TikTok Analitiği: 2024 Rehberiniz

TikTok, içerik keşfetmek, oluşturmak ve paylaşmak için harika bir yerdir. Ancak TikTok analitiği kullanmayı bilmeden başarılı olabilir misiniz?

TikTok, içerik keşfetmek, oluşturmak ve paylaşmak için harika bir yerdir. Peki TikTok analitiği nasıl çalışır ve platformda başarılı olmak için buna ihtiyacınız var mı?

 

TikTok analitiği nedir?

 

TikTok analitiği, TikTok tarafından tasarlanmış bir araçtır. Size yalnızca bir dizi sayı göstermek yerine, içeriğinizle ilgili metrikleri izlemenize ve anlamanıza yardımcı olur.

 

TikTok analitiği ile takipçiler ve katılım gibi önemli istatistiklere erişebilir, ardından içeriğinizi geliştirmek ve gelecekte takipçilerinizi artırmak için iç görürü kullanabilirsiniz! Bu bilgileri görüntülemek için grafikler ve çizelgeler kullandığından, sindirimi de çok kolaydır.

 

TikTok analizlerimi nasıl görebilirim?

 

Bir TikTok Business hesabınız olduğu sürece, analizlerinize hemen erişebilirsiniz. TikTok'ta analizleri nasıl göreceğinizi öğrenmek istiyorsanız, profilinize gidin, üç noktaya dokunun, Oluşturucu Araçları'nı ve ardından Analizler'i tıklayın.

 

Bir TikTok Business hesabınız yoksa, geçiş yapmak ücretsiz ve basittir. Profilinizdeki üç noktaya tekrar dokunun, Hesabı Yönet'e gidin, ardından Hesap Kontrolü' altında devam edin ve İşletme Hesabına Geç'e basın. İşte bu kadar. Artık içeridesiniz!

 

Analizlerinizi görmek için TikTok'ta kaç takipçiye ihtiyacınız var?

 

TikTok analizlerine erişmek için minimum bir takipçi eşiği yoktur ancak daha sonra tartışacağımız bazı bölümler için en az 100 takipçiye ihtiyacınız olacak. Örneğin, bu minimum takipçi sayısına sahip olmadığınız sürece TikTok analytics'in Takipçiler sekmesinden herhangi bir bilgi alamazsınız.

 

TikTok analitiğini nasıl kullanırım?

 

TikTok analitiği, yönetilebilir, kullanıcı dostu üç kategoriye ayrılmıştır.

 

Genel bakış

 

TikTok'unuzda olan her şeyin kullanışlı bir anlık görüntüsüdür. Takipçi büyümesini, profil görüntülemelerini, video görüntülemelerini, yayınladığınız video sayısını, yorumları, beğenileri, paylaşımları ve CANLI videoları gösteren ayrıntılı grafikleri ve çizelgeleri inceleyebilirsiniz. Bu istatistikleri son yedi, 28 veya 60 gün içinde ya da 60 güne kadar uzanan özel bir aralıkta izleyebilirsiniz.

 

Genel Bakış kategorisi içinde bir Etkileşim bölümü vardır. Bu, belirli bir dönemdeki beğenilerinizi, yorumlarınızı ve paylaşımlarınızı kapsar.

 

İçerik

 

TikTok analizlerinizi daha derinlemesine incelemek istiyorsanız, İçerik kategorisi vardır. Bu, size genel olarak göstermek yerine, yayınladığınız bireysel videolar için verileri ve analizleri ayırır. Bu, neyin işe yaradığını, farklı videoların insanlarla nasıl etkileşime girdiğini vb. görebileceğiniz anlamına gelir.

 

İçerik sekmesinde, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı paha biçilmez bilgiler saklı:

 

·      Toplam video görüntüleme sayısı

 

·      Toplam hisse

 

·      Toplam yorum sayısı

 

·      Bir gönderideki toplam beğeni

 

·      Toplam saat süresi

 

·      Ortalama izleme süresi

 

·      Ulaşılan kitle

 

·      Videonun tamamını kaç kişi izledi

 

·      Trafik, video görüntülemelerinizin platformda nereden geldiği

 

·      En iyi izleyici konumları

 

Bu ölçümler yalnızca son yedi gün için geçerlidir, bu nedenle düzenli olarak kontrol etmek iyi bir uygulamadır!

