Sosyal Medyacı Sosyal Medyaya Nasıl Ara Verebilir?

Sosyal medya yönetimi yorucu olabilir. Tatil günleri ve içerik planıyla sağlıklı bir denge kurun. Sosyal medyada tükenmişliği önleyin!

Bazen bir sosyal medya yöneticisi olmak son derece bunaltıcı gelebilir. Her kanalın sürekli olarak kendine özgü içeriğe ihtiyaç duyması nedeniyle ara vermek zor olabilir. Her zaman bağlantıda olma ve her kanalı yorumlar için izleme hissinden bahsetmiyorum bile. Anlıyoruz! Sizi temellere geri götürmek ve sosyal medyadan nasıl kopacağınıza ve hak ettiğiniz zamanı nasıl kazanacağınıza dair bazı araçlar sunmak istiyoruz. Ne de olsa ne kadar dinlenmiş ve yenilenmiş olursanız o kadar yaratıcı olursunuz!

 

Sosyal Medyaya Ara Vermek Neden Önemli?

 

Bir zamanlar sosyal medyada paylaşım yapmak düzensiz, eğlenceli ve beklentisizdi. Sonra oyun değişti ve görülme, duyulma ve performans gösterme baskısı arttı. Ve çoğu zaman, baskılara rağmen, sosyal medyayı yönetmek eğlencelidir. Ancak, her şeyde olduğu gibi, iyi bir şeyin fazlası kötü olabilir. Sosyal medyanın ışıltısını kaybettiğinizi hissediyor ve içerik ilhamı bulmak için her şeye sarılıyorsanız, sizi bir adım geri atmaya davet ediyoruz.

 

Nefes alın-Siz ara verirken hesaplarınızın iyi olacağına güvenin

 

Sadece bir molaya ihtiyacınız olduğunu değil, aynı zamanda bunu hak ettiğinizi de kabul ederek, suçluluk duymadan fişi çekebilirsiniz. "İzin günlerini" takas edebileceğiniz bir ortak bulun, böylece siz kendinize bakarken hesaplarınızın da halledildiğini bilirsiniz. Konuşmalara göz kulak olacak bir iş ortağınız yok mu? Bir arkadaşınızdan bir ya da iki gün boyunca kanallarınıza göz kulak olmasını ve kış uykusundan çıkıp yanıtlamanız gereken bir şey olursa size haber vermesini isteyin.

 

Profesyonelleşin ve tüm sosyal medya faaliyetlerinizi platform dışında tek bir yerde düzenleyen bir araç düşünün. Bu, yalnızca hesaplarınızla ilgili olanlara odaklanmanıza ve içerik denizinde kaybolmamanıza olanak tanır.

 

Molanızı planladıktan sonra, tamamen fişe takılı olmayan bloklar halinde zaman ayırın ve telefonunuzu birkaç saatliğine geride bırakın.

 

Nefes verin-Planlanmış içerikle molanızı planlayın

 

İçerik takviminizi en az iki hafta önceden içerik gruplama ile planlamak sadece süreci daha verimli hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda siz olmadığınızda bile kanallarınızın aktif kalmasını sağlar. İçeriğinizi planladıktan sonra bir zamanlayıcıya yerleştirin ve sihrin gerçekleşmesine izin verin. Dahası, bu aynı zamanda çevrimiçi zamanınızı temel unsurlara indirgemenize de yardımcı olur.

 

Elbette, tüm bunlar ara sıra mola vermek için kulağa harika geliyor, ancak molalar arasında kendinize bakmaya ne dersiniz? İyi haber şu ki, sosyal medyada olmayı sevdiğiniz şeylerin tadını çıkarırken aynı zamanda ruh sağlığınızı korumak ve tükenmişlikten kaçınmak kesinlikle mümkün.

 

Sosyal Medya Tükenmişliğini Önlemek için Üç İpucu

 

1.    Ekran Sürenizi Sınırlayın.

 

Birçok sosyal medya yöneticisinin belirli çalışma saatleri yoktur ve ister bilgisayar ister telefon olsun "her zaman açık olma" eğilimindedir. Sınırlar belirleyin ve ekran sürenizi sınırlayın. 

 

2.    Düzgün Uyuyun.

 

Bu herkes için önemlidir, ancak bilgisayar ekranlarına bakarak çok zaman geçiren kişiler için özellikle önemlidir. Uzmanlar yatmadan yaklaşık iki saat önce elektronik cihazları kapatmanızı söylüyor. Bu süreyi kağıttan bir kitap veya dergi okumak, esnemek veya meditasyon yapmak, ertesi gün için atıştırmalıklar ve yiyecekler hazırlamak, banyoda rahatlamak, resim yapmak, renklendirmek için kullanın.

 

3.    Hazırlıklı Olun.

 

Yukarıda söyledik ve tekrar etmekte fayda var; içeriği planlanmış ve programlanmış bir sosyal medya planına sahip olmak, kesintilerle dolu bir dünyada akış yaratmanın en iyi yollarından biridir. İçerik oluşturma zamanınızı bir randevu gibi belirleyin, her hafta veya iki haftada bir takvime koyun ve bunu yapın. Sonra biraz geri çekilin. Uzmanlar, takvimde tatil günlerini veya bir gönderi gerektirecek beklenmedik olayları gözlemlemek için boşluk bırakmanızı öneriyor. Bir planınızın olması, spontane ve esnek olamayacağınız anlamına gelmez.

 

Umarız bu yazı, sağlıklı bir denge kurmanızı sağlamak için ihtiyaç duyduğunuz zamanı ayırmanız konusunda size güç vermiştir. Bize güvenin, bir adım geri atmak sizi iki adım ileri götürmeye gerçekten yardımcı olur. Sosyal medya yönetimi yoğun ve zorlu bir alandır ve bunun bedelini ağır ödeyebilirsiniz. Öte yandan, sizin için işe yarayan bir ritim belirlediğinizde, bu çok ödüllendirici ve eğlenceli bir deneyimdir.

Sosyal Linkler

Bize Katılın