2024'te Sosyal Medyada Nasıl Viral Olunur?

İzleyici kitlenizi genişletmek ve trendlerden yararlanmak mı istiyorsunuz? İşte nasıl viral olacağınıza dair 10 ipucu!

İzleyici kitlenizi genişletmek ve trendlerden yararlanmak mı istiyorsunuz? İşte nasıl viral olacağınıza dair 10 ipucu.

 

Sosyal medyada viral olma söylemi yapmaktan daha kolaydır. Zaman, çaba ve denemeye istekli olmak gerekir. Çok şanslı olmadığınız ve bir gecede başarıya ulaşmadığınız sürece emek harcamanız gerekir.

 

Viral olmanın ne anlama geldiğini, nasıl viral olunacağını ve popüler bir içerik oluşturucunun bilgece sözlerini öğrenmek için okumaya devam edin.

 

Viral olmak ne anlama geliyor?

 

2024 yılında Viral olmak, sosyal medyanın doğuşundan çok farklı bir durum. 2000'lerin ortalarında YouTube'daki saçma ve rastgele bir video viral olabiliyordu.

 

Günümüzde viral olmak genellikle bir videonun, bazen de bir resim ya da hikayenin, internette yayılması anlamına geliyor. On kişiden dokuzu bunu sosyal medya platformları aracılığıyla yapıyor. Viral içerik ilişkilendirilebilir, tabu, efsane yıkıcı veya düpedüz tuhaf olabilir, eğer insanlarla bağlantı kurar ve yayılmalarını sağlarsa, viral olma şansı vardır.

 

Viral olmak için kaç görüntülenmeye ihtiyacınız var?

 

Viral olmak için kaç görüntülenmeye ihtiyacınız olduğuna dair kesin bir tanım yoktur. Ancak, çoğu insan ve sosyal medya platformları, viral olmayı bir hafta içinde bir videonun beş milyondan fazla görüntülenmesi olarak tanımlar.

 

Diğer yorumlar daha az ve korkutucu. Bazıları viral olmayı şu şekilde tanımlıyor: Bir kişi içeriğinizi her görüntülediğinde veya içeriğinizle her etkileşime girdiğinde, onu paylaşır ve en az bir kişinin daha aynı şeyi yapmasını sağlamasıdır. Yine de bunlar büyük hedefler. Bunu nasıl gerçekleştirirsiniz?

 

Bir gönderiyi nasıl viral hale getirirsiniz?

 

Viral olmak için su götürmez bir yöntem yoktur. En büyük başarılardan bazıları tamamen şans eseri elde edilirken, diğerleri dikkatle hazırlanır.

 

1. En iyi video formatlarını araştırın

 

Bazı video formatlarının viral olma olasılığı diğerlerine göre daha yüksektir. Biraz ilham almak için aşağıdakilere göz atın.

 

·      Nasıl yapılır videoları: Nasıl yapılır videoları ve öğreticiler YouTube, TikTok, Instagram ve aklınıza gelebilecek her yerde büyük ilgi görüyor. Neden mi? İnsanlar bir şeyler öğrenmek istiyor. Bu, makyaj hilelerinden ahşap işlerine kadar her şey olabilir.

 

·      Biliyor muydunuz? videoları: Nasıl yapılır videolarına benzer şekilde, bu küçük mücevherler izleyicilere yeni bir şey verir. Popüler bir yemeğin kökeni, uzun süredir yanlış telaffuz edilen bir kelime veya hatta bir ünlü hakkında az bilinen bir gerçek olabilir. Bu ısırık büyüklüğündeki doğruluk paketleri, tüm içerik keşfinin neredeyse yarısının “yeni bir şey öğrenme” ihtiyacından kaynaklandığı TikTok gibi platformlarda çok işe yarıyor.

 

·      “Sırada ne var” videoları: Hepimiz kaydırıyoruz. Düzgün bir dönüşüm videosuyla izleyicilerin dikkatini çekebilirsiniz. Ev dekorunuzun, yemeğinizin, vahşi saç kesiminizin veya aynı derecede ilgi çekici bir şeyin öncesi ve sonrası videosuyla onları kendinize bağlayın.

