Pinterest Reklamcılığı

Pinterest reklamları ile markanızı hedef kitlenize tanıtın ve satışlarınızı artırın. Reklam stratejileri ve hedef odaklı kampanyalar ile başarıya ulaşın!

Markanızı pazarlamak için Pinterest reklamlarından yararlanmıyorsanız, kitlenizi oluşturmak ve satışlarınızı artırmak için altın bir fırsatı kaçırıyorsunuz demektir. Pinterest reklamları, içeriğinizle veya ürünlerinizle zaten ilgilenen kişilere ulaşmak için mükemmel bir yer.

 

İnsanlar öğrenmek, alışveriş yapmak ve plan yapmak için her gün Pinterest'te arama yapıyor. En önemlisi, harekete geçmeye hazırlar. Zaten bir ürün satın almak, bir blog yazısı okumak vb. istedikleri için arama yapıyorlar.

 

Hedefli reklamlar, içeriğinizi zaten ilgilenen ve harekete geçmek için can atan kişilere sunar. Herhangi bir sosyal medya pazarlama stratejisine mükemmel bir ektir.

 

Pinterest Reklamları Neden Kullanmalısınız?

 

Pinterest Reklamları normal Pinlere benzer ancak biraz daha baharatlıdır. Daha fazla olan nedir? Bu reklamlar Pinterest'in arama sonuçlarında ekstra dikkat çeker, bu da markanıza daha fazla göz atılması anlamına gelir.

 

Çoğu sosyal medya platformu insanları diğer insanlarla buluşturmak için kullanılırken, Pinterest insanların ürün alışverişi yapmak, proje planlamak ve hatta belirli bir ilgi alanını araştırmak için akın ettiği görsel bir keşif motorudur. Pinterest akışları, web sitelerine bağlantı veren, infografikler, alışveriş yapılabilir ürünler ve çok daha fazlasını paylaşan Pin'lerle dolup taşıyor.

 

En çok yapılan Pinterest aramalarının %97'sinin markasız olduğu bildiriliyor. Bu da kullanıcıların yeni fikirlere ve ürünlere açık olduğu anlamına geliyor. İlham almak için oradalar. Siz de onlara ilham vermek için oradasınız. Pinterest reklamları, hedef kitlenizi bulmanın ve kararlarını vermeden önce onlara tam olarak aradıkları ürün veya hizmeti göstermenin mükemmel bir yoludur.

 

Jonas Paul Eyewear, satışları artırmak için Pinterest reklamlarını başarıyla kullanan bir şirkete harika bir örnek. Sipariş değerinde %65 artış elde etmek için ilgi alanı hedefleme ve ilham verici reklam öğeleri kullandılar. Kampanyaları tamamlandıktan sonra, web sitesi trafiğinin %90'ının Pinterest'ten geldiğini gördüler. Gözlük satın almak isteyen Pinterest kullanıcılarından oluşan bir kitle olduğunu biliyorlardı ve bu kitleyi bulup para kazanmak için Pinterest reklamlarından yararlandılar. Siz de aynı şeyi yapabilirsiniz!

 

Pinterest'in Hedef Odaklı Reklam Platformunu İşletme ve Marka Hedeflerinizi İlerletmek için Nasıl Kullanabilirsiniz?

 

Reklamınızdan elde etmek istediğiniz sonuçlar, işletme hedeflerinize bağlı olacaktır. Örneğin, web sitenize belirli miktarda trafik çekmek, belirli sayıda satış elde etmek veya Pin'inizin görünürlüğünü artırmak isteyebilirsiniz.

 

Başarılı Pinterest reklamları yayınlamanın ilk adımı, işletmeniz için sosyal medyayı kullanarak hangi sonuçları elde etmeye çalıştığınızı düşünmektir. Bir topluluk oluşturmak, daha fazla erişim elde etmek veya satışları artırmak mı istiyorsunuz?

 

Pinterest, hedef odaklı bir reklam platformuna sahiptir. Pinterest'te bir reklam oluşturduğunuzda, bu üç kampanya hedefinden birini seçmeniz istenir:

 

·      Farkındalık Oluşturun: Daha fazla kişinin markanızı keşfetmesine yardımcı olun VEYA daha fazla video görüntülemesi elde edin

 

·      Dikkat Çekin: Pinterest reklamınız için daha fazla tıklama alın

 

·      Dönüşümler elde edin: İnsanları web sitenizde işlem yapmaya yönlendirin VEYA alışveriş reklamlarıyla ürün envanterinizi tanıtın

 

Kampanyalar, Pinterest'in Kampanya yapısının en üst seviyesidir. Reklamları ve reklam gruplarını barındırdıkları için Pinterest'te reklam vermeye başlamadan önce bir Kampanya oluşturmanız gerekir. Bunu yaptıktan sonra, Kampanyanızı düzenleyebilir veya çoğaltabilirsiniz.

 

Reklam grupları yalnızca reklam koleksiyonunuzu barındırmakla kalmaz, aynı zamanda reklamlarınızın Pinterest'te nerede görüntüleneceğini seçebileceğiniz yerdir. Ayrıca bütçenizi, teklifinizi, yayın tarihlerinizi ve reklam hedeflemenizi ayarladığınız yerdir ve farklı bölgeleri, ürün/hizmet gruplarını ve kitleleri ele almanıza olanak tanır.

 

Bu hedeflerin satış hunisini nasıl taklit ettiğine dikkat ettiniz mi? Her kampanya hedefi için aynı anda bir reklam yayınlayarak satış hunisinin her aşamasına saldırabilirsiniz.

