Sosyal Medya Video İçerik Ekipmanları Nelerdir?

Bu ekipman parçaları, videolarınızın kalitesini artırmanıza ve sosyal medyada daha dikkat çekici içerikler oluşturmanıza yardımcı olabilir!

Pek çok sosyal medya içeriği için akıllı telefonlardaki video özelliklerinin iş göreceği doğru olsa da, işi kolaylaştırmaya ve bazı durumlarda videoyu daha da iyi hale getirmeye yardımcı olacak çeşitli çekim ve prodüksiyon araçları var!

 

Bu makalede, dört ekipman parçasına bakacağız ve en çok ne işe yaradıklarını ve hangi sihirle çalışabileceklerinin temellerini keşfedeceğiz. Yeni ekipman eklemek şu anda bütçenizi aşıyor gibi görünüyorsa üzülmeyin, bu listeyi hazırlarken her bütçeyi göz önünde bulundurduk.

 

‍Ring Light

 

Ring lightlar, gölgeleri en aza indirmeye ve nesnenin üzerinde en güzel ışığın parlamasına yardımcı olmak için LED kullanan harici dairesel ışıklardır. Birini filme alırken ya da hareketsiz bir nesnenin fotoğrafını çekerken ışık vermek için kullanılabilirler. Bu, onları en çok yönlü araçlardan biri yapar ve yatırımınızın karşılığını gerçekten verir. Dahası, bu araçlar güzellikten yemeğe ve eğitim filmlerine kadar geniş bir içerik yelpazesi için harikadır.

 

Light Box

 

Bir videoda bir araya getirilecek öğeleri sahnelemek ve fotoğraflamak için kullanılacak bir ışık kutusuna sahip olmak harika bir yatırımdır. Popüler bir video tekniği herhangi bir canlı aksiyon içermez ve bunun yerine bazı metin kaplamalarıyla, müzikle senkronize edilmiş fotoğrafların bir sunumudur. Işık kutusu, bir fotoğraf çekimi için içine öğeler yerleştirdiğiniz küçük, taşınabilir bir mini stüdyodur. Işığın renklerini ve yoğunluğunu özelleştirebilirsiniz. Bunlar mücevher, yiyecek ve güzellik ürünlerinin fotoğraflarını çekmek için harikadır.

 

Tripod

 

Bazen bir videoyu sahnelemek ve kaydetmek için iki elden fazlasına ihtiyaç duyarsınız ve işte o zaman bir tripod kullanışlı hale gelir. Tripodlar, çekim sırasında sabit tutmak için kamerayı tutan üç ayaklı katlanabilir standlardır. Ayrıca, videoda sizin de rol almanızı sağlar! Video araçları koleksiyonunuza bir tripod eklerken göz önünde bulundurmanız gereken birçok seçenek vardır. Yapmak istediğiniz çekim türü için en iyi olan tripodu seçmek isteyeceksiniz. Bir yemek pişirme demosu çekiyorsanız ve kameranın tezgah üzerinde sabitlenmesini istiyorsanız, masa üstü tripod gibi daha kısa bacaklı daha küçük bir tripod işinizi görecektir. Ancak, bir moda şirketiniz varsa ve en yeni kıyafetleri gösteren videolar çekmek istiyorsanız, daha uzun uzatılabilir bacaklara sahip bir tripoda ihtiyacınız olabilir.

 

Portatif Mikrofon

 

Harici bir mikrofon kullanmak, nesneniz kameradan biraz uzakta olsa bile net ve berrak ses sağlayarak sesi iyileştirebilir ve videoyu daha keyifli hale getirebilir. Bağımsız bir mikrofon satın alabilir veya bir tripod/mikrofon kombinasyonu bile bulabilirsiniz. Markanız için röportaj tarzı videolar çekiyorsanız, doğrudan akıllı telefonunuza bağlanan kablosuz bir harici mikrofon, profesyonel ses kalitesi elde etmek için ekonomik bir yaklaşımdır.

 

Sosyal medya için video hazırlarken, ister hareketsiz fotoğraflardan oluşan animasyonlu bir sunum ister canlı bir aksiyon videosu oluşturuyor olun, dikkat çektiğinden emin olmak istersiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? İyi ışıklandırma, ses ve yumuşak geçişlere sahip net, berrak videolarla başlar. Bu video geliştirme araçlarından sadece birine bile yatırım yaparak yolunuza devam edebilirsiniz!

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın