Denenmesi Gereken 12 Sosyal Medya Gönderisi

Günümüzde markaların tek tercihi Instagram değil. Sürekli değişen algoritmalara rağmen her platform için güncel ve etkili 12 içerik fikri!

Günümüzde markaların kullandığı tek sosyal kanal Instagram değil. Video içeriğin giderek daha popüler hale gelmesiyle birlikte, birçok marka hangi kanal için ne tür içerik sunacağını bulmakta zorlanıyor.  Markalar yalnızca hedef kitlelerine yönelik değerli içerikler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda popüler sosyal medya trendlerini de içeren alakalı içerikler oluşturmak istiyorlar. Peki ya size, hem her platform için en alakalı içerik formatlarına dönüşen hem de sosyal medyada trend olan şeylerle güncel kalan, hiç eskimeyen içerikler oluşturabileceğinizi söylesek bize inanır mıydınız?

 

Burada, trend ne olursa olsun tüm yıl boyunca deneyebileceğiniz 12 içerik fikrimizin bir listesini paylaşacağız. Her bir fikir yaratıcılığınızın önünü açacak ve sizi kısa sürede içerik oluşturma moduna sokacak.

 

1.    İçerik Serisi

 

İçerik serileri artık statik veya Carousel gönderilerine özel değildir. Bunun yerine, içerik serileri herhangi bir içerik türü olarak var olabilir. İster TikTok'ta ister Instagram'da, ister Reels, Hikaye veya Canlı Yayın olarak, seçim sizin. Sahip olduğumuz tek kural, içerik serilerinizin en azından ilk üç gönderi için tutarlı kalmasıdır. Örneğin, Reels olarak başlıyorsa, içerik serisini yenileme zamanı gelene kadar Reels olarak kalmaya devam edin.

 

İşte yeni içerik serinize başlamanın birkaç yolu:

 

İçerik kümelerinizi analiz edin. Hangi kovaların en yüksek performans gösteren içeriğe sahip olduğuna karar verin ve bir seri oluşturmak için bunlardan nasıl yararlanabileceğinizi görün. Örneğin sosyal medyadaki eski trendler hakkında konuşan bir video kaydedebilirsiniz.

 

İçerik serinizin amacını belirleyin. İçerik serinizin amacı satışları artırmak, marka bilinirliği oluşturmak veya topluluk katılımını teşvik etmek olsun, bunu belirlemek isteyeceksiniz. Örneğin, topluluk katılımını teşvik ederken marka bilinirliği oluşturmak istiyorsanız, Instagram Hikayelerinde haftalık bir "bana her şeyi sor" bunu yapmanın iyi bir yoludur. 

 

Bir içerik serisine sahip olmak, kitlenizi düzenli ve tutarlı bir şekilde meşgul etmenin ve bir sonraki adımda ne bekleyeceğini bilmenin kesin bir yoludur. İçerik serileri, istediğiniz sıklıkta aynı gün sürekli olarak yayınlanan herhangi bir içerik türü olabilir. İşletmeniz, markanız veya sektörünüzle uyumlu olduğundan emin olun.

 

2.    Video Eğitimleri 

 

Video, çoğu platform için tercih edilen içerik formatıdır. Video, statik bir gönderiden daha eğlenceli ve ilgi çekici olmasının yanı sıra eğitim içeriklerini sergilemek için de daha kolaydır. Kısa biçimli video içeriği aracılığıyla öğreticiler veya nasıl yapılırlar paylaşarak, çok fazla zaman almadan eğitim içeriğinizi kolayca parçalara ayırabilirsiniz. TikTok, Reels ve YouTube Shorts, metin ve geçişler eklemenize ve video içeriğinizi düzenlemenize olanak tanır, böylece kitleniz için daha erişilebilir ve sindirilebilir olur.

 

3.    Markalı Memler (Statik, Video ve Karusel)

 

Popüler "haftanın memleri "ni takip eden markalı memler genellikle hiç eskimez. Bunun nedeni, trend olan bir içerik parçasını takip etmeleridir.Ancak, memler her zaman trend olan bir meme görseli kullanmak zorunda değildir.Bunun yerine, kullanıcı tarafından oluşturulan içerikten veya popüler kültürden komik görüntüler kullanabilir ve bunları markanız veya sektörünüzle ilişkilendirebilirsiniz.Haftalık veya aylık içerik stratejinize markalı memler eklemek, içerik oluşturmaya yaklaşmanın kolayca ilişkilendirilebilir, paylaşılabilir ve beğenilebilir bir yoludur. İşin bonusu, memlerin takipçileriniz için kültürel alaka düzeyinizi korumasıdır. Ayrıca, memlerin her zaman statik olması da gerekmez. Memler video formunda, IG Karusel'lerde ve daha fazlasında mevcuttur. Karusel memler, kullanıcılara daha fazla bağlantı kurma ve bunu Hikayelerinde paylaşma şansı sunuyor.