 

Pinterest Reklamı Nasıl Oluşturulur?

 

Pinterest reklamı oluşturmak için platformda bir işletme hesabınızın olması gerekir. Ayrıca, ürün ve hizmetlerinizi barındırdığınız bir web sitesi gibi kullanıcıları yönlendirebileceğiniz bir yere ihtiyacınız olacak.  

 

Pinterest'te bir reklam oluşturmanın ilk adımı hedefinizi seçmektir. Bunu belirledikten sonra, sıra reklamlarınızı tanımladığınız hedef kitleye yönelik olarak hedeflemeye gelir. Alıcı personalarınız varsa, şimdi onları referans olarak çıkarmanın tam zamanı.

 

İşte Pinterest'in sağladığı hedefleme kategorileri:

 

·      Pinterest İlgi Alanları Hedeflemesi

·      Pinterest Anahtar Kelimeler Hedeflemesi

·      Pinterest Demografik Bilgiler Hedeflemesi

·      Pinterest Yerleştirmeler Hedeflemesi

·      Pinterest Genişletilmiş Hedefleme Seçenekleri (kitle hedefleme/yeniden hedefleme)

 

Pinterest İlgi Alanları Hedeflemesi: En iyi uygulamalar, hedef kitlenizde yankı uyandıracak üç temel ilgi alanı seçmektir.

 

Pinterest Anahtar Kelimeler Hedeflemesi: Sektörünüzde hangi anahtar kelimelerin en iyi performansı gösterdiğinden emin değil misiniz? Pinterest'in anahtar kelime aracı, yaygın Pinterest aramalarına dayalı anahtar kelimeleri keşfetmenize yardımcı olabilir. Anahtar kelimeler, arama motoru alternatiflerinden daha geniş görünebilir, ancak ilgi alanlarıyla birlikte kullanıldıklarında güçlü hedefleme araçlarıdır.

 

Pinterest Demografik Bilgiler Hedeflemesi: Demografi konusunda Pinterest, kullanıcıların ürün veya hizmetlerinin yaş sınırı gibi demografik kısıtlamaları olmadığı sürece demografilerini sınırlamaktan kaçınmalarını önerir.

 

Pinterest Yerleştirmeler Hedeflemesi: Pinterest reklamlarını çeşitli biçimlerde oluşturabilirsiniz. Biçim kullanılabilirliği, seçtiğiniz marka hedefine bağlıdır.

 

·      Statik Reklamlar: Bu reklam, markanızı veya ürünlerinizi öne çıkan tek bir görselle göstermek için en iyisidir.

 

·      Video Reklamlar: Nasıl yapılır ve markanız hakkında hikayeler anlatmak için en iyisidir (satışları artırmak için de harikadır).

 

·      Uygulama Yükleme Reklamları: Kolay yükleme düğmesini kullanarak uygulama indirmelerini artırmak için en iyisidir.

 

·      Karusel Reklamlar: Bunu birden fazla ürün için veya birden fazla özelliği göstermeniz gerektiğinde kullanın. Karuseldeki her kart farklı bir ürün veya özellik gösterecektir.

 

·      Alışveriş reklamları: Ürününüzün satış noktalarını göstermek için en iyisidir.

 

·      Koleksiyon Reklamları: Bu format, tüketiciyi markanızla tanıştırmak için birden fazla ürünü gösteren sürükleyici bir reklam deneyimi sağlamak üzere büyük bir kahraman varlığı üç ikincil varlıkla birleştirir.

 

·      Fikir İğneleri: Video, seslendirme, görseller ve metinle hikaye anlatımı için idealdir.

 

Pinterest Kitle Hedefleme: Genişletilmiş hedefleme seçenekleri için, kampanyanıza uygulamadan önce kitleyi oluşturmanız gerekir. Dört kitle türü arasından seçim yapabilirsiniz:

 

·      Web Sitesi Ziyaretçileri: Bu seçenek web sitesi ziyaretçilerinizi yeniden hedefler.

 

·      Etkileşim Kitlesi: Pinlerinizle etkileşim kuran kitle.

 

·      Müşteri Listesi: Bu seçenek müşteri adayı listenizi yüklemenizi ve hedeflemenizi sağlar.

 

·      Actalike Hedefleme: Mevcut hedef kitle listelerinize benzer şekilde davranan kullanıcılar.

 

Kampanyanızı ve reklam grubunuzu ayarladıktan sonra, sıra tanıtmak istediğiniz Pinleri seçmeye gelir. Mevcut Pinleri tanıtmak veya yalnızca reklamlarınız için yeni Pinler oluşturmak arasında seçim yapabilirsiniz. Mevcut Pinleri kullanıyorsanız, bunların tanıtılabilmesi için panolarınızdan birine kaydedilmiş olması gerekir. Pinlerinizi yeni bir kampanyada veya mevcut bir kampanyada tanıtabilirsiniz.

 

Ne kadar çok Pinterest reklamı yayınlarsanız, hedef kitlenizi ve platformda nasıl davrandıklarını o kadar iyi anlarsınız. Analizlerinizi ve reklam performansınızı incelemek, Pinterest kitlenizde güçlü bir yankı uyandıran hedeflenmiş içerikle daha da iyi reklamlar oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

 

Peki, ne için bekliyorsunuz? Ne kadar erken başlarsanız, marka hedeflerinize o kadar çabuk ulaşırsınız ve bu hedefleri aşarsınız.

Sosyal Linkler

Bize Katılın