Reels Algoritması Nasıl Çalışır?

Reels hazırlarken instagram algoritma kurallarına uymak önemlidir. Eğlenceli, kısa ve dikkat çekici içerik videoları oluşturarak başarı elde edebilirsiniz!

Instagram, popüler sosyal içerik formatlarını kendi platformuna uyarlama konusunda bir beceriye sahiptir ve Reels bunun en iyi örneğidir. Instagram Reels, TikTok'a benzer şekilde çalışır ve en fazla 90 saniye süren kısa biçimli videolar.

 

Platformlar benzer bir içerik yapısı izlediğinden, birçok içerik oluşturucu TikTok içerik stratejilerini ve içeriğin kendisini Instagram Reels'a uyguluyor. Instagram'ın nihai hedefinin benzersiz içerikle zengin, ilgi çekici ve değerli kullanıcı deneyimleri sağlamak olduğunu göz önünde bulundurarak, Reels'lara TikTok'un ikiz kardeşi gibi davranmak en iyi sonuçları vermeyebilir.

 

Ayrıca Instagram, platformunun her bölümü için farklı bir algoritma kullanır ve Instagram Reels algoritması kendi başına bir canavardır. İşte bilmeniz gerekenler.

 

Reels Algoritmasını Anlamak

 

Her şeyden önce, Reels içeriğinizden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, TikTok'tan yeniden yayınlamayın. Evet, kullanışlıdır ancak Reels algoritması filigranlı içeriği sizi takip etmeyen kullanıcılara göndermez. Bununla birlikte, TikTok'lar oluşturuyorsanız ve bunları takipçileriniz için yeniden yayınlamak istiyorsanız, yapabilirsiniz, ancak bunun erişiminizi ve kitlenizi büyütmek için pek bir şey yapmayacağını bilin.

 

Reels Algoritması İçeriği Nasıl Sıralıyor?

 

Reels algoritması içeriği üç faktöre göre sıralar: kullanıcı etkinliği, içerik oluşturucu etkinliği ve Reels'ın içeriği. 

 

1.    Kullanıcı Etkinliği

 

Kullanıcı etkinliği, bir kullanıcının son zamanlarda hangi Reels'larla etkileşime girdiğini ve \ kullanıcının bir içerik oluşturucu ile etkileşim geçmişini (bu sizsiniz!) kapsar. Reels hakkındaki bilgiler ses parçasını, video anlayışını ve popülerliği içerir. Kullanıcı etkinliği en önemli sinyaldir, bu nedenle en önemli önceliğiniz izleyicilerin Reels'larınızı tamamen izlemelerini, beğenmelerini ve kendi reels'larını oluşturmak için sese tıklamalarını sağlamak olmalıdır.

 

2.    Reels'ların İçeriği

 

Reels'ların temel amacı eğlendirmektir ancak içeriğin kaliteli olduğundan emin olmak istersiniz. Örneğin, popüler ses parçaları gibi trend olan Reels'lar.

 

Bir kapak fotoğrafı kullanmak, Reels'larınızın akışınızın estetiğine uymasına yardımcı olacaktır. Reels'larınızda metin kullanabilirsiniz, ancak görüntünün çok büyük bir kısmını metinle kaplamak erişiminize zarar verecektir. Etrafında kenarlık olan Reels'ları yayınlamaktan da kaçınmalısınız.

 

3.    Oluşturucu Bilgileri

 

İçerik oluşturucu bilgileri, diğer kullanıcıların paylaşımı yapan içerik oluşturucu ile nasıl etkileşime girdiğidir. Dolayısıyla, içerik oluşturucu bir videoda daha fazla etkileşime sahipse, içeriği büyük olasılıkla daha üst sıralarda yer alacaktır.

 

Algoritma, kullanıcıların ilgisini çekebilecek Reels'ları buluyor, ardından en çok beğenileceğini tahmin ettikleri şeyleri koyarak onları sıralıyor. Instagram, algoritmanın eğlenceli içerik oluşturdukları sürece daha küçük içerik oluşturucuları desteklediğini de belirtiyor.

