Sosyal Medyadaki Spam Yorumlarınızı Nasıl Temizlersiniz?

Spam yorumları kontrol altına almak, marka itibarınızı korumak ve takipçilerinizle güvenilir bir iletişim kurmak için önemlidir!

Bugünlerde, en sevdiğiniz influencer'ın profiline yorum bıraktığınızda sahte bir hesaptan WhatsApp üzerinden mesaj atmanızı isteyen bir yanıt almamak çok zor.

 

Bir marka veya içerik üreticisi olarak isteyeceğiniz son şey, takipçilerinizin sizinle iletişim kurmaya çalışırken dolandırılmasıdır. Bu yazıda, spam yorumların markanız için neden tehlikeli olduğunu ve markanızın yorum bölümünü nasıl spam olmaktan çıkarabileceğinizi ele alacağız.

 

Spam Yorum Nedir?

 

Spam yorum, uygunsuz veya istenmeyen olarak kabul edilen herhangi bir yorumdur. Genellikle spomment olarak adlandırılan spam yorumların orijinal gönderi içeriğiyle hiçbir ilgisi yoktur. Genellikle ürünlerin reklamını yapar veya kullanıcıları dolandırıcılık veya kötü amaçlı yazılımlara yol açabilecek şüpheli bağlantıları tıklamaya yönlendirirler.

 

Spam Yorumlar Markanız İçin Neden Zararlıdır?

 

Spam yorumlar için yorumlarınızı izlemek, hedef kitlenizin güvenliğini ve emniyetini önemsediğinizi gösterir. Markanızın nasıl sunulduğuna ve kimlerle ilişkilendirildiğine önem verdiğinizi gösterir.

 

Açıkça spam içeren yorumlar markanızın itibarına zarar verebilir. Kitleniz, bot yorumlardan oluşan bir sel gördükten sonra içeriğinizle etkileşime girmekten kaçınabilir. Hatta kitlenizin ne kadarının meşru olduğunu ve en başta hesabınızı izlemek için zaman ayırıp ayırmadığınızı sorgulamaya başlayabilirler. En azından spam yorumlar, kullanıcıların hesabınızı biraz ick tadı ile ilişkilendirmesine neden olabilir.

 

Spam yorumlar algoritmanın kafasını karıştırabilir. Hesabınızın spam yapan kullanıcılarla etkileşime geçtiğine inanırsa, içeriğinizi kitlenizin bir parçası olabilecek gerçek kullanıcılara önermeyecektir.

 

Sosyal Medya Spam Yorumları Nasıl Filtrelenir?

 

Sosyal medyada spam yorumları filtrelemek kolay bir iş değildir ancak mümkündür. Gizlilik ayarlarınıza gidin, yorumlara tıklayın ve bireysel takipçilerden gelen yorumları almayı veya engellemeyi seçin. Spam yorumlarda sıklıkla görülen kelimeleri filtreleyin. Yaygın örnekler şunlardır:

 

·      Şurada tanıtın

·      Bize DM at

·      Fotoğraf gönder

·      DM'yi kontrol et

·      Bio

·      Bizi takip edin

 

Bazen spam yorumlar bu filtrelerden kaçınmak için bilerek yazım hataları kullanır. Bunun yeterince gerçekleştiğini fark ederseniz, yaygın yazım hatalarını da engellemeyi düşünün.

 

Sosyal medyada spam yorumları önlemenin diğer yolları

 

Engelleyin veya bildirin: Spam bir yorum gördüğünüzde, yorum yapanı hemen engelleyin veya bildirin.

 

Spam etiketleri önleyin: Gizlilik ayarlarınızı tüm etiketler için manuel onay gerektirecek şekilde değiştirerek spam etiketleri önleyin.

 

Hashtag'lerinizde Seçici Olun: Genel hashtag'ler kullanmaktan kaçının. Rekabet o kadar yüksek ki, yalnızca belirli anahtar kelimelere yorum yapmak için kazıma araçları kullanan spam gönderenler tarafından görülmeye başlarsınız. Hedef kitlenizle süper alakalı anahtar kelimeler içeren daha spesifik hashtag'ler kullanın.

 

Spam içerikli DM'leri önleyin: Spam DM'leri filtrelemenin tek yolu, DM ayarlarınızı yalnızca takip ettiğiniz kullanıcılardan gelen mesajları kabul edecek şekilde ayarlamaktır.

 

Spam Takipçileri Silme

 

Takipçilerinizi gözden geçirmek ve sahte görünenleri silmek isteyeceksiniz. Takipçi sayınız düşecek, ancak gerçek etkileşim oranınız artacaktır. Profil resmi, içeriği veya takipçisi olmayan takipçilere dikkat edin.

 

Bildirmek ya da Bildirmemek

 

Bazı TikTok kullanıcıları, çok fazla spam içeren yorum veya kullanıcı bildirdikten sonra erişim ve katılımda büyük düşüşler yaşadıklarını bildirdi. Tamamen anekdot olsa da potansiyel bir gölge yasağından kaçınmak için kullanıcıyı bildirmek yerine engellemeyi düşünebilirsiniz.

Sosyal Linkler

Bize Katılın