Reels Yayınlamak Etkileşimi Artırır mı?

Instagram Reels, etkileşimi artırmak ve takipçi sayısını artırmak için güçlü bir araç olabilir. Ancak, sadece Reels yayınlamak yeterli mi?

Instagram Reels 2019'da piyasaya sürüldüğünden beri Instagram performansını artırmanın anahtarı olarak lanse ediliyor. Instagram'ın videoya öncelik verdiği Instagram başkanı Adam Mooseri tarafıdan doğrulandı ancak bir soru hala geçerli. Yalnızca Reels yayınlamak etkileşimi artırıyor mu?

 

Instagram Reels ve Etkileşim

 

Akışınızda daha az durağan Instagram fotoğraf içeriği görüyorsanız yalnız değilsiniz. Birçok içerik oluşturucu, en özenle seçilmiş fotoğraf içeriklerinde bile çok az etkileşim olduğunu veya hiç etkileşim olmadığını bildiriyor.

 

Daha yüksek etkileşim, takipçi sayısındaki artışla ilişkilidir. Reels içeriğinize, profilinize ve markanıza daha fazla göz atılmasını sağlar. Ne kadar çok Reels yayınlarsanız, o kadar çok özgün bağlantı geliştirebilirsiniz. Instagram her zaman bunun için var olmuştur. Sadece video içeriğinin bu bağlantıları kurmak için daha iyi bir araç olduğunu keşfettiler. İçerik oluşturucular platformda başarılı olmak istiyorlarsa Instagram'ın algoritmasına karşı değil, onunla birlikte çalışmalılar. Günün sonunda, bağlantı kurmak, içerik oluşturucuların da başarmaya çalıştığı şeyin kalbidir. Yalnızca Reels'lara özel bir stratejinin, içerik formatının faydasını en üst düzeye çıkaracağı mantıklıdır.

 

Instagram Reels'larınız ve Instagram Gridiniz

 

Reels'larınızı akışınızda paylaşmak, takipçilerinizin onları görme ve onlarla etkileşime geçme olasılığını artırır. Ayrıca, Reels'larınız algoritmanın dikkatini çekmek için gerekli olan ilk etkileşimi de sağlayabilir.

 

Ancak bazı hesaplar, akışta paylaşılmayan Reels'ların uzun vadede daha fazla paylaşım ve etkileşim aldığını bildiriyor. Bu sadece anekdot niteliğinde olduğundan en iyisi test etmek ve karşılaştırmaktır.

 

Hikayelerin, Reels'ların, Gönderilerin vb. ne sıklıkla paylaşılacağı sorulduğunda Adam Mosseri, günlük hikayeler ve haftada yaklaşık üç akış gönderisi paylaşmayı önerdi. Statik fotoğraflı akış gönderilerini Reels'lardan ya da akıştaki Reels'ları Reels sekmesindeki Reels'lardan ayırt etmedi.

 

Kıssadan hisse: Tüm Reels'ların gridinizde yer alıp almaması gerektiğini gerçekten anlamanın tek yolu denemeler yapmaktır.

 

Instagram'da Farklı İçerik Türleri Paylaşmalı mıyım?

 

Instagram'ın birden fazla özelliğe sahip olmasının bir nedeni var. Fotoğraflar ve karuseller etkileşim almasaydı, bu özellikler bir süre önce kapı dışarı edilirdi. Instagram'ın bunları kullanmasının bir nedeni var.

 

Şu anda kitlenizin ilgisini çeken statik fotoğraflı içerikler yayınlıyorsanız buna devam edin, etkileşiminizi ve erişiminizi artırmak için içerik takviminize daha fazla Reels ekleyin.Hedef kitlenizden en iyi tepkiyi alacak içerik için çaba gösterin.

 

Bu muhtemelen daha fazla Reels yayınlamanız gerektiği anlamına gelir ancak veriler kitlenizin sizinle birlikte bu geçişi yapmaya hazır olduğunu göstermedikçe statik içeriğinizi tamamen terk etmeyin. Ayrıca, Mosseri'nin önerdiği gibi, Reels'lar ve fotoğraflar tartışmasındaki konumunuz ne olursa olsun, Hikayelerde her gün yer alın.

 

Reels'lar için Trend Ses Kullanmalı mıyım?

 

Instagram içeriği genellikle TikTok içeriğinden daha yapılandırılmış ve cilalıdır. Trend olan sesin Reels'lar arasında bu kadar popüler olmasının bir nedeni de budur. Instagram içerik oluşturucularının takip etmesi gereken yapılandırılmış bir konsept var. Tutarlı bir içerik stili oluşturmak için aynı trendleri kullanabilirler.

 

Instagram Reels Şablonları Etkileşimi Artırabilir mi?

 

Instagram Reels şablonları, mevcut bir Reels'ın müziğini ve zamanlamasını kullanma sürecini hızlandırır. Klip uzunluğu hakkında tahminde bulunmanızı sağlayarak içeriğinizin trend video konseptine tam olarak uymasına yardımcı olurlar. Ayrıca şablonlar düzenleme sürecini hızlandırdığı için daha az gecikmeyle güncel trendlerden yararlanabilirsiniz.

 

Reels şablonu kullanmanın etkileşimi artırdığına dair istatistiksel bir kanıt olmasa da iyi düzenlenmiş ve kullandıkları trendle uyumlu, zamanında videolar oluşturmanın performansı artıracağını varsaymak güvenlidir.

 

Reels'lı mı Reels'ız mı?

 

Doğru cevap yok. Her hesap farklıdır. Statik fotoğraf içeriği, karuseller ve videodan oluşan bir karışım yayınlamak işinize yarıyorsa devam edin ancak son zamanlarda etkileşimde bir durgunluk hissediyorsanız, zamanınızın ve enerjinizin çoğunu Reels'lara ayırmak hiç de kötü bir fikir değil. Hatta statik içeriğinize ihtiyaç duyduğu desteği bile verebilir.

 

Günün sonunda, şu anda en fazla etkileşimi Reels’lar alıyor. Bu da Instagram algoritmasının beğenisini kazandıkları anlamına geliyor. Algoritmayı memnun etmek istiyorsanız (hepimiz istiyoruz), daha fazla Reels yapmak Instagram stratejiniz için bir öncelik olmalıdır.

Sosyal Linkler

Bize Katılın