 

Instagram, yaratıcı olmayı ve Instagram müzik kütüphanesindeki müzikleri ya da Reels'te oluşturulan orijinal sesleri kullanmayı öneriyor.

 

Instagram'ın Feed'i kullanıcıların halihazırda takip ettiği hesaplarla sınırlı olduğundan hashtag'ler kullanıcıların içerik keşfetmesine ve takip edecekleri yeni hesaplar bulmasına yardımcı oluyor.

 

Yüksek Kaliteli Reels'lar Nasıl Oluşturulur?

 

Instagram ana akışına gidip "+" işaretine tıkladıktan sonra en alttaki Reels sekmesine giderek Reels'e erişin. Kendi çekimlerinizi yükleyebilir veya Instagram'ın kamerasını kullanarak kayıt yapabilirsiniz. Kayıt yapmak için kamerayı açın ve Reels'lar simgesine tıklayın.

 

Müziğinizi ve istediğiniz video uzunluğunu seçerek başlayın. Belirli bir trend sesi kullanmak istiyorsanız, onu arayabilir ve "sesi kullan" düğmesine tıklayabilirsiniz. Ardından, çekimlerinizi kaydedin veya yükleyin. Instagram'da kayıt yaparken, gerektiği kadar başlatıp durdurabilir ve net geçişler için "hizala" düğmesini kullanabilirsiniz. "Makas" düğmesini kullanarak klipleri kırpabilirsiniz.

 

Reels'lara seslendirme ile altyazı eklemek, Reels'ınızı hedef kitleniz için erişilebilir kılar. Kullanıma hazır olduğunda, film rulonuzdan bir fotoğrafla bir kapak fotoğrafı oluşturun. Reels'lar videonuzdaki fotoğrafları otomatik olarak yakalar, ancak bunlar daha düşük kalitede olma eğilimindedir.

 

Profesyonel ipuçları

 

Unutmayın, Reels algoritması eğlenceli içeriklere öncelik verir. Bunu akılda tutarak, mevcut düzenleme özellikleriyle yaratıcı olmak Reels'inizin başarısı için hayati önem taşır.

 

1.    Ses Kullanın

 

Platform, kullanıcıları kaydırmaya devam ettirmek için Reels'lar kısa tasarlanmıştır. Bir sonraki videoya geçmeden önce izleyicilerinizin dikkatini çekmek için yalnızca birkaç saniyeniz vardır. İlginç, trend bir şarkı seçmek, ilgilerini çekecek kadar uzun süre izlemelerini sağlamak için harika bir yoldur. Ayrıca, trend sesleri kullanmak, içeriğinizi bu sesleri arayan kullanıcıların önüne çıkarır.

 

2.    Efektler Ekleyin

 

Reels'larınızı oluştururken ve düzenlerken, kullanıcılar ve Instagram tarafından tasarlanan bir dizi özel efekte erişebilirsiniz. Mesajınızı iletmek için bir dakika veya daha az süreniz olduğundan, efektler ihtiyacınız olanı kelimeler olmadan paylaşmanın harika bir yoludur. Örneğin, bir videonun konusunun çılgınca olduğunu göstermek için sallama efektini kullanabilirsiniz.

 

3.    Hızı Ayarlayın

 

Dudaklarınız sesle eşleşmezse, Reels'ınız özensiz görünecektir. Videonuzun hızını sesinizin akışına uyacak şekilde değiştirebilirsiniz. Hareketlerinizi sesle uyumlu hale getirmek, profesyonel görünümlü bir Reels oluşturmanın anahtarıdır.

 

Özetlemek gerekirse, Instagram Reels algoritması hedef kitlenizi eğlendirecek içerikler oluşturmakla ilgilidir. Hedefiniz zaten bu olduğuna göre, Instagram Reels'da başarılı bir sosyal kampanya yürütme yolundasınız demektir.

Sosyal Linkler

Bize Katılın