Movavi Video Editor Nedir? ve Nasıl Kullanılır?

Movavi, kullanıcı dostu post prodüksiyon için tasarlanmış bir video düzenleme yazılımıdır. Nasıl çalıştığına, ne kadara mal olduğuna ve özelliklerine bakalım!

Bir sonraki video projeniz için Movavi'yi denemek ister misiniz? Ne olduğunu, maliyetini, hangi özellikleri içerdiğini ve daha fazlasını öğrenin!

 

Movavi nedir?

 

Movavi Video Editor bir video düzenleme yazılımıdır. 2004'ten beri kullanılıyor ve verimli ve kullanıcı dostu olmasıyla gurur duyuyor. Normal video düzenleme özelliklerinin yanı sıra, düzenlemenizdeki bazı zorlukları ortadan kaldırmak için AI teknolojisinden yararlanıyor. Bu özellikleri daha sonra tartışacağız, ancak özetle Movavi'nin işi, işinizi kolaylaştırmaktır.

 

Movavi Video Editor, Movavi Photo Editor, Slideshow Maker, Screen Recorder ve daha fazlasını içeren daha geniş bir yazılım ailesinin parçasıdır.

 

Movavi yeni başlayanlar için uygun mu?

 

Movavi'deki arkadaşlar daha önce hiç video düzenlemeyi denemediyseniz bile, Movavi düzenleyicide 20 dakikadan kısa sürede ustalaşacağınızı iddia ediyor. Bu kulağa iddialı geliyor ancak bu söylemlerin nereden geldiklerini biliyoruz. iMovie, Clipchamp, Filmora ve CapCut gibi diğer yazılımlara benziyor ve bunlardan herhangi birini daha önce kullandıysanız, tanıdık bir uygulamadasınız demektir.

 

Movavi ayrıca modern bir video düzenleme yazılımından bekleyeceğiniz özellikler ve düzenleme araçlarıyla dolu. Filtreler, geçişler ve başlıklar gibi düzenlemeleri net bir şekilde uygulayabilirsiniz ve biraz daha derine inmek isterseniz, renk anahtarı, ağır çekim, renk ayarı ve daha fazlası gibi işlemler bulacaksınız.

 

Movavi profesyoneller için uygun mu?

 

Düşük giriş engeline rağmen Movavi, profesyonel düzeyde içerik sunma kapasitesinden daha fazlasına sahiptir. Hareket izleme ve AI arka plan kaldırma gibi özellikler, etkileyici işleme hızı ve önemli gecikme eksikliği gibi profesyonel video editörlerini mutlu edecektir. Elbette, yeni bir ekibe katıldığınızda muhtemelen Adobe Premiere Pro kullanıyorlardır ancak yeni şeyler denemenizi engelleyen hiçbir şey yok.

 

Movavi ücretsiz mi?

 

Movavi ücretsiz olarak indirilebilir ve kullanılabilir. Mac veya Windows cihazınızda web sitesine gidin ve ardından Ücretsiz İndir düğmesine tıklayın.

 

Bununla birlikte, Movavi'nin ücretsiz sürümünü kullanmak sınırlamalarla birlikte gelir. Bunlar arasında dışa aktarılan çekimlerinizdeki filigranlar, videolarınızdaki zaman sınırları ve yazılımın daha gelişmiş özelliklerinden bazılarına kısıtlı erişim yer alıyor. İdeal değil ancak herhangi bir nakit ayırmadan önce Movavi hakkında bir fikir edinmek istiyorsanız, ücretsiz sürüm iyi bir sıçrama tahtasıdır.

 

Movavi'nin fiyatı ne kadar?

 

Movavi aylık, yıllık veya ömür boyu olarak satın alınabilir. Standart aylık paket için 19,95 ABD doları ödeyerek Movavi Video Düzenleyici'ye, birazdan bahsedeceğimiz tüm zil, ıslık ve püf noktalarıyla birlikte erişebilirsiniz.

