Sosyal Medya Paylaşım Saatleri Önemli mi?

Sosyal medya stratejilerinizde zamanlama önemlidir. Unutmayın, içerik kalitesi her zaman önceliklidir!

Bu noktada, markalar ve kullanıcılar internetin doğuşundan bu yana sosyal medyada paylaşım yapmak için en iyi zamanı kovalıyorlar. Hepimiz mümkün olan en iyi etkileşimi ve erişimi istiyoruz. Kitleniz için en uygun zamanda paylaşım yapmak eskiden sosyal medya pazarlamasının en iyi uygulaması olarak kabul edilirdi ancak her Instagram gönderisi için alıntı grafikleri kullanmak da öyleydi. Zaman değişiyor ve günün belirli bir saatinde paylaşım yapmak bir zamanlar olduğu kadar önemli veya etkili olmayabilir.

 

Bu yazıda, en popüler platformların her biri için sosyal medyada paylaşım yapmak için en iyi zamanı (eğer bir zaman varsa) belirleyeceğiz.

Paylaşım zamanlarının 2023'te geçerli olup olmadığı konusunda hâlâ pek çok tartışma var. Bazı pazarlamacılar, kitle davranışına göre belirli bir zamanda paylaşım yapmanın size daha yüksek etkileşim ve erişim kazandıracağına inanıyor ancak genel fikir birliği, içerik kalitesi ve alaka düzeyi gibi faktörlerin genel olarak yüksek performans için çok daha önemli olduğu yönünde.

 

Bu, platform bazında kitleniz için en uygun zamanda paylaşım yapmamanız gerektiği anlamına gelmiyor ancak bu, paylaşım öncelikleri arasında en alt sıralarda yer almalı.

 

Instagram İçin En İyi Paylaşım Zamanı Nedir?

 

Artık kronolojik akış seçeneği var, bu nedenle ne zaman gönderi yapacağınıza dair kararınız muhtemelen takipçilerinizin kaçının "Takip Edilenler" akışında gezindiğinden etkilenecektir.

 

Instagram gönderileri en iyi performansı sabahları gösterme eğilimindedir:

 

·      Pazartesi: Sabah 5, sabah 11, öğleden sonra 1

·      Salı: Sabah 9, öğleden sonra 1, öğleden sonra 2

·      Çarşamba: Sabah 5, sabah 9, sabah 11

·      Perşembe: Sabah 5 ile 6 arası, 11 ile 13 arası

·      Cuma: Sabah 7, sabah 11, öğleden sonra 2.

·      Cumartesi Sabah 9

·      Pazar: Sabah 1, sabah 7, akşam 6 ile akşam 8 arası

 

TikTok İçin En İyi Paylaşım Zamanı Nedir?

 

TikTok içeriğinin kısa bir ömrü vardır. İlk algoritma artışını elde etmek için gönderinizin hemen etkileşime girmesi gerekir. Tipik kitleniz uyurken gönderi paylaşırsanız, bu ilk etkileşimi elde etmek zor olabilir.

 

TikTok gönderileri çoğu gün sabahın yanı sıra Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi akşamları en iyi performansı gösterir:

 

·      Pazartesi: Sabah 6, Sabah 10, Akşam 10

·      Salı: Sabah 2, Sabah 4, Sabah 9

·      Çarşamba: Sabah 7, Sabah 8, Akşam 11

·      Perşembe: Sabah 9, 12, Akşam 7

·      Cuma: SABAH 5, ÖĞLEN 1, ÖĞLEN 3

·      Cumartesi: SABAH 11, AKŞAM 7, AKŞAM 8

·      Pazar: Sabah 7, Sabah 8, Öğleden Sonra 4

B2B markaları Cumartesi ve Perşembe günlerini paylaşım yapmak için en iyi günler olarak bildirirken, B2C markaları Cumartesi ve Pazar günlerini tercih ediyor.

 

Pinterest ve YouTube İçin En İyi Paylaşım Zamanı Nedir?

 

Arama motoru bileşeni Pinterest ve YouTube'da diğer sosyal platformlara göre daha belirgindir. Bu içeriğinizin siz paylaşım yaptıktan çok sonra da aramalarda yer almaya devam edeceği anlamına gelir. Bununla birlikte, bu platformlarda ne zaman paylaşım yaptığınız, aranabilirlik ve alaka düzeyi gibi faktörlerden daha az önemlidir.

 

Pinterest'te paylaşım yapmak için en iyi zaman öğleden sonra 15:00 ile 18:00 arasıdır ve bunu 18:00 ile 21:00 arası takip etmektedir. Pazarlamacıların %29'u Cuma gününü en iyi, Pazar gününü ise en kötü gün olarak tanımlıyor.

 

YouTube'da yayın yapmak için en iyi zaman akşam 6 ile akşam 9, öğleden sonra 3 ile akşam 6 ve öğleden sonra 12 ile öğleden sonra 3 arasıdır. Cuma ve Cumartesi gönderi yapmak için en iyi günler olarak kabul edilirken, Salı en kötü gündür.

 

Hangi Saatlerde Gönderi Yapacağınızı Nasıl Seçersiniz?

 

Takipçileriniz küçükse veya tutarsız davranıyorsa, bu öneriyi bir dizi testle desteklemek isteyeceksiniz.

 

İyi performans gösterdiği kanıtlanmış bir içerik kümesi/konsept seçin, ardından hafta boyunca farklı zamanlarda yayınlayın. En yüksek performansa sahip gönderiler ideal bir gönderi zamanına işaret edebilir. Test sonuçlarınız muhtemelen platforma göre değişecektir. Sonuçlar tamamen düzensiz olabilir, bu durumda gönderi yapmak için en uygun zamanın kitleniz için muhtemelen bir önemi yoktur.

 

Gönderi yapmak için en iyi zaman içerik türüne özgü olabileceğinden, testi tüm içerik kümeleriniz için her platformda tekrarlamak isteyebilirsiniz.

 

Sonuç

 

Günün sonunda, kitleniz benzersizdir. Sosyal medya başarısı herkese uyan tek bir ölçü değildir. Sosyal medyada paylaşım yapmak için en uygun zamanın hangisi olduğunu gerçekten öğrenmenin tek yolu, analizlerinizi test etmek ve gözden geçirmektir.

 

 

Bununla birlikte, bu platformların sürekli değiştiğini akılda tutmak önemlidir. Instagram her hafta yeni bir algoritma güncellemesi yayınlıyor gibi görünüyor. Sosyal medyada başarılı olmanın en iyi yolu, kitlenizle gerçekten bağlantı kurmaya öncelik vermektir. Elbette bu, onlar çevrimiçiyken paylaşım yapmak anlamına gelebilir. Daha da önemlisi, kitlenizin istek ve ihtiyaçlarına dair samimi bir anlayışla desteklenen ve yankı uyandıran içerikler yayınlamak anlamına gelir.

Sosyal Linkler

Bize Katılın