Reels Etkileşimlerini Artırmanın 20 Yolu

Instagram reels’larınızda nasıl daha fazla görüntüleme alacağınızı bilmek ister misiniz? Stratejinize yardımcı olacak kaçırılmaması gereken 20 ipucumuz var.

Sosyal medya yöneticilerinin, içerik oluşturucuların ve Instagram uzmanlarının bu reels görüntüleme artırmak için kullandıkları en iyi uygulamaları inceliyoruz! Uzmanların yaptıklarını yapın ve izlenme sayılarınızı doğal bir şekilde artırın.

 

Bu kapsamlı kılavuz, denenmiş doğru yirmi yöntemi kullanarak Instagram reels’larında nasıl daha fazla görüntüleme elde edeceğinizi tam olarak anlatıyor.

 

Instagram Reels’larında Görüntüleme Olarak Ne Sayılır?

 

Reels’larda nasıl daha fazla görüntüleme alacağınıza geçmeden önce, neyin görüntüleme olarak sayıldığını bilmeniz gerekir. Bunun için aşağıda özetlediğimiz kurallara göz atın.

 

Üç Saniye Kuralı

 

Birçok kaynak Instagram reels görüntüleme sayılarının anlık olarak gerçekleştiğini iddia etse de (TikTok gibi), Instagram yalnızca üç saniye sonraki görüntülemeleri sayar. İzleyiciniz üç saniyeden önce uzaklaştığı takdirde görüntülenme gerçekleşmez. Buradan çıkarılacak sonuç, ilk dört saniyenizi ilgi çekici hale getirmektir. İzleyicinize burada kalması için bir neden verin.

 

Tekrarlar: Bunların Değeri Nedir?

 

Instagram, kullanıcı başına yalnızca ilk birkaç görüntülemeyi sayar. Dolayısıyla, görüntülemelerinizi artırmak için arkadaşınızın hesabını kullanarak reels’ınızı yüzlerce kez izleyemezsiniz.

 

Kendi Reels’larınızı İzlemek

 

Reels’larınızı tekrar oynatarak kendi görüntülemelerinizi artırmak gibi sistemi hacklemenin yollarını düşünüyor olabilirsiniz. Ne yazık ki Instagram bunu o kadar kolay yapmıyor. Kendi reels’larınızı görüntülemek görüntüleme olarak kaydedilmez.

 

Görüntüleme Satın Almaya Değer mi?

 

Sosyal medya yıldızlığına giden yolda ödeme yapmak çoğu zaman istediğiniz sonuçları vermez.

 

Dolayısıyla, görüntüleme satın almak buna değer gibi görünse de genellikle bir bit yeniği vardır. Genellikle bu görüntülemeler, başka türlü içeriğinizle etkileşime geçmeyen botlar tarafından sağlanır. Bu black-hat teknikleri hesabınızın yasaklanma riskini doğurabilir. Ayrıca verilerinizi çarpıttıkları için içeriğinizle ilgili gerçek bilgiler için kullanamazsınız.

 

Bir kitle oluşturmaya veya içeriğinizden para kazanmaya çalışıyorsanız, reels’larda nasıl görüntüleme elde edeceğinizin cevabı onları satın almak değildir.

 

Instagram Reels'larında Daha Fazla Görüntüleme Elde Etmenin 20 Yolu

 

1.     İlk Birkaç Saniyenizi Değerli Kılın

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, görüntünün sayılması için en az üç saniyelik bir dikkat gerekir.

 

İnsanların o sihirli dört saniyelik işarete kadar kalmasını sağlamak için yapabileceğiniz birkaç numara var. Doğrudan videonun içine atlayarak başlayın; insanlar iyi şeylere uzun bir giriş yapmak istemezler.

 

İzleyicilerinizin ilgisini canlı tutmak için videonun sonunda bir sürpriz ya da ikram sözü de verebilirsiniz. Tamamen alakasız bir not: Bu blogu sonuna kadar okursanız, kitlenizin yanıt vereceği etiketleri tahmin edebilen bir hashtag AI aracı için bir öneri alacaksınız!

 

2.     İçeriğinizi Reels'lar Sekmenizde Gizlemeyin

 

Videonuzu paylaştığınızda, otomatik olarak profilinizdeki Reels'lar sekmesinde saklanacaktır.

 

Videonuzun ana profil tablonuzda görünmesini istiyorsanız (ve bize güvenin, bunu istiyorsunuz), videonuzu Feed'inizde de paylaşmanız gerekir. Bu, reels'ların nasıl daha fazla görüntüleneceği sorusuna verilebilecek en kolay yanıtlardan biridir; sadece bir düğmeyi açıp kapatmanız yeterlidir.

 

Bunu yapmak reels'larınızın görünürlüğünü artırır. Videonuz için özel bir küçük resim seçebilirsiniz ve böylece ızgara estetiğinizi bozmamış olursunuz. Reels, sağ üst köşede bir reels simgesiyle normal bir gönderi gibi görünecektir.