 

4.    Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik

 

İçerik karışımınıza kullanıcı tarafından oluşturulan içerik eklemek, içerik kanallarınıza güvenilir ve topluluk odaklı bir unsur eklemenin bir yoludur. Sadık müşterileriniz veya takipçileriniz tarafından etiketlendiğiniz gönderileri veya Hikayeleri yeniden paylaşarak işe başlayın. Bu yalnızca erişim alanınızı genişletmekle kalmaz, aynı zamanda daha fazla takipçiyi müşteriye dönüştürebilir.  Ayrıca, topluluğunuzdan video içeriği kullanmayı isteyebilir ve bunu kısa biçimli bir video olarak paylaşabilirsiniz.

 

5.    Sahne Arkası

 

Takipçileriniz markanızın veya şirketinizin perde arkasına bakmayı sever. Kanallarınızdan birinde sahne arkası içeriği paylaşın.

 

6.    Ekip ve Topluluk Vurgulaması

 

Takipçileriniz şirketiniz hakkında daha fazla bilgi edinmeyi sever. Ekip üyelerinizi öne çıkararak, takipçilerinize en sevdikleri şirketlerden birine bir bakış sunarken, kitleleriniz arasında daha fazla görünürlük ve şeffaflık sağlarsınız.

 

Ekip üyelerine ek olarak, size verdikleri tüm destek için topluluğunuza teşekkür etmenin harika bir yolu da topluluk üyelerinizi öne çıkarmaktır.

 

7.    Yerel İşletmeler veya Influencer'lar ile Hesap Devralma

 

Instagram Story Takeover kitlenizi genişletebilir. Hikayenizi bir günlüğüne devralmaları için influencer'lar, içerik oluşturucular veya diğer marka ve işletmelerle ortaklık kurun. Bu kişilerin sektörünüzle ilgili olduğundan veya belirli hedef kitlenize hitap ettiğinden emin olun.

 

8.    Canlı Yayın

 

Instagram Hikayeleri gibi, bu da herhangi bir takipçi veya müşteri sorusunu yanıtlama şansınızdır. Instagram Live size gerçek zamanlı yanıt verme fırsatı sunar. Takipçiler sorularını canlı yayın sohbet kutusunda doğrudan sorabilir. Canlı Soru-Cevap etkinliğinizi tanıtmak için Hikayenizde geri sayımlar paylaşın veya canlı etkinliği tanıtan gönderiler oluşturun.

 

9.    Son Dakika Haberleri

 

Sektörünüzdeki veya markanızdaki son dakika haberleriyle ilgili Hikayeler veya gönderiler paylaşın. Takipçilerinizden düşünceleri hakkında yorumlarda yanıt vermelerini isteyin.

 

10. Ruh Sağlığı ve Esenlik İçerikleri

 

Kitleler zaman zaman ilham verici alıntılara veya sağlıklı yaşam ipuçlarına bayılır. Bir kullanıcının akışını bölmek ve günlerini aydınlatırken veya çok ihtiyaç duyulan bazı tavsiyeler sunarken sürekli kaydırmalarını engellemek için mükemmel bir yoldur.

 

11. Astroloji, Enneagramlar veya Kişiliğe Dayalı İçerik

 

Astroloji memleri ve diğer kişilik temelli gönderiler etkileşim sağlar. Kullanıcılarınız astroloji vb. konularla ilgilenmiyor olsalar bile, burçlarına veya kişilik tiplerine göre ilişki kurabilirler.  Popüler meme hesapları ve markalar genellikle bu tür içerikleri popüler dizilere, tatil temalarına vb. dayandırır. İlgili popüler kültür anlarına bağlayın.

 

12. Ürün + Yaşam Tarzı Çekimleri

 

Ürününüzü çeşitli şekillerde çekin. Ürün çekimleri, ürününüzü yakından görmek için mükemmeldir. Yaşam tarzı çekimleri, ürününüzü veya hizmetinizi, ürününüzü hedef kitlenizle daha iyi ilişkilendiren gerçek yaşam durumlarına yerleştirir.

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın