Pinterest'ten Nasıl Para Kazanılır?

Pinterest üzerinden ilgi çekici içerik ve etkili affiliate pazarlama stratejileriyle bu dijital platformda gelir para kazanmanın yollarını keşfedin!

Küçük işletmeler günümüzde ürün pazarlaması yaparken eskiden yaşadıkları zorlukların çoğu ile artık karşılaşmıyorlar. Küçük işletmelerin ürünlerini müşterilerine ulaştırması artık daha kolay ve bu kolaylığın büyük bir kısmı sosyal medya tarafından sağlanıyor.

 

Muhtemelen sosyal medyanın marka bilinirliğinizi nasıl olumlu yönde etkileyebileceğinin farkındasınızdır ancak Pinterest gibi sosyal medya platformlarının küçük işletmelerin satış yapmasına da yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?

 

Şu anda dünya çapında 3,6 milyardan fazla insan sosyal medya kullanıyor ve bu sayı giderek artıyor. Dahası insanların %54'ü ürünleri araştırmak için sosyal medya platformlarını kullanıyor. Bu rakamlar genç kullanıcılarla sınırlı değil; Z kuşağı ve Y kuşağı kullanıcılarının %77'si sosyal medya üzerinden alışveriş yaparken, Baby Boomers kuşağının %23'ü de sosyal medyayı kullanıyor.

 

Pinterest Ürün Pinleri ile Nasıl Satış Yapılır?

 

Pinterest, Ürün Pinlerini zengin Pinler olarak tanımlar ve bunlar, eklenmiş meta veriler ve onları alışveriş yapılabilir kılan özel biçimlendirmeye sahip normal Pinlerdir. Ürün Pinleri, tarayıcılara ürününüzün en güncel fiyatını, stok durumunu, başlığını ve açıklamasını göstermek için web sitenizden veri çeker.

 

Hatta Pinterest, belirli bir ürün iyi performans gösteriyorsa Ürün Pinlerini "En Çok Satan" veya "Popüler" olarak işaretler. Ürün Pinleri, Tanıtılan Pinlerden (veya Pinterest reklamlarından) farklıdır çünkü Pinlerinizi yalnızca alışveriş yapılabilir hale getirir. Sponsorlu Pinler içeriğinizin hedef kitlenize gösterileceğini garanti eder.

 

Ürün Pinleri oluşturmak için öncelikle kullanıcıların ürünlerinizi satın alabileceği bir e-ticaret sitesine ihtiyacınız vardır. Ürün Pinleri kullanıcıları doğrudan sitenizin ürün listesine götürür. Ürün pinlerini web sitenizde veya katalogları kullanarak yapabilirsiniz. Her iki yöntem için de talimatlar Pinterest'in yardım sayfasında bulunabilir.

 

Pinterest'te Tatil Satışları Oluşturmak için Fikirler

 

Pinterest'te tatil kampanyaları yürütmeyi planlıyorsanız (ipucu: yürütmelisiniz) şimdi başlamanın tam zamanı. Pinterest'te reklam vermeye sezonun başlarında başlayan markalar, satışlarda +%6 artış ve 4,7 kat daha fazla dönüşüm elde ediyor.

 

Şimdi farkındalık ve dikkate alma kampanyalarıyla başlamak, ardından Kasım ayında bir dönüşüm kampanyası başlatmak isteyeceksiniz. Erken başlasanız bile, kısıtlı bir bütçeniz yoksa reklam harcamalarınızı Aralık ayına kadar sürdürün. Bütçe kısıtlamalarıyla karşı karşıyaysanız, sitenizi ziyaret ederken sepete ürün eklemiş olan kullanıcılara ulaşmaya odaklanan bir katalog dinamik yeniden hedefleme kampanyasının yanı sıra pin'lerinizle etkileşim kurmuş kullanıcılar için bir yeniden hedefleme dikkate alma kampanyası kullanın.

 

Aşağıda, başlamanız için bazı tatil içeriği ipuçları yer alıyor:

 

Stok doldurucuları paylaşın

 

Envanterinizde normalde hediye malzemesi olmayacak bazı ürünler olabilir. Günlük ürünlerinizi çorap doldurucu olarak sunarak tatil havasıyla paylaşın. Bir çorabı bu ürünlerle doldurun veya hedef kitlenizden bir kişinin çorabındaki ürünü alıp hemen kullandığını gösteren bir resim gösterin.

 

Hediye Rehberleri Oluşturun

 

Pinterest hediye rehberleri için bir merkezdir. Hedefli hediye rehberleri oluşturarak kullanıcıların kelimenin tam anlamıyla satın alacakları ürünleri aradıkları bir platformun gücünden yararlanın. Bunlar standart hediye rehberleridir ancak hedef kişileriniz için hediye rehberleri oluşturarak yaratıcı olabilirsiniz:

 

·      Kadınlar için hediye rehberi

·      Erkekler için hediye rehberi

·      Çocuklar için hediye rehberi

·      Ağaç altı için hediyeler

 

Önemli olan, hedef kitlenin satın almak istediklerine uygun ürünler sunan bir hediye listesi oluşturmaktır.

 

Tatil Temalı CTA'lar Kullanın

 

İğnelerinizde tatil temalı CTA'lar kullanarak iğnelerinize aciliyet hissi katın. Bu, tatil alışverişini tarayıcınızın zihninin en üstünde tutmaya yardımcı olur. Ayrıca, daha önce hediye olarak düşünmemiş olsalar da CTA, beğendikleri ve tasarruf ettikleri bir pin için yeni bir ilgi uyandırabilir. İşte dikkate alınması gereken bazı CTA'lar:

 

·      Bir hediye verin...

·      Hediye Vermeye Başlayın

·      Mükemmel Hediyeyi Teslim Edin

·      Tatil Koleksiyonunu Satın Alın

·      Tatil Tasarım Unsurlarını Kullanın

·      Görüntülerinizdeki kırmızıları, yeşilleri ve parlak şeyleri ortaya çıkarmanın tam zamanı.

 

Pinlerinizi belirgin bir şekilde tatil temalı yapın. Ayrıca, ürünlerinizin bir ağacın altında fotoğraflarını çekerek, ürünlerinizi bir hediye olarak açılırken filme alarak veya hatta ürünlerinizin Noel Baba'nın çantasından taştığı eğlenceli bir tasarım oluşturarak videolara ve fotoğraflara tatil öğeleri ekleyebilirsiniz.

 

Anahtar Kelimeleri Unutmayın

 

Pinlerinizi tatil temalı anahtar kelimelerle optimize edin ancak herhangi bir anahtar kelime seçmeyin. Ürününüzü satın alma olasılığı en yüksek olan kişileri düşünün ve ilgili anahtar kelimeleri seçin. Örnekler şunları içerir:

 

Annem için hediyeler

Çiftler için hediyeler

En iyi arkadaşlar için hediyeler

En iyi öğretmen hediyeleri

Gizli Noel Baba hediye fikirleri

 

Unutmayın, Pinterest tatil kampanyalarınızı başlatmanın tam zamanı!

Sosyal Linkler

Bize Katılın