 

Plus paketi yıllık 178,95 ABD doları veya ömür boyu 222,95 ABD doları karşılığında kullanılabilir. Bu paket Movavi'yi yıllarca kullanmayı planlayan kullanıcılar için idealdir ve bazı bonus efekt paketleri içerir. Format dönüştürücü, disk yazıcı ve ekran kaydedici gibi ekstralar istiyorsanız, bunların tümü Movavi Suite Plus kapsamına girer.

 

Movavi'ye işiniz için ihtiyacınız varsa, endişelenmeyin. Tüm paketleri için yıllık ve ömür boyu paketler sunuyorlar.

 

Movavi'yi filigran olmadan kullanabilir misiniz?

 

Yukarıda bahsettiğimiz planlardan birine abone olursanız, Movavi'den filigran olmadan içerik dışa aktarabilirsiniz. Ekstra özelliklerin yanı sıra, insanların Movavi gibi yazılımlar için ödeme yapmasının nedenlerinden biri de budur, görünürde filigran olmadan profesyonel düzeyde video düzenleme isterler.

 

Movavi uygulaması var mı?

 

Movavi MacOS veya Windows için indirilebilir ancak dışarıdayken kullanabilir misiniz? Evet, kesinlikle kullanabilirsiniz. Apple kullanıcısıysanız Movavi'yi iPhone veya iPad için App Store'dan indirebilirsiniz. Ne yazık ki Android için mevcut değil.

 

Mobil uygulama indirme ve erişim ücretsizdir. Bununla birlikte, premium planlar ve ekstralar satın alınabilir, bunları masaüstü sürümünden ayrı olarak satın almanız gerekir, ikincisi için zaten ödeme yapmış olsanız bile. Mobil Movavi için ödemeler, seçtiğiniz katmana bağlı olarak aylık 1,99 ile 13,99 ABD doları arasında değişiyor.

 

Movavi videoları nereye kaydediyor?

 

Masaüstü sürümünü kullandığınızı varsayarsak, Movavi proje dosyalarını yerel sürücünüze kaydeder. Bir projeye başladığınızda, “Dosya” ve ardından “Projeyi Kaydet” seçeneğine tıklayın. Projeniz '\Videolarım\Movavi Screen Capture Studio\Projeler' içinde yer almalıdır. Uygun şekilde adlandırın ve ardından kaydedin. Projelerinizi başka bir yere kaydetmek isterseniz, 'Proje dosyalarını şuraya kaydet' seçeneğine tıklayın ve tercih ettiğiniz konumu seçin.

 

Ancak yukarıdaki seçenekler yalnızca projeyi kaydeder, medya dosyalarını tek tek kaydetmez. Tüm dosyaları birlikte kaydetmek isterseniz Taşınabilir Projeyi Kaydet'i seçin. Bu, projenizi farklı bir cihazda açabileceğiniz ve tüm varlıklarınız yüklenmiş ve kullanıma hazır olarak her zamanki gibi çalışacağı anlamına gelir.

 

Movavi'nin dezavantajları var mı?

 

Çok sayıda kullanıcı Movavi'yi seviyor ancak bazıları dosyalarını dışa aktarırken gecikmeyle ilgili sorunlar yaşadı. Bu herkes için geçerli değil gibi görünüyor ancak arada bir ortaya çıktığı göz önüne alındığında, akılda tutulmaya değer.

 

Bunun da ötesinde, bazı profesyonel video editörleri Movavi'nin kırpma seçeneklerini biraz fazla basit bulabilir. Klipleri önceden kırpamaz, kaydıramaz veya yuvarlayamazsınız, sadece bölebilir veya kırpabilirsiniz. Bu durum çoğu içerik oluşturucuyu rahatsız etmeyecektir ancak Premiere Pro gibi bir program kullanmaya alışkınsanız Movavi'nin kırpma özelliği bir dezavantaj olarak göze çarpabilir.

 

Movavi nasıl kullanılır?

 

Movavi'nin ana özelliklerini daha sonra ele alacağız ancak bunu yapmadan önce, nasıl kullanılacağını gözden geçirelim:

 

1.    Movavi'yi indirin ve/veya açın. Bu eğitim için masaüstünde çalıştığınızı varsayıyoruz. Movavi'nin ana sayfasına gidin ve Movavi Video Editor'ı indirin.

