Shorts'lar için YouTube Studio Nasıl Kullanılır?

Shorts kullanıcılara trendlere uygun, özgün ve eğlenceli içerikler oluşturma fırsatı sunar. İşte YouTube Shorts düzenleme ve yönetme konusunda temel bilgiler!

Hızlı bir tazelemeye ihtiyaç duyanlar için YouTube Shorts, YouTube'un kısa biçimli videolara (60 saniye veya daha kısa) yönelik çözümüdür.  Trendleri bulabileceğiniz, kitlenizle özgün ve eğlenceli bir şekilde bağlantı kurabileceğiniz ve tüm bunları akıllı telefonunuzdan yapabileceğiniz bir yerdir. "Shorts" olarak adlandırılabilirler ama şu anda sosyal medyada devler!

 

Telefon ve tabletler için içerik oluşturucuların videolarını düzenlemelerine ve yönetmelerine yardımcı olan iki YouTube uygulaması mevcuttur. Videoyu düzenleyebileceğiniz, yükleyebileceğiniz ve yönetebileceğiniz video oluşturucu stüdyosuna sahip orijinal YouTube uygulaması var ve ardından ana YouTube'dan ayrı olan YouTube Studio uygulaması var. Studio, içeriğinizi yönetmek ve analizleri görüntülemek için akıllı telefonunuza yükleyebileceğiniz ek bir uygulamadır. Bu blog yazısında her ikisi hakkında da konuşacağız. Orijinal YouTube uygulamasında video düzenlemeye başlayalım.

 

YouTube Studio ile Shorts'ları Düzenleme

 

Birçok video düzenleme uygulaması mevcut, ancak videoları doğrudan platformun YouTube stüdyosu ile düzenlemenin başka bir hizmet kullanmaya kıyasla birçok avantajına bakacağız. Her şeyi YouTube ile yapmanın ana avantajı, içerik çekmek için uygulamalar ve cihazlar arasında geçiş yapmanız gerekmemesidir, ihtiyacınız olan her şey orada, kelimenin tam anlamıyla elinizin altında ve kullanımı ücretsiz!

 

YouTube'da, YouTube Studio'ya erişmek için bir bilgisayarda oturum açın, sağ üst köşedeki fotoğraf ikonunuza tıklayın ve ardından "YouTube Studio "yu seçin. Burada yapabileceğiniz çok şey var, ancak biz sadece video düzenlemeye odaklanıyoruz. "Oluştur "a tıklayın, bu şekilde bir video yükleyeceksiniz.  Bunu telefonunuzda yapıyorsanız, YouTube uygulamasında alttaki "+" simgesine tıklayın. Birçok kişi Shorts'u kaydetmek ve yüklemek için akıllı telefonlarını kullandığından, uygulamada nasıl düzenleme yapılacağını anlatacağız.

 

Sadece telefonunuzla sosyal medyada fark edilmenizi sağlayan ilgi çekici kalitede video kaydetmek, düzenlemek ve yayınlamak gerçekten çok kolay! Doğrudan YouTube uygulamasını kullanarak bir Shorts kaydedebilir ve düzenleyebilir veya önceden kaydedilmiş 60 saniye veya daha kısa bir videoyu yükleyebilir ve YouTube uygulamasında Shorts olarak düzenleyebilirsiniz. Video içeriğine sahip olduğunuzda, yayınlamadan önce videoyu geliştirmek için uygulamada bazı düzenlemeler yapmak isteyebilirsiniz. İşte mevcut araçlardan bazıları.

 

Shorts'lar için mevcut düzenleme özelliklerinden bazıları videoya metin ekleme, videonun hızını kontrol etme, seslendirme kaydetme, telif hakkı dostu video ekleme, filtreler uygulama ve daha fazlasını içerir. Stüdyoda oynanabilecek bir diğer eğlenceli özellik de farklı klipleri bir araya getirerek bir kısa film oluşturmaktır.

 

YouTube Studio ile Shorts'ları Yönetme

 

Bir mobil cihaza indirilebilen başka bir resmi YouTube uygulaması var. Ayrı YouTube Studio uygulamasını kullanırken, önceden yüklenmiş olan video içeriğini yönetebilirsiniz. Bu, düzenleme için bir araç değil, mevcut YouTube içeriğini yönetmek ve ölçmek için bir araçtır. Video ayrıntı bilgilerinizle ilgili bazı düzenleme yetenekleri vardır, ancak burada video geliştirici düzenlemeler yapamazsınız. Bu ek uygulama, oynatma listelerinin düzenlenmesi ve yorum moderasyonu için de yararlıdır. YouTube içeriğinizi yönetmek ve hatta para kazanmak için evinizdir.

 

Shorts'larınızı düzenlendikten sonra, yüklemeden önce videonuzun görünürlüğünü artırmak için mümkün olan tüm işlemleri yaptığınızdan emin olmayı unutmayın.

 

YouTube'a benzer şekilde, TikTok da kullanıcılar için yerel, ücretsiz bir video düzenleme aracına sahiptir. Geçen yıl Ekim ayında TikTok, klip düzenleme, ses ve hız gibi düzenleme yeteneklerini artırdı. Sosyal medya ortamı ve trendler gelişmeye devam ettikçe, platformların ve düzenleme yeteneklerinin de gelişmesi devam edecektir.

Sosyal Linkler

Bize Katılın