Sosyal Medya Yorumları Nasıl Yönetilir?

Sosyal medya yorumları, marka ile takipçiler arasında etkileşimi güçlendiren önemli bir araçtır. Yorumları yönetmek için ipuçları ve püf noktalarını öğrenin!

Topluluk yönetimi olmayan bir sosyal medya yorum bölümü, bir mayın tarlasında yürümek ve en iyisini ummak gibidir.

 

Kullanıcılar tüm bu zamanı markaları insanlaştırmak için harcıyor, bu yüzden markanın arkasında etkileşimde bulunmak için zaman ayıran ve söyleyeceklerini önemseyen bir kişi olduğunu görmek istiyorlar.

 

Bu yazıda, sosyal medya yorumlarının önemini ve Instagram ve TikTok'un yorum bölümlerini yönetmek ve bunlara katılmak için ipuçlarını ve püf noktalarını ele alacağız. 

 

Yorum Bölümleri Neden Önemlidir?

 

Bir sosyal medya gönderisinin yorum bölümü, takipçilerinizin nelere önem verdiğini ve hangi içeriğinizin onları ilgilendirdiğini gösteren bir mercektir. Burası aynı zamanda diğer takipçilerle iletişim kurarak fikir edinebilecekleri, desteklerini gösterebilecekleri ya da ürünler veya hizmetler vb. hakkında merak ettikleri soruları sorabilecekleri bir yerdir. Olumlu yorumlar veya açıklayıcı sorular bırakmanın yanı sıra, yorum bölümü aynı zamanda eleştiri için de bir yerdir. Mutsuz olan veya ürünleriniz ya da içeriğinizle ilgili kötü bir deneyim yaşayan takipçileriniz bunu ifade edebilir. Bir takipçinin veya müşterinin memnuniyetsiz olduğunu duymak zor olsa da bu, işletmeniz veya markanız için bir öğrenme fırsatıdır.

 

İçerik oluşturucu, marka veya işletme sahibi olarak, kullanıcı yorumlarına doğrudan yanıt verebilir veya çevrimdışı ya da daha özel bir sohbet için doğrudan mesajları kullanabilirsiniz. Kitlenizle etkileşim kurmak, takipçilerinizle güven oluşturur ve diğer gönderilere gelecekteki katılımı teşvik eder, çünkü sizin önemseyen duyarlı bir hesap olduğunuzu bilirler.

 

Instagram ve TikTok'ta Sosyal Medya Yorumlarını İzleme

 

Instagram ve TikTok, piyasadaki en popüler sosyal medya platformlarından ikisi. Her ikisi de gönderiler ve videolar hakkında yorum yapmaktan hoşlanan insanlardan oluşan oldukça etkileşimli kitlelere sahiptir. Ancak her platformun yorum bölümü farklı bir amaca hizmet eder. Örneğin, takipçiler Instagram'ı sorular için kullanırken, TikTok'un yorum bölümü ikincil bir eğlence biçimi sağlar. Bu platformların her birini daha ayrıntılı olarak inceleyelim.

 

Instagram Yorumları Nasıl Yönetilir?

 

Instagram yorumlarınız, kullanıcıların sizinle herkese açık olarak iletişim kurabileceği tek yerdir. Kitlenizin marka kişiliğinizi deneyimlemesi için bir şanstır. Birçok marka yorumları başka bir müşteri hizmetleri biçimi olarak kullanır.

 

Markanız olumsuz duygularla dolu zorlu bir dönemden geçiyorsa yorumları izlemek bir tür hasar kontrolü işlevi görebilir. İşler yolunda gittiğinde, yorumlara yanıt vermek markanızın kişiliğini daha da parlak hale getirebilir.

 

İşte günlük yorumları yönetmek için birkaç ipucu:

 

En İyi Yorumları Sabitleyin

 

Bir yorumu sabitlemek görünürlük sağlar. Markanızı olumlu bir şekilde tanıtan bir yorum görürseniz, bunu en üste sabitleyerek herkesin fark edeceği ilk yorum haline getirebilirsiniz. Aynı şey, herkesin görmesini istediğiniz ilginç veya komik bir yorum, hatta yanıtınızla birlikte sıkça sorulan bir soru için de geçerlidir.