 

3.     Anahtar Kelime Araştırması Yapın

 

Anahtar kelime araştırması artık sadece web siteleri ve bloglar için değil sosyal medya platformları içinde yapılmaktadır. Sosyal medya algoritmalarınız Google'ın arama algoritmalarına benzer bir dizi kural kullanır çünkü her dijital platformun aynı amacı vardır: Kullanıcının platformu kullanmasını ve platformda daha fazla vakit geçirmesini sağlamak.

 

Sosyal medyada erişiminizi artırmak için SEO'yu kullanmanız mantıklıdır ve bu da sosyal platformunuzda anahtar kelime araştırmasıyla başlar. Anahtar kelime araştırması içeriğinizi bilgilendirmenize de yardımcı olabilir. Ne tür bir reels yapacağınız konusunda kararsız kaldıysanız, kitlenizin ne aradığına ve Instagram'ın önerdiği arama terimlerine bir göz atın.

 

4.     Başlıklarınızla Spesifik Olun

 

Cümlenizi hedef anahtar kelimelerinizle en üste yükleyerek anahtar kelime yerleşimine dikkat edin. Ayrıca, altyazılarınızı anahtar kelimelerle doldurmayın. Sosyal altyazı yazımı, uzun form SEO ile aynı kuralları izlemeli ve bir makinenin algoritması için değil, bir insan kitlesi için yazılmalıdır.

 

5.     Senaryonuzda Anahtar Kelimeler Kullanın

 

Bu arada, sosyal medya algoritmaları yalnızca yazılı metinleri taramıyor. Muhtemelen Instagram anahtar kelimeleri çekerken sesinizi de dikkate alıyordur. YouTube kesinlikle dikkate alıyor.

 

Senaryonuzu hedef anahtar kelimelerinizle önden yüklediğinizden ve ardından maksimum sonuç için bunları reels'ınızın her yerine serpiştirdiğinizden emin olun.

 

Elbette, tüm bu SEO-algoritma konuşmaları Instagram reels'larının algoritmasını anlamanıza yardımcı olur.

 

6.     Ekran Metninizde de Anahtar Kelimeler Kullanın

 

Instagram'ın algoritması, tıpkı sesinizi anahtar kelimeler için taradığı gibi, reels'larınızda yazılı olan metne de bakacaktır.

 

Bizim de bir algoritma feragatnamesine ihtiyacımız var. Instagram algoritmasının nasıl çalıştığından %100 emin olamasak da, reels'larınızı optimize etmenin zararı olmadığını biliyoruz.

 

7.     Metin Kullanıyorsanız, Kolayca Okunabildiğinden Emin Olun

 

Dikkat çekmek için videonuzda çılgınca gösterişli kelimeler kullanmak cazip gelebilir. Ancak metninizi okumak kolay değilse, izleyiciniz tıklayıp gidecektir. Kimseyi kafa karıştırıcı bir görsel veya karmaşık bir anlatımla uğraştırmak istemezsiniz.

 

İnsanların ne yaptığınızı anlamasını mümkün olduğunca kolaylaştırmak istersiniz. Bu nedenle, ekrandaki metinler için erişilebilirlik standartlarını takip edin, sola veya ortaya hizalayın ve kısa tutun.

 

8.     Altyazı Kullanın

 

İşitme engelli, sağır veya videonuzu sesi kapalı olarak izleyenler de dahil olmak üzere tüm kullanıcılar için erişilebilir hale getirerek reels'ınızın erişimini artırabilirsiniz. Instagram, bir çıkartma ile herhangi bir videoya altyazı eklemeyi kolaylaştırdı.

 

9.     Alt Metin Yazın

 

Erişilebilirlikten bahsetmişken, reels'larınıza alternatif metin eklemek, görme engelli kullanıcılar için reels'larınızı keyifli hale getirecektir. Ayrıca alt metin, anahtar kelimelerinizi entegre edebileceğiniz başka bir alan sunma avantajına da sahiptir.

 

10.  Trend Olan Sesleri Kullanın

 

Trend olan sesler, videolarınızı daha fazla kişinin ekranına taşımanın kesin bir yoludur. Popüler parçaları kullanmak, Instagram'ın algoritmasına, bu sesi beğenen diğer kişilerin de videonuzu beğeneceği anlamına gelir. Ardından, platform videonuzu bu kişilere sunar.

 

Komik ve alakasız görünen sesleri markanızla anlamlı hale getirebilirseniz bonus puan kazanırsınız.

 

11.  Hedef Kitlenizi Göz Önünde Bulundurarak İçerik Oluşturun

 

Evet, kitleniz için içerik oluşturmak sosyal medya etkileşimini artırmak için evrensel en iyi uygulamalardan biridir ve bunun tekrar tekrar söylenmesi gerekir çünkü bu konu çok önemlidir.

 

Yalnızca atların palyaçoluk yaptığı içerikler oluşturuyorsanız, akşam yemeği için ne yaptığınızla ilgili içeriklere geçmeyin. İnsanlara ne istiyorlarsa onu verin.

