Pinterest Analitikleri Nasıl Kullanılır?

Pinterest Analytics, içerik performansınızı değerlendirir. En iyi Pin'leri analiz edip kitlenizin ilgi alanlarına odaklanmanıza yardımcı olur!

Pinterest Analytics'inizi nasıl okuyacağınızı ve anlayacağınızı bilmek, başarı için planlamanın önemli bir parçasıdır. Pinterest Analytics, dijital pazarlama stratejinizi bilgilendirmek için kitleniz ve en iyi performans gösteren içerikler hakkında bilgi sağlar. NOT EDİLMESİ GEREKENLER: Pinterest'teki bir İşletme Hesabından derinlemesine Pinterest Analytics'i görüntüleyebilirsiniz. Şu anda bir İşletme hesabınız yoksa, bu ölçümleri görüntüleyebilmek için Kişisel'den İşletme'ye geçmeniz gerekir. Web sitenizi sosyal hesaplarınızla birlikte talep ettiğinizde - Pinterest sizin ve siteniz için önemli analizleri çekebilir! Geçiş yapmak da ücretsiz!

 

Pinterest Analytics'te dört temel alanı ele alıyoruz

 

1.    Genel Bakış: Tüm Pinleriniz için organik, ücretli ve kazanılmış performansı görüntüleyin

2.    Hesap Analizleri: Pinterest'teki insanların içeriklerle nasıl etkileşime girdiğini ve etkileşim kurduğunu öğrenin

3.    En İyi Pinleriniz: Önümüzdeki aylar için sosyal medya ve içerik stratejinizi oluşturmak üzere en popüler Pinlerinizi değerlendirin

4.    Kitle Analizleri: Pinterest davranışlarına ve kalıplarına göre kitlenizin en çok ilgilendiği konuları belirleyin

 

Pinterest'te markanızı büyütmek için strateji oluşturmaya başlamak üzere Analytics "Genel Bakış" bölümünüzü inceleyin.

 

Pinterest Analytics'e Genel Bakış

 

"Analytics'e Genel Bakış "ınızı görüntülemek için sol üstteki "Analytics "e tıklayın ve başlamak için "Genel Bakış "ı seçin. Analytics'in "Genel Bakış" alt bölümü, Pin'lerinizin son 90 güne kadar olan performansını değerlendirmenize yardımcı olur. Kitlenizin en çok neyle etkileşim kurduğunu görmek için En İyi Pinlerinizi etkileşime göre filtreleyebilirsiniz.

 

Hesap Analizleri

 

Hesap bilgileri bölümünüz, hedef kitlenizin talep edilen hesaplarınızdan kaydetmekte oldukları içerikle nasıl etkileşim ve etkileşim kurduğunu belirlemenin en iyi yoludur. Size aşağıdakilerin tümünü gösterebilir:

 

·      Etkileşim oranı

·      Yakın çekim oranı

·      Bağlantı tıklama oranı

·      Kaydetme oranı

 

Bu oranlar, kitlenizin etkileşim kurduğu Pinler hakkında size genel bir bakış sağlayacaktır. Analitiğe Genel Bakış altında, bu genel hesap bilgileri görünümü göreceğiniz ilk şey olacaktır. Sol taraftaki tarih aralığınızı ayarlayın ve ardından içgörülere erişmek için açılır menüyü kullanın. En İyi Pinler bölümü, Pinterest'teki en iyi performans gösteren içeriğinize genel bir bakış sunar. En iyi Pinlerinizin aldığı gösterim, etkileşim, yakın çekim, bağlantı tıklaması ve kaydetme sayılarını gösterir. Bu, hangi Pinlerin kitlenizde yankı uyandırdığını belirlemenize yardımcı olur ve blogunuzda veya web sitenizde planlamak ve paylaşmak için ek yollar stratejisi oluşturmanıza yardımcı olur. Pazarlama stratejinizde odaklanacağınız temel içerik türlerini ve konuları belirlemek için bu bölümden öğrendiklerinizi kullanın.

 

Kitle Analizleri

 

Analytics, Genel Bakış'a ek olarak, Pinterest kalıplarına ve davranışlarına göre kitlenizde hangi konuların yankı uyandırdığını değerlendirmenize yardımcı olan Kitle Analizleri de sunar. Kitle Analizlerinize erişmek için sol üstteki "Analytics "e tıklayın ve Kitle Analizleri'ni seçin. Bu bölüm, son 30 gün için kategoriler ve ilgi alanları gibi nitel kitle bilgilerini görüntülemenizi sağlar. Bu bilgileri toplam kitleye ve etkileşimde bulunan kitleye göre filtreleyebilirsiniz.

 

Peki bu öğrendiklerinizle ne yapacaksınız?

 

Pinterest Analytics'inize erişebilmek ve yorumlayabilmek, ilgi çekici içerik oluşturma, bir strateji belirleme ve markanızı yükseltme konusunda sizi bir adım öne çıkarabilir! En çok ilgi gören içerikleri belirledikten sonra, bu öğrendiklerinizi markanız veya işletmeniz için hangi içerik türlerinin (makaleler, görseller, grafikler vb.) en iyi sonucu verdiğine uygulayabilirsiniz. Ayrıca, en fazla etkileşimi neyin sağladığını ölçmek için farklı içerik temalarını tanıtabilir ve test edebilirsiniz. Tüm mesele içeriğinizi periyodik olarak analiz etmek ve hedef kitlenize ve pazarlama hedeflerinize en iyi şekilde hizmet edecek şekilde değiştirmektir!

Sosyal Linkler

Bize Katılın