayınlamaya odaklanır.
Sonuç
LinkedIn gönderi sıklığı içerik türüne ve hedef kitleye göre değişir. Örneğin, sektörünüzle ilgili uzun biçimli blog makaleleri paylaşıyorsanız, muhtemelen günde birden fazla yayınlamak istemezsiniz. Ancak, çeşitli içerik türleri paylaşıyorsanız, günde bir kereden fazla, ancak genellikle iki kereden fazla paylaşım yapmanızda sakınca yoktur.