 

Bunun nedeni, insanların öngörülebilirliği sevmesidir. Sizi takip ettiklerinde sessiz bir anlaşma yapmış olurlar. Kitle, başlangıçta kaydolduğu içeriği oluşturmaya devam ettiğiniz sürece sizi takip etmeyi kabul eder.

 

İnanılmaz derecede ilgi çekici veya eğlenceli bir video olmadığı sürece, yolunuzu değiştirdiğiniz anda görüntülenme kaybetmeye başlarsınız.

 

12.  Beğenilen İçeriklerle Etkileşime Geçin

 

İçerikleri hakkında düşünceli veya komik yorumlar bırakarak nişinizdeki diğer markalarla etkileşim kurun. Onların kitlesini kanalınıza çekebilirsiniz. Instagram hesabınızı aktif ve etkileşimli olarak görürse, hedef kitlenizin akışında sizi daha fazla gösterebilir.

 

13.  Reels'ları Web Sitenize veya Blogunuza Yerleştirin

 

Blogunuz da dahil olmak üzere web siteniz, reels görüntülemeleri için bir başka potansiyel temas noktasıdır. İçeriğinizi sitenize yerleştirerek reels'larınızı potansiyel olarak yeni bir kitleye sunmuş olursunuz.

 

14.  Uzunluk ile Denemeler Yapın

 

Daha uzun videolar size hikaye anlatımı için daha fazla alan sağlarken, daha kısa videolar kitlenizin dikkatini çekebilir. Kitlenizin nelerden hoşlandığını görmek için video uzunluğunu denemek en iyisidir.

 

Hangi sürenin en popüler olduğunu görmek için verilerinizi hem uzun hem de kısa videolardan oluşan sağlam bir miktarla analiz edin. Zaman içinde test etmeye devam ettiğinizden emin olun.

 

15.  Takipçileriniz Çevrimiçiyken Yayınlayın

 

Açıkçası, hedef kitleniz zaten çevrimiçiyken reels'lar yayınlamak istersiniz, böylece gönderinizle hemen etkileşime geçerler. En iyi zamanın ne zaman olduğunu görmek için içeriklerinizin etkileşimlerini analiz yapın.

 

16.  Güçlendirme ile Deneyler Yapın

 

Organik paylaşımlar sizi gerçekten bir yere kadar götürebilir. Maksimum görünürlük için popüler reels'larınızı güçlendirmek isteyeceksiniz. İyi performans gösteren reels'ları güçlendirmek, bütçenizi düşük performanslı reels'ları kitlenize zorla kabul ettirmeye çalışmaktan daha iyi bir kullanımdır.

 

17.  Hikayenizde Reels'larınızı Paylaşın

 

Reels'larınızı mümkün olduğunca birden çok alanda yer almasını istersiniz. Bir reels yayınladığınızda bunu hikayenizde de paylaşın. Bu şekilde, erişiminiz olabildiğince artacaktır.

 

18.  Bir Yarışma veya Çekiliş Düzenleyin

 

Yarışmalar veya çekilişler video görüntülemesi elde etmek için denenmiş ve test edilmiş bir yöntemdir. İnsanlara, hesabınızı takip etmek ve bir arkadaşınızı etiketlemek gibi düşük bariyerli bir giriş ücreti karşılığında bir tür ödül sunmak, size yüksek reels görüntülemeleri sağlayabilir.

 

19.  İçeriğinizi Bilgilendirmek İçin Verilerinizi Kullanın

 

Instagram reels'larınızın analizlerine derinlemesine bakmak, reels içerik stratejinizi bilgilendirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca genel sosyal medya performansınız hakkında size değerli bilgiler verecektir.

 

En çok görüntülenen reels'larınıza bir göz atın. Bunlar için tekrarlayabileceğiniz ne yaptınız? En çok izlenen videolarınızın hepsi bir modele mi uyuyor? Ya da belki hepsi aynı trend veya konu üzerinedir? Instagram Insights'ın işe yaradığını söylediği içeriği taklit etmeye çalışın.

 

Diğer taraftan, başarısız olan içeriğe de bir göz atın. Burada ne olmuş? İnsanlar neyi kesinlikle daha fazla istemiyor? Başarısız reels'ların da değeri vardır. Kötü performanstan gerçekten utanıyorsanız, Instagram'da reels'ların görüntülenmesini gizleyebilirsiniz.

 

20.  Hashtag'leri Unutmayın

 

Hashtag'ler, Instagram reels'larınızda nasıl daha fazla görüntüleme elde edileceğine dair yaygın bir en iyi uygulamadır. Ancak sadece bir grup #rastgele kelime atmak size hiçbir fayda sağlamayacaktır. Bunun yerine, hashtag'lerinizi stratejik olarak bilgilendirmek için SEO taktiklerini ve anahtar kelime araştırmanızı kullanabilirsiniz.

Sosyal Linkler

Bize Katılın