En Popüler Pinterest Kategorileri

Markanızı bu eşsiz platformda konumlandırın, hedef kitlenizi genişletin ve Pinterest'in sunduğu potansiyeli keşfedin!

Pinterest dikiz aynanızda görünüyorsa, bir kez daha düşünmenizin zamanı gelmiş demektir. Ayda 500 milyon kullanıcısı olan Pinterest, markanıza yeni bir kitle çekmek için büyük bir potansiyele sahip.

 

Pinterest'i Bu Kadar Özel Kılan Nedir?

 

Instagram ve Facebook gibi platformlar genellikle eğlence amaçlı gezinmek için kullanılırken, Pinterest kullanıcılarının çoğu uygulamayı akıllarında bir görevle açıyor. Bir şey arıyorlar, bu bir ürün, bir hizmet ya da sorularını yanıtlayacak bir bilgi olabilir. Sizin sunduğunuz şeyi arıyorlar!

 

Bu, Pinterest kullanıcılarını sunduğunuz şeyin aradıkları şey olduğuna ikna etmek için ekstra çaba sarf etmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Zaten ilgileniyorlar ve Pin'inizi bu şekilde buldular. Bir marka olarak, stratejik olarak hedef kitlenizin kolayca bulabileceği Pinterest'e layık içerikler oluşturmanız gerekir.

 

Pazarlamacılar Neden Pinterest Kullanıyor?

 

Pazarlamacılar kitlelerini genişletmek, çevrimiçi varlıklarını büyütmek, web sitelerine trafik çekmek ve dönüşümleri teşvik etmek için Pinterest'e yöneliyor. Ancak Instagram ve Facebook'ta organik kitle çekmek eskisi kadar kolay değil. İlgili kitlenin önüne çıkmak için hem reklam tarafında hem prodüksiyon tarafında çok fazla para harcamak istemeyen  marka sahipleri, daha fazla kişiye ulaşmak ve hatta bu süreçte para kazanmak için Pinterest'e yönelebilir.

 

Üstelik bu kitle hiç de küçük değil! Ocak 2023 itibariyle Pinterest, dünya çapında kullanılan en büyük 8. sosyal medya platformu. Pinterest'i sosyal medya stratejinize ekleyerek, potansiyel müşterilerle birden fazla kanalda buluşuyorsunuz ve bu da daha fazla görünürlük sağlıyor.

 

En Popüler Kategoriler

 

En başarılı Pinterest kategorileriniz, işinizle en alakalı olanlar olacaktır. Aşağıdaki Pinterest kategorileri, şu anda Pinterest'teki tüm sektörlerde en popüler olanlardan bazılarıdır. Pinterest işletme hesabınızdaki analiz sekmesine giderek ve tüm Pinterest kullanıcıları için kitle analizlerini veya kullanıcıların aktif olarak ne aradığını görmek için trends.pinterest.com adresini tıklayarak gerçek zamanlı olarak güncellenen listeyi bulabilirsiniz.

 

1.   Ev Dekorasyonu

 

Pinterest kullanıcıları ev dekorasyonu ve iç tasarım ihtiyaçları için bu kategoride arama yapıyor. Tüm Pinterest kullanıcılarının %69'u bu kategoriyle ilgileniyor. Ayrıca 2020 yılında ev dekorasyonu ile ilgili panolarda %36'lık bir artış oldu.

 

2.    Yiyecek ve İçecek

 

Bazı kullanıcılar yeni tarifler bulmak için Pinterest'e yönelirken, bazıları da saatlerce süslü gıda ürünlerini inceliyor. Pinterest kullanıcılarının yarısından fazlası, tam olarak %59'u, bu kategoriyi ilginç buluyor.

 

Pinterest'in kitlesinin yaklaşık %60'ı kadın olsa da, Yiyecek ve İçecek erkek kullanıcılara ulaşmak için en iyi Pinterest kategorilerinden biri.

 

3.    Sanat

 

Bu kategori, müzelerden sanat malzemeleri önerilerine, çizim tekniklerinden nasıl yapılıra ve çarpıcı sanat ilhamlarına kadar sanatla ilgili her şeyin bir koleksiyonudur. Sanatçılar bu kategoriyi çalışmalarına görünürlük kazandırmak için kullanabilir. Veriler, tüm Pinterest kullanıcılarının %57'sinin bir kategori olarak Sanat ile ilgilendiğini gösteriyor.

