Twitter'ın Yeni Adı "X": Markalar İçin Anlamı Nedir?

Elon Musk'ın 2022'de Twitter'ı satın alması ve ardından platformun "X" olarak yeniden adlandırılması birçok değişikliği beraberinde getirdi!

Elon Musk 2022 yılında Twitter'ı satın aldığını duyurdu. O zamandan bu yana platform, şirketin ikonik eski markasından önemli ölçüde ayrılan yeni bir isim, logo ve renk düzeni de dahil olmak üzere önemli değişikliklerden geçti. Artık 'X' olarak adlandırılan Twitter'da meydana gelen değişiklikler, birçok sosyal medya yöneticisi ve işletme sahibinin platformun geleceği ve bu durum durulana kadar akıntıya kapılmaya değip değmeyeceği konusunda açıklama arayışına girmesine neden oldu. X'te meydana gelen büyük değişiklikler ve bunun markanızın platformdaki sosyal medya varlığı için ne anlama geldiği hakkında bilmeniz gereken her şey.

 

Elon Musk, satın alınmasından bu yana Twitter'ı bir 'her şey uygulaması' haline getirme planlarıyla dalga geçti. Kısa bir süre sonra platformda önemli değişiklikler yapmaya başlaması uzun sürmedi. Bu değişiklikler arasında ünlüler ve fenomenler için sertifikalı mavi doğrulama rozetlerinin, ücretli üyelik Twitter Blue aracılığıyla herkesin doğrulanmış bir rozet satın alma seçeneğiyle değiştirilmesi de vardı. Değişiklikler ayrıca kullanıcıların ilgilendikleri konuları takip etmelerini sağlayan Konu etiketlerini de içeriyordu. Bu değişiklikler büyük tartışma konusu olurken, belirli haber sitesi Twitter hesaplarına eklenen 'hükümet destekli' etiketleri ve 'engelleme' özelliğini kaldırma planları gibi diğer önemli değişiklikler de büyük eleştiri topladı. Yine de hiçbir şey Twitter'ın artık 'X' olduğu duyurulduğunda yaşanan kadar büyük bir çılgınlık yaratmadı.

 

Elon Musk ilk olarak Nisan 2023'te sadece 'X' yazan bir tweet paylaştığında bir şeylerin değişeceğini ima etti ve devamında şu tweet'i paylaştı.

 

"Twitter'ın 22 Temmuz 2023'te artık X olacağını duyurdu."

 

Ertesi gün, sosyal medya platformunun geçici logosunun yayına gireceğini ve bildiğimiz ve sevdiğimiz geleneksel mavi kuş logosunun resmi olarak kullanımdan kaldırılacağını duyurdu.  Ünlülerden, markalardan ve sıradan kullanıcılardan gelen tepkilerin ardı arkası kesilmedi.

 

Değişiklikler İçerik Üreticileri ve Markalar için Ne Anlama Geliyor?

 

Twitter'ın, platformdaki değişiklikler nedeniyle önümüzdeki iki yıl içinde günlük 32 milyon kullanıcıya ulaşılacağı tahmin ediliyor ve bu kişilerin çoğu hedef kitlenizi içerebilir. Etkileşim ve büyümede bir düşüş fark ederseniz paniğe kapılmayın. Bununla birlikte, platformda daha az marka olması, daha az rekabet ve genellikle kalabalık olan bir ağda öne çıkmak için daha fazla fırsat anlamına da gelebilir. Mevcut kitlenizi beslemeye devam edin ve takipçilerinizi e-posta listeniz gibi sahip olduğunuz kanallara taşımanıza yardımcı olacak kampanyalar sunun.

 

Elon Musk'ın platform için planları var, bu nedenle değişikliklerin hala devam ettiğini varsayın. Beklenmedik durumlara hazırlıklı olun ve yine kitlenizi sahip olduğunuz e-posta listesi gibi daha güvenli kanallara taşımaya öncelik verin.

 

Twitter Blue, 2 saate kadar uzunlukta video yükleme seçeneği de dahil olmak üzere çeşitli avantajlara sahiptir. Twitter Blue aboneliğini zaten seçtiyseniz, bu yeni özellikleri test etmek ve platformda kitlenizle etkileşim kurma ve onları geliştirme yöntemlerinizi genişletmek için herhangi bir fırsat olup olmadığını görmek için harika bir zaman.

 

Yeni Adıyla X olan Twitter'daki Değişikliklere Uyum Sağlamanın 4 Yolu

 

‍1.Sosyal dinlemeye öncelik verin: Bu an, yeniden markalaşma konusundaki duyguları ve platformda markanızla nasıl etkileşimde bulundukları konusunda kitlenizle uyum içinde kalmak için harika bir fırsattır.

 

‍2.Topluluğa ve sohbete odaklanın: X'i kullanabileceğiniz en iyi şey, kitlenizle daha derin bir bağlantı ve topluluk duygusu geliştirmektir.

 

3.Yeni özellikleri test edin: X, son zamanlarda özellikle Twitter Blue üyeleri için birçok yeni özellik duyurdu. Yeni özellikleri takip ettiğinizden emin olun ve kitlenizle çevrimiçi etkileşim ve etkileşim kurma şeklinizi geliştirmenize destek olup olamayacaklarını görmek için bunları test edin.

 

‍4.Çabalarınızı diğer platformlara odaklayın: X'in etrafındaki toz duman dağılırken, Twitter'a harcadığınız zaman ve enerjiyi farklı platformlara yatırmak faydalı olabilir. X'teki stratejinizi basitleştirin ve çabalarınızı kullanabileceğiniz diğer platformlara yeniden odaklayın.

Sosyal Linkler

Bize Katılın