Sosyal Medya Platformu Threads ile Tanışın

Threads, Meta'nın yeni uygulamasıdır. İşte Threads'in ne olduğu, nasıl kullanılacağı ve Twitter'a karşı nasıl bir rekabet içinde olduğu hakkında detaylar!

Kullanıcıların aylarca Twitter'da (Yeni adıyla X) neler olup bittiğini anlamaya çalışmasının ardından Meta, Twitter boşluğunu en son uygulaması Threads ile doldurmak için ortaya çıktı. Threads'e aşina değilseniz, Meta'nın Twitter'a rakip olan uygulaması olduğunu bilmeniz yeterlidir. Threads 5 Temmuz 2023'te piyasaya sürüldü ve internete eksik olan bir heyecan getirdi. Yayınlandığı sabah 30 milyon kayıt almakla kalmadı aynı zamanda en hızlı büyüyen uygulama rekorunu da kırdı. İçerik oluşturucular, markalar, ünlüler vs. hızla kaydoluyor ve katıldıktan sonra dakikalar içinde paylaşım yapıyorlardı.

 

Threads neredeyse iki aylık olduğuna göre, Twitter'ı alt etmek için gerekenlere sahip olduğunu düşünüyor muyuz? Bunu sadece zaman gösterecek. Burada, Threads'in nasıl çalıştığını, etkili bir Threads içerik stratejisinin nasıl oluşturulacağını, etkileşim içgörülerini ve daha fazlasını keşfedeceksiniz!

 

Threads nedir?

 

Threads, Instagram tarafından geliştirilen en yeni uygulamadır. Threads kullanıcıların metin güncellemelerini paylaşmaları ve çevrimiçi konuşma dizilerine katılmaları için yapılmıştır. Elon Musk'ın Ekim 2022'de Twitter'ı satın almasından önceki eski Twitter'a çok benzer şekilde çalışır.

 

Threads'e Nasıl Katılınır ve Gönderi Yapılır?

 

Nasıl Kaydolunur? Şu an itibariyle bir Instagram hesabı olmadan Threads hesabına kaydolamazsınız. Hesabınızı oluşturmak için Threads uygulamasını indirin ve Instagram giriş bilgilerinizle kaydolun.

 

Nasıl Gönderi Yapılır? Alt gezinti çubuğundaki 'kalem' simgesine dokunarak doğrudan uygulamanın ana sayfasından gönderi yapabilirsiniz.

 

Gönderi Kısıtlamaları: Gönderiniz en fazla 500 karakter uzunluğunda olabilir ve en fazla 5 dakika uzunluğunda resimler, bağlantılar ve videolar içerebilir.

 

Hesaplar Nasıl Bulunur/Takip Edilir: Akışınız, Instagram'da zaten takip ettiğiniz kullanıcılardan oluşur. Kullanıcıları, uygulamadaki arama çubuğunu kullanarak veya Threads profillerine doğrudan erişim için Threads kimlik numaraları için Instagram biyografilerini kontrol ederek de bulabilirsiniz. 

 
Threads Twitter'a Karşı

 

Threads, Mark Zuckerberg ve Elon Musk'ın Twitter'da alenen kavga ettikleri ve birbirlerini boks maçına davet ettikleri için manşetlere çıktıkları bir dönemde geliyor.

 

İlk bakışta Threads, Twitter'a çok benzer görünüyor ve çalışıyor. Her ikisi de metin odaklı haber akışlarına, gönderileri beğenme seçeneğine ve yeniden yayınlama özelliklerine sahip. Ancak Threads kendi dilini kullanıyor.

 

Twitter'ın geçen yıl Elon Musk tarafından satın alınmasından bu yana uygulamada önemli değişiklikler oldu. En meşhur güncelleme Twitter'ın doğrulama modelini ücretli bir hizmete dönüştürmesiydi. Örneğin, halihazırda mavi bir onay işaretine sahip olan hesaplar, ödeme yapmadıkları takdirde bu işaretten vazgeçmek zorunda kaldılar. Birçok kişi için doğrulanmış Twitter statüsünü korumanın maliyeti çok fazlaydı ve birçok içerik oluşturucu ve marka hesabının onay işaretinden vazgeçmesine neden oldu.

 

Threads hala yeni bir uygulama ve önümüzdeki aylarda birçok değişiklik geçirecek. Ayrıca, Twitter hala 1 milyardan fazla kullanıcısı olan popüler bir platform, bu nedenle Threads'in Twitter ile aynı büyüklükteki kullanıcı tabanına ulaşması biraz zaman alacak.

 

Threads'i Kimler Kullanıyor?

 

Kris Jenner, Willow Smith, Betches.com, Hollywood Reporter, Spotify ve daha fazlası Threads'te ilk günden paylaşımlar yapmaya başladı bile. Threads'in yeniliği sadece deneme yapmak için değil, aynı zamanda içerik oluşturucuların ve markaların kitleleriyle etkileşim kurmanın yeni yollarını test etmeleri için de harika.

 

Ancak, ilk yayınlandığından bu yana Threads'in etkileşimi düştü. Ancak uygulama etkileşiminin yavaşlıyor olması henüz gemiyi terk etmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Sürekli paylaşım yapmaya ve diğer hesaplarla etkileşim kurmaya devam edin ve içerik stratejinizi deneyin. Ne kadar çok kanalda yer alırsanız erişiminiz o kadar iyi olacaktır.

 

Sonuç

 

Threads'in Twitter'ı tamamen ortadan kaldırıp kaldırmayacağını söylemek için henüz çok erken, ancak çok şey vaat ediyor. Özellikle de Threads ve gelecekteki metin tabanlı içerik akışları için ne anlama geldiği konusunda heyecan duyan çok sayıda hesap varken.

Sosyal Linkler

Bize Katılın