 

4.    Güzellik

 

Kullanıcılar bu kategoriyi makyaj ve saç eğitimlerinin yanı sıra bir dahaki sefere kuaföre gittiklerinde stilistlerine gösterebilecekleri ilham verici resimler bulmak için kullanıyor. 2020 yılında güzellikle ilgili panolarda %44'lük bir artış yaşandı ve Pinterest kullanıcılarının %53'ü Güzellik kategorisiyle ilgileniyor.

 

5.    Kendin Yap ve El Sanatları

 

Bir sonraki ev geliştirme ya da el işi projelerinde ilham (ve biraz da rehberlik) almak isteyenlerin başvurduğu yer burası. Araştırmalar, DIY yapanların %41'inin fikir almak için Pinterest'e yöneldiğini ve tüm kullanıcıların %53'ünün DIY ve Crafts Pinterest kategorisiyle ilgilendiğini ortaya koyuyor.

 

6.    Eğitim

 

Öğretmenler ve evde eğitim veren ebeveynler, çocuklar için eğlenceli, eğitici aktiviteler için bu kategoriye yöneliyor. Bu kategori tüm Pinterest kullanıcılarının %50'sini çekiyor.

 

7.    Eğlence

 

İlham verici, motive edici veya komik olsun, alıntılar Pinterest'te büyük ilgi görüyor ve bu da bu kategoriyi eğlence markalarının reklam vermesi için mükemmel bir kategori haline getiriyor. Pinterest kullanıcılarının yüzde kırk sekizi Eğlence kategorisiyle ilgileniyor.

 

8.    Kadın Modası

 

Kadın modası kategorisinin moda markaları için mükemmel olduğunu söylemeye gerek yok. Kullanıcılar en son trendleri takip etmek, kıyafet planlamak ve yeni stiller keşfetmek için bu kategoride arama yapıyor. 2020'de kadın modasıyla ilgili panolarda %95'lik büyük bir artış oldu ve tüm Pinterest kullanıcılarının %47'si Kadın Modası kategorisiyle ilgileniyor.

 

9.    Tasarım

 

Bu kategori, iş ve reklam, logo ve kimlik, web ve uygulamalar, ambalaj/etiket ve kitap/dergi tasarımını kapsayan içeriklerin bir karışımıdır. Bu geniş çeşitlilikteki kategori Pinterest kullanıcılarının %47'sinin ilgisini çekmektedir.

 

10. Spor

 

Bu kategori sportif olan her şeyle doludur. Markanız spor, fitness veya açık hava ile ilgiliyse bu kategoriye yönelmek için harika bir yer. Spor ve atletizmle ilgili Pinler Pinterest kullanıcılarının %44'ünün ilgisini çekiyor.

 

Pinterest Kategorileri Nerede Bulunur?

 

Markanızla ilgili en popüler Pinterest kategorilerini bulmak için analiz sekmenize gidin ve açılır menüden 'Kitle Analizleri'ne tıklayın. Sayfanın üst kısmına yakın bir yerde 'Tüm Pinterest kullanıcıları' adlı bir sekme olacaktır. Sekmeye tıklayın ve tüm Pinterest kullanıcıları için en iyi performans gösteren kategorileri görün.

 

Bunun hemen solunda, başlığı işletmenizin adı olan bir sekme bulacaksınız. Bu sekme, bireysel kitleniz için en popüler Pinterest kategorilerini ve verilerini gösterir.

 

Pinterest'i bir süredir kullanıyorsanız, muhtemelen hedef kitleniz hakkında işletme sekmenizdeki Pinterest kategorilerini ve ilgi alanlarını kullanmak için yeterli veriye sahip olacaksınız. Pinterest'te yeniyseniz, Pinlerinizi oluşturmaya devam edin ve verilerin toplanması için biraz bekleyin. Yakında orada olacak.

 

'Tüm Pinterest kullanıcıları' sekmesi, yeni başlayan markalar için en iyi seçenektir. Tüm Pinterest kullanıcıları için en iyi performans gösteren kategoriler arasında gezinin ve markanızla en alakalı olanları seçin. Bu listeye sahip olduğunuzda, kategorinin en popüler ilgi alanlarının bir listesini görmek için her kategoriye tıklayabilirsiniz. Örneğin, 'Ev Dekorasyonu' kategorisindeki ilk üç ilgi alanı şunlardır:

 

·      Duvar

·      Oda dekoru

·      Dış

 

Bu Pinterest kategorilerini ve ilgi alanlarını kullanarak hedef kitlenizin ilgisini çekecek panolar oluşturabilirsiniz.

Sosyal Linkler

Bize Katılın