 

·      Senaryosunu yazamayacağınız videolar: Tesadüfler, talihsiz zamanlamalar, garip doğa olayları, bunların hepsinin viral potansiyeli var. Aklınızda içerik varsa, telefonunuzu elinizin altında tutun ve bir saniye içinde çekim yapmaya hazır olun. Aksi takdirde bunun gibi anları kaçırırsınız.

 

2. Trendleri takip edin

 

Haber değeri taşıyan trendler, TikTok meydan okumaları, patlayan hashtag'ler. Hepsinin zirvesinde kalmak savaşın yarısıdır.

 

Sosyal medya platformlarındaki “Trend” bölümleri çok kullanışlıdır, nabzınızı tutmanıza ve sıcak görüşünüzü herkesten önce iletmenize yardımcı olur. Bu trendler genellikle fikirler ve kaliteli içeriklerle dolup taşar, tekneyi asla kaçırmamak için Google Alerts veya benzeri bir şey kurmayı düşünün.

 

Trendleri izlemek haber gündeminin ötesine geçer. İlk adım, içerik trendleri, yeni memler, popüler son ve daha fazlası için göz kulak olmaktır. Asıl iş bundan sonra gelir ve bu trendlere erkenden atlamanız ve herkesten önce en iyi içeriği sunmanız gerekir.

 

3. Belirli bir alana odaklanın

 

Eğer birisi “Beni viral yap” diyorsa, muhtemelen büyüklerin en büyüğünden bahsediyordur. Charlie Parmağımı Isırdı'yı düşünüyorlardır. Klavye Kedisi. Herkese hitap eden erken dönem viral kültürün mihenk taşları.

 

Böyle bir patlamanın sorunu, başarı oranının çok rastgele olması ve tespit edilmesinin zorluğudur. İçerik ne kadar “genel” olursa, etki yaratmak o kadar zor olur.

 

Bu nedenle, belirli bir niş bulmak yardımcı olabilir. Bu platformların her köşesinde özel hayran kitleleri keşfedeceksiniz. BookTok var, Metal Twitter var, #fitnessjouney var, bu tutkulu topluluklardan yararlanmak ve viral olmak biraz daha kolay, çünkü birlikte çalışabileceğiniz bir kitle var. Nelerden hoşlandıklarını biliyorsunuz!

 

4. Başlıklarınızda, hashtag'lerinizde ve açıklamalarınızda anahtar kelimeler kullanın

 

Arama motorları ve sosyal medya platformları, izleyicilerin neleri izlemek istediğini anlamak için anahtar kelimeleri kullanır. Bir fikir edinmek için manuel olarak göz atabilir veya Ahrefs gibi sofistike bir anahtar kelime gezgini kullanabilirsiniz. İşte anahtar kelimeleri nasıl kullanacağınız:

 

·      Başlıklar: Bu, arama motorlarıyla daha az, kaydırmayla daha çok ilgilidir. Başlıklarınızda ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, izleyicilere ne sunduğunuz hakkında anında bir fikir verecektir.

 

·      Hashtag'ler: Trend ve topluluk hashtag'leri içeriğinizi güçlendirebilir. Hashtag'leri akıllıca araştırın ve bunlarla spam yapmayın.

 

·      Açıklamalar: Başlığa ve açıklamaya alakalı anahtar kelimeler ekleyin ancak yine spam deliğine düşmekten kaçının. Birbiriyle bağlantısız kelimeleri laf olsun diye araya sıkıştırmayın.

 

5. Tanınmış influencer'lardan yardım alın

 

Bunu söylemek yapmaktan daha kolay. Ancak Instagram'ın Remix ve TikTok'un Duets ve Stitches gibi özellikleri, daha büyük içerik oluşturucuların içeriklerini videonuz bağlamında yeniden kullanmanıza olanak tanır.

 

Bu araçları daha büyük kitlelerin ve hatta içerik oluşturucuların ilgisini çekmek için kullanabilirsiniz. Büyüklerden biriyle sohbet etmeyi başarırsanız, belki de hemen bir iş birliği istemeyin. Bunu sıradan bir çevrimiçi arkadaşlık gibi ele alın, onlardan yardım istediğinizde, kabul etme olasılıkları daha yüksek olacaktır.

 

6. İlişkilendirilebilir içerik oluşturun

 

İçeriğinizi planlayın ama senaryo gibi görünmesin. Bunu dengelemek zordur. Viral içeriğin genellikle bir yapıya ihtiyacı vardır, örneğin şöyle bir şey olsa bile: kişi koridorda yürür, muz kabuğuna basar, Mario Kart müziği çalmaya başlar.

 

Hikayeler anlatın ve insanların duygularına hitap edin. Arkadaşlarınızla veya iş arkadaşlarınızla konuşun. Onları güldüren, tıklamalarını, paylaşmalarını, hissetmelerini ve takip etmelerini sağlayan şey nedir? Rastgele içerikler oluşturabilir ve en iyisini umabilirsiniz, ancak nasıl viral olacağınızı öğrenmek istiyorsanız, nedenini bulun.

 

7. Kısa tutun

 

Kutsal kurala sadık kalın: Bizi sıkmayın, nakarata geçin. Kısa tutun. Sosyal medya platformları tarafından kullanılan bazı algoritmalar yüksek tamamlanma oranına sahip klipleri öne çıkarır, ne de olsa insanların sonuna kadar izleyeceği içerikleri öne çıkarmak onların da çıkarınadır.

 

Video düzenleme konusunda denemeler yapın, izleyiciyi erkenden bir kancayla yakalayın ve dikkatlerini kaybetmeyin. Bir zaman sınırı hedefliyorsanız on beş ila otuz saniye arasında kalmayı deneyin, bu, oturup izleyebilecek kadar kısa, ancak bir anlatı oluşturmak için yeterince uzun.

 

8. Düzenli ve tutarlı bir şekilde içerik yayınlayın

 

Sosyal medya platformlarının algoritmaları genellikle düzenli ve istikrarlı paylaşım yapan içerik oluşturucuları ödüllendirir. Kendinize bir program belirleyin hatta bir içerik takvimi başlatın ve algoritmanın aktif olduğunuzu bilmesini sağlayın. İzleyicilerle etkileşime geçin. Yorumlarını beğenin, geri bildirimlerine yanıt verin, eleştirilerini dikkate alın.

 

9. Kendinizi tüm platformlara yayın

 

Bir şey Snapchat'te viral olabilir, ancak Instagram'da olmayabilir. TikTok veya Lemon8'de nasıl viral olunacağını öğrenmek, örneğin YouTube'da nasıl viral olunacağını öğrenmekten farklı nüanslara ve sonuçlara sahip olacaktır.

 

Ve bu iyi bir şey. Bu bir öğrenme eğrisidir ve platformdan platforma sürekli olarak trendlerin gelgitleriyle mücadele eder. Ancak tüm temelleri kapsadığınızdan emin olun, içeriğinizi her platformda yeniden yayınlamak, sağlam bir fırsata sahip olacağınız anlamına gelir.

 

10. Reddit gibi platformları düşünün

 

İçerik genellikle Reddit'in ön sayfasında yer aldıktan sonra viral hale gelir. Yine de dikkatli olun. Reddit'e girip videonuzu ilk günden yayınlayamazsınız, topluluktan faydalandığınızı düşünebilecekleri için insanlar bunu hoş karşılamayacaktır.

 

Farklı alt dizinlere katılın, oradaki insanların nelerden hoşlandığını öğrenin ve o grubun aktif bir parçası olun. İçeriğinizi paylaşma zamanı geldiğinde, on beş dakikalık şöhret arayan biri yerine havalı bir şey paylaşan değerli bir üye olarak görüleceksiniz.

 

Bir videonun viral olmasını sağlayacak tek bir sihirli formül yok.

 

Bilgi, öğrenme veya eğlence şeklinde izleyiciye değer katan içerikler oluşturmak önemli. Aynı fikri sunmanın o kadar çok yolu var ki!

 

Bu değerin yine de dinamik ve eğlenceli bir paketle sunulması gerekiyor. izleyicinin dikkatini çekmeli ki sıkılıp bir sonraki videoya geçmesin. Tüm bunların ötesinde, algoritmanın bizi beğenmesini umarken küçük bir şans unsuru da var!

 

İşte bu kadar. En iyi 10 ipucumuz aklınızda tazeyken, viral olmanın temellerini öğrendiniz. Ancak bu sadece başlangıç, şimdi ortaya çıkma ve yaratmaya başlama zamanı.

Sosyal Linkler

Bize Katılın