Threads'te En İyi 5 Marka

Bu markalar, içerik stratejileriyle topluluğa odaklanarak, hedef kitlelerini anlayarak ve özgün içerikler üreterek platformu etkili bir şekilde kullanıyorlar!

Sosyal medya dünyası 5 Temmuz 2023'te Instagram'ın metin tabanlı güncellemeleri paylaşmak ve topluluk sohbetlerine katılmak için bir uygulama olan Threads'i piyasaya sürdü ve bu platformun Twitter'ın (şimdi X olarak adlandırılıyor) alternatifi olarak duyurmasıyla altüst oldu. Uygulama kullanıma sunulduktan sadece birkaç saat sonra 30 milyondan fazla indirildi ve markalar da topluluklarını hemen platforma taşımaya başladı. İşte o zamandan bu yana Threads'te başarılı olan markalar ve onlardan öğrenebileceklerimiz.

 
1.     Whitney Müzesi

 

New York'taki bir sanat müzesinin Threads'in gözdelerinden biri haline gelmesi kulağa beklenmedik gelse de kullanıcı etkileşimleri yalan söylemiyor ve kesinlikle çok başarılılar. Sosyal medya danışmanı Rachel Karten, Threads'teki içerik tarzlarını "saygısız ve mizah benzeri paylaşımlar" olarak tanımlıyor ve bu da her şeyi mükemmel bir şekilde özetliyor. Whitney Müzesi'nin ustalıkla yapmayı başardığı şey, daha gündelik, konuşmaya dayalı tonlar. Platformun amacı insanları topluluk sohbetlerine katılmaya teşvik etmek olduğu için bu mükemmel bir şey. Kıdemli Sosyal Medya Müdürü Casey Betts'e göre markanın yaklaşımı, mevcut çevrimiçi sohbetlerden yararlanmaya odaklanmak ve bunları, izleyicilerine geniş koleksiyonlarından öne çıkan sanat eserlerini tanıtmak için fırsat olarak kullanmak.

 

Yeni tartışmalar başlatmak yerine bu tartışmalara katılma fikrinin markaya büyük başarı getirdiği kanıtlanmıştır ve her başarılı Threads stratejisinin hayati bir bileşeni olarak görülmelidir.

 

2.     Starbucks

 

Starbucks, balkabağı baharatlı lattelerini Sonbahar mevsiminin resmi içeceği haline getirmelerine yardımcı olan ustaca pazarlama stratejileriyle uzun zamandır ünlüdür. Başarılarının anahtarı, kitlelerinin Sonbaharın gelişini tatlı ve tuzlu içecekleriyle ilgili düşüncelerini, fikirlerini ve duygularını derinlemesine anlamalarıdır. Threads, PSL (pumpkin spice latte) için tam zamanında geldi ve Starbucks'ın yılın en büyük kampanyasını başlatmasına yardımcı oldu.

 

Hedef kitlelerini esrarengiz bir şekilde anlamaları, sosyal dinlemenin öneminin ve hedef kitlenizin görüldüğünü hissetmesini sağlarken inanılmaz derecede özgün ve paylaşılabilir hissettiren gönderiler oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceğinin kanıtıdır.

 

3.     Ulta Beauty

 

Ulta Beauty'nin Threads'de başarılı olma yaklaşımı basit bir şeye dayanıyor, sosyal medyada sosyal olmak. ABD'deki en büyük güzellik perakendecilerinden biri olan Ulta Beauty, mağazalarında binlerce olmasa da yüzlerce marka bulunduruyor. Threads stratejilerinin temelinde diğer güzellik markalarının Threads'lerini etiketlemek, yeniden paylaşmak ve mümkün olduğunca çok sayıda Threads'e yanıt vermek olması son derece mantıklı.

 

Ulta'nın da kanıtladığı gibi, sosyal medyanın önemli bir bileşeninin topluluk oluşturmak olduğunu ve birbiriyle uyumlu markaların içerikleriyle etkileşim kurmanın çapraz tanıtım ve sosyal medya büyümesi için mükemmel bir yöntem olduğunu sık sık hatırlamamız gerekiyor.

 

4.     Netflix

 

İçeriği yeniden kullanmak bir olimpiyat sporu olsaydı, Netflix'in sosyal medya hesapları hiç şüphesiz altın madalya kazanırdı. Orijinal içeriklerinden klipleri yeniden tasarlama ve izleyicilerinin çevrimiçi ortamda gerçekleştirdiği ilgili konuşmalara uyacak şekilde yeniden bağlam sallaştırma konusunda ustaca bir yaklaşım benimsiyorlar.

 

Önemli miktarda markalı içerik üreten markalar için Netflix, halihazırda sahip olduğunuz içeriği kitlenizin ilgi alanlarıyla uyumlu yeni bir bağlamda kullanarak tutarlı bir şekilde görünmek için daha çok değil, daha akıllıca çalışmanın yollarını belirlemek için harika bir vaka çalışmasıdır.

 

5.     Spotify

 

Spotify, Twitter'daki (artık X olarak biliniyor) yaklaşımına benzer şekilde, 'siz' odaklı içeriğiyle topluluğu beslemeyi yeni bir boyuta taşıyor. Hepimizin doğasında bencil olmak ve kendimiz hakkında bir şeyler paylaşmamızı sağlayan içeriklerle etkileşime geçme olasılığımız daha yüksek. Spotify, izleyicileri arasında sohbeti teşvik eden sorular veya boşluk doldurmalar içeren Thread'lerle bu konuya büyük ölçüde eğiliyor ve bu da süreç içinde TONLARCA paylaşım, yeniden paylaşım ve yorum anlamına geliyor.

 

Sözü topluluğa bırakmaya odaklanmaları, platformun temel amacı olan sohbetleri teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda sürekli olarak öğrenmek ve kitleleriyle daha iyi etkileşim kurmak için kullanabilecekleri sürekli bir içgörü hazinesi sağlıyor. Bu bir kazan-kazan stratejisi!

 

Threads için herkese uyan tek bir strateji olmasa da platformun diğer insanlar ve markalarla anlamlı bağlantılar kurmak için bir platform oluşturma amacına hizmet etmesini sağlamak için en iyi uygulamalar vardır. Whitney Müzesi'nin Threads biyografisi, hesaplarından 'Finsta' olarak bahsediyor ve bu, platformun nasıl kullanılması gerektiğine dair mükemmel bir özet. Burayı, aktif olarak bir şeyler satmak ve tanıtım yapmak için bir yer olarak değil, markanızın perdelerini aralamak ve kitlenizi beslemek için bir yer olarak düşünün.

Sosyal Linkler

Bize Katılın