 

2.    Yeni bir proje açın, ardından medyanızı seçin. Yerel dosyalarınıza göz atabilir veya onları sürükleyip bırakabilirsiniz.

 

3.    Medyanızı uygun şekilde zaman çizelgesine ekleyin ve ardından düzenlemeye başlayın. Stil açısından Movavi, Premiere Pro gibi yazılımların yanı sıra daha önce bahsettiğimiz diğer yazılımlara da benzer. Bu sizin ilk video düzenleme rodeonuz değilse, bunların çoğunu tanıyacaksınız.

 

4.    Metin, geçişler ve efektler ekleyin. Ham çekimlerinizi özel bir şeye dönüştürmek için bu zamanı kullanın.

 

5.    Logolar ve altyazılar ekleyin. Düzenlemenizi tamamlarken, içeriğinizi daha erişilebilir hale getirecek alt üçte birlik kısımlar, altyazılar, logolar ve diğer şeyler hakkında düşünün.

 

6.    Projenizi kaydedin. Dışa aktarma formatı ve ince ayrıntılarla oynayın ve memnun kaldığınızda projenizi dışa aktarın. Bu aşamada içeriği doğrudan YouTube, TikTok ve daha fazlasına aktarabileceğinizi unutmayın. Movavi için ödeme yapmadıysanız, proje uzunluğunuz ve dışa aktarma seçenekleriniz sınırlı olabilir.

 

Movavi'nin temel özellikleri

 

Movavi'nin ne olduğunu, ne kadara mal olduğunu, artılarını ve eksilerini öğrendiğimize göre, şimdi bazı temel özellikleriyle bitirelim.

 

Düzenleme araçları

 

Bu yazı boyunca bahsettiğimiz gibi, Movavi'nin düzenleme paketi çok sayıda aracı bir araya getiriyor. Anahtar kareleme, hareket izleme, gürültü giderme, renk ayarlama ve daha fazlası var.

 

Yeşil ekran kullandıysanız çekimlerinize renk anahtarı ekleyebilirsiniz, ancak Movavi'nin en havalı düzenleme araçlarından biri yapay zekâ destekli arka plan temizleyicisidir. Geleneksel olarak Adobe Photoshop gibi programlardaki hareketsiz görüntü düzenlemeleriyle ilişkilendirilen bu araç, hemen hemen her videodaki arka planları kaldırır. Sonuçlar doğal olarak değişecektir, ancak daha uzun süre beklemeye hazırsanız, “Hassas” ayarı daha iyi sonuçlar verir.

 

Geçişler

 

Movavi'nin ücretsiz sürümü bile cömert miktarda geçiş sunuyor ve ücretli kullanıcılar için daha fazlası mevcut. Movavi'deki çoğu özellikte olduğu gibi, geçişler proje zaman çizelgenize sürüklenerek çekimlere dahil edilebilir.

 

Şablonlar

 

Movavi'nin şablon seçimi diğer düzenleme yazılımları kadar geniş değil ancak sizi meşgul etmeye yetecek kadar var. Ayrıca Thriller, Vintage ve daha fazlası dahil olmak üzere bir avuç LUT arasında gezinebilirsiniz.

 

Hızlı dışa aktarma

 

Filmora'ya benzer şekilde Movavi de hızlı bir dışa aktarma seçeneği sunuyor. Projeniz gürlemeye hazır olduğunda, en boy oranını gerektiği gibi ayarlayabilir ve doğrudan YouTube, TikTok, Vimeo veya Google Drive'a aktarabilirsiniz.

 

İşte Movavi Video Editor budur. Yeni başlayanlar için ideal ancak bir profesyonelseniz yine de göz atmaya değer, temellere dayalı, kullanıcı dostu bir yazılımdır. Ekibiniz farklı bir video düzenleme yazılımı tercih etse bile Movavi'yi deneyin, sizi şaşırtabilir.

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın