Reels Görüntülenme Artırma İpuçları!

Instagram'da düşük etkileşimle başa çıkmak için statik gönderiler yerine video içeriğine odaklanın. Algoritma, video etkileşimine öncelik veriyor!

Statik Instagram gönderilerinizde normalden daha düşük etkileşim fark eden birçok marka ve hesap gibiyseniz, kendinize bu konuda ne yapacağınızı soruyor olabilirsiniz. Gerçek şu ki, Instagram Reels'ları sosyal medyadaki statik içerikten daha iyi performans gösteriyor çünkü bugünlerde Instagram'da etkileşimin kaynağı video. Etkileşiminizi artırmak istiyorsanız, içerik planınıza videoyu dahil etmeyi düşünmeniz gerekecek.

 

Bu makalede, videonun sosyal medyada neden bu kadar iyi performans gösterdiğinin yanı sıra, Reels'ları ve bunları kullanarak Instagram'da nasıl daha fazla görüntüleme elde edebileceğinizi de inceleyeceğiz.

 

Video İçerik Neden Daha Fazla Etkileşim Sağlıyor?

 

Yeni başlayanlar için, videoların Instagram'da neden en çok etkileşimi aldığını inceleyelim. Instagram bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak başladı, bu nedenle fotoğrafların artık uygulamada videolar kadar iyi performans göstermediğini düşünmek biraz garip görünüyor. Bunun nedeni kısmen Instagram algoritmasının yalnızca etkileşime dayalı olması, yani içeriği kullanıcıların yönlendirmesi. Kullanıcılar videolarla etkileşime geçtiklerinde, algoritmada önceliklendirilmeleri daha olasıdır. Bu nedenle video içeriği çoğu gün gördüğünüz şeydir. Instagram bunu fark etti ve akışlarda videoya öncelik verme yönünde bir adım attı.

 

Daha fazla video görmenizin bir başka nedeni de daha fazla insanın daha fazla video oluşturuyor olması! 2022'nin başlarında Instagram Başkanı Adam Mosseri, "Video, tüm büyük platformlar için çevrimiçi ortamda muazzam miktarda büyüme sağlıyor" demişti. Haziran 2022 itibariyle, ankete katılan kişilerin %68'i önümüzdeki yıl Instagram'da video kullanımlarını artırmayı planladıklarını söyledi.

 

Videoları Bu Kadar Özel Kılan Nedir?

 

Bir resim bin kelimeye bedel olsa da video çok daha değerlidir. Video, insanların birkaç kısa saniye içinde çok fazla bilgi aktarmasına olanak tanır. Ayrıca büyük bir prodüksiyona gerek kalmadan bir markanın kişiliğini de aktarabilirler. Ve son olarak, video aşırı stilize edilmiş, filtrelenmiş bir fotoğraftan daha ilişkilendirilebilir olabilir. İnsanlar bağlantı kurmak ister! Bağlantı kurmaktan bahsetmişken, sosyal medya metriği olan erişimden bahsedelim.

 

Erişim, bir sosyal medya gönderisini gören toplam kişi sayısı olarak tanımlanır. İçeriğiniz dikkat çektiğinde ve paylaşıldığında daha fazla kişiye ulaşır. Videonun bu kadar iyi performans göstermesinin bir başka nedeni de daha fazla kişiye ulaşıyor olmasıdır! Bunun nedeni nedir?

 

Video hareketi göze çarpar ve birisini hızlı bir şekilde içine çekebilir. Ayrıca, videolar neredeyse her yerde, her zaman yapılabilir ve bu nedenle daha tutarlı bir gönderi türüdür. Elbette, fotoğraflar da her zaman ve her yerde çekilebilir, ancak her ortamı ilginç hale getirmek biraz daha zordur. Öte yandan bir video daha çok içindeki karakterle ilgilidir ve ortamla o kadar ilgili değildir. Örneğin, bir çöp konteynerinin bulunduğu bir sokakta çekilen bir fotoğrafın dikkat çekmesi pek olası değildir. Ara sokaktaki bir kişinin çöp konteyneri üzerinde veya etrafında bir şeyler yaptığı bir video insanların durup izlemesini sağlayacaktır. Neler olup bittiğini bilmek isterler.

 

Artık, sosyal medyayı arkadaşlarınız ve ailenizle eğlenmekten daha fazlası için kullanıyorsanız, karışıma biraz video eklemekten başka seçeneğiniz olmadığını görebilirsiniz! İşte size Instagram'da daha fazla görüntülenmenizi sağlayacak Reels'lar oluşturmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları.

 

Nasıl Daha Fazla Görüntüleme Elde Edilir?

 

Reels'lar Hikayelerden farklıdır, çünkü sonsuza kadar kalıcıdırlar ya da siz onları silene kadar kalırlar. Oluşturulan içerik eğlenceli olmalı ve uzun bir raf ömrüne sahip olmalıdır. Kanıtlanmış bazı içerik fikirleriyle yaratıcılığı harekete geçireceğiz.

 

Hala Instagram'da başarılı olmak için gerçekten video oluşturmanız gerekip gerekmediğini soruyorsanız, isteksizliğinizde yalnız değilsiniz. Son zamanlarda pek çok kullanıcı Instagram'dan yine Instagram olmasını, yani bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmasını istedi. Instagram "video gazını" biraz çekmiş olsa da, videonun burada kalacağı çok açık, sosyal medyada hem fotoğraflara hem de videolara yer var. Bu nedenle, trendle savaşmak yerine onu kucaklamaya ve eğlenmeye bakın!

 

Statik içerik hala geçerli ve yerini tamamen videoya bırakmamalı. Örneğin, atlıkarınca gönderileri veya memler hala yüksek performanslı gönderilerdir ve iyi etkileşim sağlar. Karusel gönderileri, 10 adede kadar çoklu ekran/fotoğraf gösteren sıralı bir anlatı oluşturmanıza olanak tanır. Bir bakıma, statik içerik kullanan bir video gibidir.

 

Memler metin içeren görsellerdir ve genellikle komiktir. Önceden oluşturulmuş memleri paylaşabilir veya Canva gibi bir program kullanarak kendi memlerinizi oluşturabilirsiniz. Memler popülerdir çünkü hızlı ve kolay görüntülenirler, anında tepki verirler (genellikle kahkaha) ve çok paylaşılırlar.

 

İşte gördünüz! Video popüler olabilir, ancak statik gönderiler hala geçerli ve sosyal medya içerik stratejinizin önemli bir parçası!

Sosyal Linkler

Bize Katılın