TikTok Arama Nasıl Kullanılır?

TikTok Search bir arama motoru haline geldi. TikTok aramasının işleyişini, markanızın büyümesi ve yeni kitlelere ulaşması için nasıl kullanılacağını keşfedin!

TikTok dünyayı ele geçiriyor. Tam olarak dünya hakimiyeti anlamında değil ama yaptığımız her şeyin içine işlemiş durumda. TikTok'un insan etkileşimi, eğlence ve ticaretin hepsinde bir parmağı var. İnsanlar TikTok'u yeni beceriler öğrenmek, ürün incelemeleri bulmak ve kendilerini daha az yalnız hissetmek için kullanıyor.

 

TikTok Search, arama motoru her şeyin kökeninde. Kullanıcılar istedikleri her şeyi yazabilir, istedikleri kadar spesifik olabilir ve yeni topluluklara açılan kapı olarak hareket eden sonuçlar elde edebilirler. Ne kadar çok kullanılırsa, o kadar güçlü hale gelir. Aslında TikTok Search, Z kuşağının tercih ettiği arama motoru haline geldi. Bu blogda, TikTok aramasının nasıl çalıştığını ve işletmenizi ve markanızı büyütmek ve yeni kitlelere ulaşmak için nasıl güçlü bir araç olabileceğini keşfedeceğiz.

 

TikTok Araması Nedir?

 

Peki, TikTok Search'ü genç kullanıcılar için Google'dan daha çekici kılan nedir? Öncelikle, sonuçların arama yapan kişinin ilgi alanlarına ne kadar özel olduğu. İkincisi, yüzleri ve duyguları olan TikTok videolarının daha ilişkilendirilebilir olmasıdır. Nasıl yapılırlardan incelemelere kadar her şey, sayfalarca mavi bağlantı ve meta açıklamalardan daha gerçekçi geliyor. Kullanıcıların kaçırdıkları TikTok dramalarını veya yeni ürünleri yakalamaları da kolaydır.

 

Bir Google İşletme sayfasındaki incelemelerde gezindiğinizde kısa yanıtlar ve yıldız derecelendirmeleri göreceksiniz, bunların hiçbiri TikTok'ta paylaşılan kısa inceleme klipleriyle karşılaştırılamaz. Kullanıcılar arama yapmak için aynı süreyi harcıyor ancak ziyaretlerinden ne beklemeleri gerektiğine dair çok daha net bir resim elde ediyor.

 

Google'ın kıdemli başkan yardımcısı Prabhakar Raghavan'a göre, Google bunu yakalıyor:

 

"Araştırmalarımıza göre, gençlerin neredeyse yüzde 40'ı öğle yemeği için bir yer ararken Google Haritalar'a ya da Arama'ya gitmiyor. TikTok ya da Instagram'a gidiyorlar."

 

TikTok'ta Nasıl Arama Yapılır?

 

TikTok Search, uygulamanın sağ üst köşesinde bulunan ve kullanıcıların yeni trend videoları, hashtag'leri, içerik oluşturucuları, sponsorlu içeriği ve toplulukları bulmasını sağlayan bir büyüteçtir.

 

Keşfet sayfasında da eskiden bir arama çubuğu vardı. Ancak, kullanıcılar keşfetme işlemlerinin çoğunu Sizin İçin Sayfasında ve arama işlemlerinin çoğunu da Keşfet'e tıklamadan Arama özelliğini kullanarak yaptıkları için, bu sayfa yakında Arkadaşlar Sekmesi haline gelecek (bu değişiklik birçok hesap için çoktan gerçekleşti).

 

Arama yapmak için sağ üst köşedeki büyütece tıklamanız ve ilgili anahtar kelimeleri yazmanız yeterlidir. Ayrıca alt yarıdaki "Beğenebilirsiniz" önerilerinden birine de tıklayabilirsiniz.

 

Anahtar kelimelerinizi yazdıktan ve ara seçeneğine tıkladıktan sonra, üstte bir kaydırma çubuğu olacaktır. En üstteki içeriği otomatik olarak yukarı çeker. Sola kaydırırsanız, arama terimleriniz için en iyi kullanıcıları, videoları, sesleri, CANLI videoları ve hashtag'leri görüntüleyebilirsiniz.

 

TikTok Arama için Nasıl Optimize Edilir?

 

Markalar ve işletmeler, içeriklerinde kullandıkları anahtar kelimeleri ve hashtag'leri optimize ederek TikTok Arama'dan yararlanabilir.

 

TikTok'un algoritması burada zaten sizin lehinize çalışıyor. Sizi içeriğinizi aktif olarak arayan kullanıcılarla ilişkilendirmek istiyor. Başlığınızı ve hashtag'lerinizi optimize etmek, bu işi algoritma için biraz daha kolaylaştırır. Videolarınızı TikTok Arama için optimize ettiğinizde, TikTok'a içerik seçerken kullanması için daha net sinyaller verirsiniz.

 

Peki, TikTok Arama için nasıl optimize edebilirsiniz? Her şey hashtag'leriniz ve başlığınızla stratejik olmaya bağlı. İyi performans gösteren benzer içerikleri bulun, ardından kullandıkları hashtag'leri tıklayın. Bu hashtag'lerdeki en iyi performans gösteren videoların içeriğinizle uyumlu olup olmadığına bakın. Uyuşuyorsa, onları kullanın! Başlığınız için, kullanıcıların sizinki gibi videolar ararken arayabilecekleri kelimeleri kullanın.

 

TikTok Arama için Neden İçerik Oluşturmalısınız?

 

Trendler ve rakamlar asla tüm stratejinizi oluşturmamalı, hedef kitlenizin neleri aradığını göz önünde bulundurarak içerik oluşturmak, keşfedilebilirliğinizi artırmanın ve kitlenizi oluşturmanın harika bir yoludur. Video konseptleri üzerinde beyin fırtınası yaparken ilham almak için arama terimlerini kullanın, ancak kitlenizin hoşuna gideceğini bildiğiniz içerikleri oluşturmaktan asla vazgeçmeyin.

Sosyal Linkler

Bize Katılın