 

Yorumlarla Etkileşime Geçin

 

Yorumlarınızla etkileşime geçmek markanızı daha ilişkilendirilebilir kılar. İnsanlar hesabınızın arkasında bir kişi olduğunu bilmek ister. Yorumlara yanıt vermek ve yorumları beğenmek etkileşimi, marka bilinirliğini ve genel marka duyarlılığını artırmak için harikalar yaratır.

 

İşte ürününüzle ilgili olumsuz bir deneyim yaşayan bir müşteriye nasıl yanıt verileceğine dair bir örnek: "Bu deneyimi yaşadığınız için üzgünüm.Bunu düzeltmek isteriz. Bize bir DM gönderin." Bu, müşteriye ve yorumları okuyan herkese sorunu önemsediğinizi ve düzeltmek için zaman ayıracağınızı gösterir. Özel görüşmeyi kabul etmek, kamusal söylem konusunda endişelenmeden endişelerini gidermenizi sağlar.

 

Yorumları Silin

 

Olumsuz yorumları silmek genellikle kötü bir fikirdir. Yorum yapan endişeli müşteriler genellikle bir yanıt bekler. Yorumlarını silerek endişelerini göz ardı ettiğinizi görürlerse, muhtemelen geri dönecekler ve söyleyecek daha da olumsuz şeyleri olacaktır. Onlara kitlenize karşı şeffaf olduğunuzu ve eleştirileri kabul ettiğinizi gösterin.

 

Bununla birlikte, bir bireyi hedef alan ve potansiyel olarak zarar veren nefret dolu yorumları ve kelimeleri silmelisiniz.

 

Yorumlar Ne Zaman Filtrelenmeli, Engellenmeli veya Kapatılmalı?

 

Nefret Yorumları

 

Instagram, yorum bölümünüzde daha aşırı önlemler almak istediğiniz zamanlar için birkaç seçeneğe sahiptir. Şeffaflık, sosyal medyada bir içerik oluşturucu veya marka için en iyi uygulama olmasına rağmen, bazen yorum bölümünüzden filtrelemek istediğiniz kelimelerin bir listesini oluşturarak, yorumları engelleyerek veya bir gönderinin yorumlarını tamamen kapatarak yorum bölümünüzü temizlemek faydalı olabilir. Örneğin, nefret yorumları veya bir marka ya da hesabın skandal veya sorunlu bir pozisyon ya da karar nedeniyle eleştirilmesi.

 

Spam Benzeri Yorumlar

 

Ayrıca, Instagram gönderileri, özellikle büyük bir marka veya hesap söz konusuysa, çok sayıda spam yorumla karşılaşır. İnsanların sohbete katılabilmesi veya önemli bilgilere verdiğiniz yanıtları okuyabilmesi için bu tür sözcükleri silerek dağınıklığı ortadan kaldırmak en iyisidir.

 

Bu spam benzeri yorumlarla mücadele etmeye yardımcı olmak için Instagram'ın gizlilik ayarlarını kullanarak spam yorumlarda yaygın olarak kullanılan kelimelerin bir listesini oluşturabilir ve bunlardan tamamen kaçınabilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı: 

 

1.    Instagram profil sayfanıza gidin ve ekranınızın sağ üst kısmındaki üç çubuklu simgeye dokunun.

 

2.    'Ayarlar', 'Gizlilik', 'Gizli Kelimeler'e dokunun ve ardından 'Özel kelimeler ve ifadeler'e kaydırın.

 

3.    'Özel kelimeleri ve ifadeleri yönet' seçeneğine dokunun ve ardından yorum bölümünüzden gizlemek istediğiniz kelimeleri ekleyin. Sözcük listenizi ekledikten sonra, önceki sayfaya dönmek için oka dokunun.

 

4.    'Özel kelimeleri ve ifadeleri yönet' seçeneğinin altında 'Yorumları gizle' yazıyor, özel gizli kelime ve kelime öbekleri listenizi etkinleştirmek için geçişe dokunun.

 

TikTok Yorumları Nasıl Yönetilir?