 

Takipçiler

 

Bu sekme, kitlenizin nerede olduğu, cinsiyetleri, TikTok'ta en aktif oldukları tarihler ve saatler, takipçi büyümenizdeki değişim ve takipçilerinizin TikTok'ta kontrol ettiği diğer videolar ve sesler hakkında daha ayrıntılı istatistikler ortaya koymaktadır. Ayrıca, son yedi veya 28 gündeki profil görüntülemelerinizi gösteren kullanışlı bir grafik de vardır.

 

LIVE

 

LIVE erişiminiz varsa, LIVE sekmesiyle TikTok analizlerini kullanabileceksiniz. Bu, yeni takipçiler, toplam görüntülemeler, benzersiz görüntülemeler, yeni takipçiler, en iyi izleyici sayısı, kaç Elmas (TikTok'un sanal para birimi, izleyicilerin size hediye edebileceği!) Kazandığınız ve daha fazlası gibi bilgi külçeleri sağlar.

 

TikTok analitiği ne zaman güncelliyor?

 

TikTok analitiği Koordineli Evrensel Zaman (UTC - bu, Birleşik Krallık ve Portekiz gibi ülkeler tarafından kullanılan zaman standardıdır) üzerinde çalışır. Bu nedenle, içeriğinizdeki eğilimlere ve ani artışlara bakarken bunu aklınızda bulundurun! Yerel saatinizle gece 03:00'te harika gidiyorsanız, bu görüntülemelerin nereden geldiğini kontrol etmelisiniz, muhtemelen yurt dışındandırlar!

 

TikTok analizlerinin güncellenmesi ne kadar sürer?

 

TikTok analitiği, etkinliği 7, 28 ve 60 günlük parçalara ve özelleştirilebilir dönemlere ayırır. Bununla birlikte, analitiğin etkinleştirilmesini izleyen ilk yedi günlük sürenizden sonra, sayılar sürekli güncellenmelidir, böylece her zaman en yeni güncellemeleri alırsınız!

 

TikTok analizlerimi neden göremiyorum?

 

TikTok analizleri gösterilmiyor mu? Bazen Matrix'te bir aksaklık olur. İki kara kedi görüyorsanız ve analizleriniz çalışmıyorsa, her zaman deneyebilirsiniz:

 

·      TikTok uygulamanızı yeniden başlatma. Evet, kulağa açık geliyor ancak bazen her şey gibi yeniden başlatılması gerekiyor!

 

·      TikTok'un sunucu durumunu kontrol etme. Bazen Twitter, Facebook ve TikTok gibi sosyal medya platformlarında kesintiler yaşanır. 2021'de #TikTokDown hashtag'i tam da bu nedenle trend oldu. TikTok analizleriniz çalışmıyorsa, bunun gibi daha geniş bir sorundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol edin.

 

·      TikTok uygulamanızın güncel olduğundan emin olmak. Hepimiz uygulamalarımızı ara sıra güncellemeyi unutuyoruz, bu da bazen analitiği etkileyebilir. Yeni güncellemeler daha iyi hata yamalarına sahip olabilir ve herhangi bir aksaklığı düzeltebilir, bu nedenle güncel olmayan bir yazılım kullanıyorsanız App Store veya Google Play Store'a gidin!

 

·      TikTok'un uygulama içi önbelleğini temizleme. Önbelleğe alınan veriler, temel olarak çevrimiçi deneyiminizi iyileştirmek için bir hizmet, sağlayıcı veya uygulama tarafından depolanan bilgilerdir. TikTok, algoritması aracılığıyla size en iyi şeyleri sunmaya yardımcı olmak için bu bilgileri depolar, ancak bazen önbellek yerel TikTok dosyalarınızı bozabilir veya güncelliğini yitirebilir. Önbelleği temizleyebilir ve profilinizin sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayarak, Ayarlar ve Gizlilik'e giderek ve ardından Önbellek ve Hücresel Veri altında Önbelleği temizle düğmesine basarak yeniden başlayabilirsiniz.

 

TikTok analizlerinize hala erişmekte zorlanıyorsanız, destek ekibine ulaşabilirsiniz! TikTok analizlerinizin neden çalışmadığının arkasındaki somunlara ve cıvatalara bakmak için daha iyi bir yerdeler ve işleri tekrar yoluna koymak için yapabileceğiniz her şeyi önerebilirler.

Sosyal Linkler

Bize Katılın