 

TikTok yorum bölümü, kullanıcıların daha fazla eğlence için gittikleri bir yerdir. TikTok kullanıcıları benzersiz bir mizah anlayışı ve dil geliştirdi ve her şey yorum bölümünde başlıyor. TikTok deneyimi yorumlar olmadan aynı olmazdı. Yorumlar yalnızca videoyu geliştirmekle ve genellikle gerçek videodan daha komik olmakla kalmaz, aynı zamanda patlamadan önce yeni trendleri keşfetmenin bir yoludur. Örneğin, göz dudak göz emoji dizisi ( 👁️👄👁️ ) TikTok yorumları olmasaydı muhtemelen var olmazdı. Bu yüzden TikTok çocukları gibi, "yorumlara koşarken takıldım", neredeyse her video için kaydırmalısınız.

 

TikTok yorum bölümünün güçlerinden nasıl yararlanacağınız aşağıda açıklanmıştır.

 

Yerleşik İçerik Yönetim Araçlarını Kullanın


Pin Top Yorumlar

 

TikTok'un yorum sabitleme özelliğinin birkaç avantajı vardır. TikTok mizahı ve iç şakalar yorumlarda başlar. Genellikle, bir yorum benzer şakaların ve tepkilerin zincirleme reaksiyonunu başlatır. En iyi performans gösteren yorumları gönderinizin en üstüne sabitleyerek yorumcularınızın sırtını sıvazlayın. Böylece, yeni izleyicilerin yorumlar bölümünü açtıklarında komedi noktasını bulmalarını kolaylaştırmış olursunuz.

 

Filtre Anahtar Kelimeleri

 

TikTok yorumlarını da filtreleyebilirsiniz. Güvenlik ayarlarınıza gidin, 'Yorumları Filtrele'ye dokunun ve ardından kaçınmak istediğiniz anahtar kelimeleri ekleyin.

 

 TikTok'un Yorum Kültürüne Katılın

 

Videolara Yorum Bırakın

 

Başarılı TikTok markaları DuoLingo ve Tinder, yorumlarına yanıt vererek ve kitlelerindeki kullanıcıların gönderilerine yorum yaparak başarıya ulaşıyor.

 

Yorum yapanlarla aynı seviyede sohbete katılıyorlar, bu da markaları daha ulaşılabilir hissettiriyor ve her yerde daha fazla katılımı teşvik ediyor.

 

Tinder, flört hayatları hakkında konuşan insanların videolarına sık sık yorum yapıyor. Bu videolarda, insanlar rakip bir tanışma uygulaması aracılığıyla "çılgın" tanışma hikayelerinden bahsediyor ve Tinder bunun yerine kendi uygulamalarına katılmaları hakkında esprili bir yorumla araya giriyor. Hesapların büyük markalardan yorum alması yalnızca harika bir şey değil, aynı zamanda kitlenizle alakalı kalmanın da kolay bir yolu. Sprout Social'ın Harris Anketi'ne göre, "tüketicilerin %77'si sosyal medyada bir markayla yaşadıkları olumlu bir deneyimden sonra bir markayı diğerine tercih ediyor."

 

Yorumlara Yanıt Videoları Hazırlayın

 

TikTok, yorumlara yanıt videoları oluşturabileceğiniz ve TikTok içerik stratejiniz için bir video içeriği fikri veya kovası görevi gören bir özelliğe sahiptir. Örneğin, bir kullanıcının bıraktığı bir yorumu alabilir ve videonuzun arka planı olarak kullanabilirsiniz. İnsanlar soruları bu şekilde yanıtlıyor veya bir hikaye anlatan 1, 5 vb. bölümlük seri videolar hazırlıyor. Sosyal medyada trend olan şeyleri takip etmenin en iyi yollarından biri TikTok'taki yorumlarda yer almaktır.

 

 TikTok Dilini Benimseyin

 

TikTok söz konusu olduğunda çok şey oluyor. Trend video fikirleri, sesler ve dans zorlukları, ancak en değerli araçlardan biri terminolojiyi öğrenmek ve dikkat etmektir. Pek çok popüler ifade, popüler TikTok videolarından türetilmiştir. "He's a ten, but he…" veya "Tell me you ____ without telling me you ____." gibi. Bu ifadelerin nereden geldiğini bilmek, içeriğinizi oluşturmanıza veya videolara alakalı ve ilişkilendirilebilir bir şekilde yorum yapmanıza yardımcı olabilir.

 

 

Sosyal Linkler

Bize Katılın